Nessay Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 witam. brat cos namieszal w systemi i jak chcę wejsc na jaką kolwiek partycje pisze: --------------------------- My Computer --------------------------- E: is not accessible. Access is denied. --------------------------- OK --------------------------- co jest? imo cos za z abezpieczeniami ale sam nie wiem doradzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Sprawdz jak są ustawione zabezpieczenia, może są zablokowane uprawnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>y niby juz ok, widze tam dane, wchodze ale nie moge wejsc na foldery ani nic konkretnego zrobic!. ustawilem userow do tego dysku zgodnie z dyskiem c. ale nie moge wchodzic ani sluychac utworow z tego dysku help update: czy ntfs zapamietuje ustawienia po reinstalce? tz czy jak przeinstaluje system, bedzie pełen dostep czy znowu zapamieta se i mnie nie wpusci? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a powie mi ktoś jak pod Xp ustawiać prawa do dysków? krok po kroku bo normalnie zaraz jebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 prawy na dysk/wlasciwosci/zabezpieczenia/dodaj/ dodajesz usera (w najgorszym wypadku moze byc user "wszyscy") zaznaczasz, go dajesz wszystkie uprawnienia na zezwalaj innych userow mozesz skasowac w zabezpieczeniach wybierz zaawansowane sprawdz jaki jest wlasciciel katalogu/pliku w uprawnieniach mozesz wyzerowac ustawione prawa poprzez "Resetuj prawa ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 robiłem tak, ale nie pomaga ustawilem wysztkich uzytkowników jak sa na dysku c. i lipa. dodam, ze dysk c działa ok. czy przy zmianie partycji ntfs na fat bede miałutrate danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 problem rozwiązany, zmieniłem z ntfs na fat32 i wszystkie zabezpieczenia poszły się jebać ;) a ja wielki hacker jestem dumny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...