Skocz do zawartości
Grimix

MoBo+CPU - 500-600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć
Zostałem obdarowany 4x8GB ddr4 2400MHz i zastanawiam się nad upg sprzętu obecnego
i5 4440 (3.1GHz) - 4x4GB 1600MHz - RX 480 4GB - Asus H97m-plus - samsung ssd 980 pro 250GB + inne hdd i ssd (na M.2 i SATA)
posiadam 500-600zł na upg w postaci MoBo+CPU oczywiście używki - M.2 i 4 sloty na RAM,
Obecny sprzęt nie powoduje problemów z moimi grami (MK11, SC6, Hollow Knight, Little Nighmares 1 -2 , Ori and ......)
Chcę zrobić up pod te ddr4 - mając 32GB pobawię się w virtualki, bazy danych i tego typu zabawy

Mogę dorzucić 200zł gdyby upg był skokiem do wydajności

Edytowane przez Grimix
dodatkowe info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ze tak powiem, a co chciał byś nabyć za te 600 PLN, masz cos na "oku" ? 

twój obecny CPU to 4r/4w i w nowszych tytułach, czy nawet filmach np. 4K dostaje już zadyszki , przesiadka na i7 4r/8w bardzo może pomóc, ale jest założenie aby płyta główna posiadała gniazdo M.2 oraz DDR4, czyli najmniej trzeba by celować w z170A lub z170X i i7 6700K tylko przeważnie te płyty poosiadają kodek audio ALC 1150 to jest tak jak byś coś słuchał przez gruby karton, dźwięk żenada...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam już i7 6700 [bez K] - nie gram w 4k i nie widzę potrzeby
potrzebuję teraz jakieś MoBo do 250zł [byle nie gigabyte'a - zrażony jestem do tej firmy - pracowałem w serwisie]

może coś więcej wykrzeszę [do 300zł]  jak załapię i5 6500t w niższej cenie lub zakupię w późniejszym czasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi