Gość Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Jak wylaczyc ten beep, ktory wlacza sie np. przy przewijaniu listy (jak sie ona skonczy) ostatnich komend z shell'a? Dodam, ze nie mam zainstalowanej karty muzycznej. Do czasu to znosilem, ale teraz jak mi kilka razy zrobilo BEEP w srodku nocy a nie mialem sciszonej wiezy to ja wole zadbac o swoje serce i to wylaczyc ;) --edit co nieco juz znalazlem, ale bede to mogl sprawdzic dopiero za 2-3h, a Wasze odpowiedzi przeczytam dopiero wieczorem :( Zeby nie bylo niejasnosci, nie jest to beep z PC Speaker'a (ktorego brutalnie pozbylem sie 5min po dostaniu budy do reki), tylko z karty. Bajer taki wystepuje chyba tylko na tym epoxie, zreszta w windowsie na tej plycie tez jest podobny problem. Na szczescie w wypadku windowsa pomaga zainstalowanie sterow, a linux jest zainstalowany na wirtualnej maszynie (VMWare) i z jego punktu widzenia fizycznie karty nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 setterm -bfreg x steruje wysokoscia dzwieku a setterm -blength x dlugością gdzie x=wartosc liczbowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Dzieki Ci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...