Anduvir Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Posiadam monitor AOC Q3279WG5B. Od jakiegoś czasu tylko na nim podczas zmiany rozdzielczości lub uruchamiania się gry układy graficzne piszczą cewkami niemiłosiernie. Wcześniej była to integra która dokonała żywota Radeon HD 3000. Teraz robi tak RTX 3060 (mobilny). Sytuacja nie zdarzała się na GTX 1050Ti oraz Vega 8. Co może być powodem takiego działania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuhi Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Mam ten monitor od ponad roku i sprawiał zero problemów na GTX 1070, tylko w momencie odpalenia testów graficznych czasem coś zapiszczało, ale GTX-a mam od lipca 2016, starość nie radość (na innych monitorach też tak miał). Teraz na RTX 3060Ti od miesiąca zero dziwnych dźwięków. Sprawdzałeś, czy w natywnej rozdzielczości 2560x1440 w grach też coś piszczy? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anduvir Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Dźwięk pojawia się tylko w momentach kiedy na ekranie jest czerń. Na przykład włącza się gra albo GPU wykrywa podłączenie monitora. EDIT: Przy uruchamianiu wygaszonego przez system ekranu jest taka sama sytuacja. Edytowane 3 Maja 2022 przez Anduvir Nowe informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Witam tak w skrócie jak karta wyświetla czorny ekran, i niczym nie jest ograniczana np. synchronizacja pionowa, to generuje nawet do 300 FPS i wtedy cewki marsza grają. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anduvir Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2022 Wydaje mi się że masz rację bo dokładnie to samo ten RTX robi jak wybudza wbudowany ekran w laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...