m1sti Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Cześć! Chciałbym Was poprosić o pomoc w doborze dysku M.2 do płyty głównej Asus Z97 Pro Gamer. Przede wszystkim, na początek proszę, aby ktoś mnie utwierdził w przekonaniu, że jest możliwość zamontowania takiego dysku do powyższej płyty. Czytałem wiele opinii i najczęściej pojawiała się odpowiedź "tak, ale są wtedy problemy z dyskiem". Jeśli tak, to bardzo proszę o polecenie takowego dysku o pojemności myślę max. 256GB (dysk służyłby na system i najbardziej podstawowe dla mnie programy). Natomiast w kwestii budżetu na razie go nie określam, gdyż nie znam ram cenowych dostępnych dysków. Wypadłem z obiegu, gdyż kilka lat nic nie ruszałem w komputerze i nie miałem potrzeby śledzenia cen. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam. Każdy jeden z interfejsem m.2 sata będzie działał na 100%. Po prostu wkładasz w gniazdo, odpalasz PC i dysk jest widoczny. Miałem 3 płyty kiedyś na z97, każda w innym formacie. Zawsze wszystko działało. https://www.x-kom.pl/p/406982-dysk-ssd-samsung-500gb-m2-sata-ssd-860-evo.html tu masz wersję 500gb, ale możesz wybrać mniejszy Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez DaffyDuck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...