Stivenn93 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 Witam, Zastanawiam się nad kupnem laptopa gamingowego do 4000zł. W oko wpadły mi 2 modele : https://www.neonet.pl/laptopy/msi-katana-gf76-i5-11400h-16gb-512gb-pcie-ssd-rtx-3050-4gb-17-3-fhd-144hz-w11h.html?gclid=CjwKCAjwkMeUBhBuEiwA4hpqEBUNeLimH-retWOy4oFJLPfwrqvXT3zZmeg0Sq3iUsv3VvuPI0vnqRoC3hUQAvD_BwE oraz : https://www.x-kom.pl/p/731150-notebook-laptop-156-acer-nitro-5-i5-11400h-16gb-512-win11x-rtx3050ti-144hz.html?gclid=CjwKCAjwkMeUBhBuEiwA4hpqEDHUSlX2AjsuLvEFjY62iW5xN-hSbvTzvo85W-lbV1JxXpDOu7fNQBoC4xkQAvD_BwE Czy może ktoś doradzić na co się zdecydować lub może coś innego polecicie w tej cenie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skankster Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ja ostatnio kupiłem laptopa z dream machines i szczere mogę ci polecić. CIchy, wydajny i zimny, model RG3050Ti-15PL20 A z tych twoich to bym wziął acera bo ma 3050TI 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_kubi Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 Dokładnie 3050Ti zrobi jakąś tam różnice na pewno więc również jego bym brał pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 Generalnie to oba modele nie są jakieś świetne. Modele GF od MSI charakteryzują się bardzo słabą jakością wykonania i bardzo słabymi osiągami. Natomiast Acery są dość ciepłe, ale z tej dwójki Acer i tak będzie lepszy. Co do lapka polecanego przez kolegę to D3 jest całkiem okej, i5 do grania będzie w 100% wystarczająca. One też mają TGP 75W czyli dość wysokie, nie najwyższe, ale przyzwoite. Jeśli możesz nagiąć trochę budżet to pomyśl nad RTX3060 bo można dorwać w okolicach 4,3k już RTX3060 i i5 11 generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartko Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 16 godzin temu, Szumi9 napisał: Ja bym wybrał tę pierwszą opcję z Neonet, mam spore doświadczenie ze sprzętem MSI i nigdy żaden mnie nie zawiódł Znów wciskasz sprzęt ludziom z Neonet? Nie obchodzi Cię, że kosztem sklepiku i twoim, chcesz upchnąć nie do końca opłacalny produkt ludziom, którym zależy na najlepszym laptopie a nie na zysku twoim lub neonet? Raport na Ciebie poleciał. Szkodzisz ludziom jak i wizerunkowi PurePC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartko Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2022 Pięknie się chciałeś wytłumaczyć, ale i tak wszyscy widzą, że działasz tylko dla korzyści neonet. Gdyby Ci zależało na dobrym doradzeniu użytkownikom forum, to oferował byś lepszy sprzęt z innych źródeł. A jeśli sam powiedziałeś że "doradzam jak umiem" to zostaw to ludziom, którzy znają się na tym znacznie lepiej od Ciebie, nie mają w tym żadnego interesu i robią to z dobrego serca bez korzyści finansowych. Tak jestem negatywnie nastawiony, bo to co robisz jest perfidne. Jestem za tym by człowiek szukający pomocy dostał jak najlepszy sprzęt za dana kwotę, a nie sprzęt, który jest oferowany tylko w jednym sklepie. Daruj sobie tłumaczenie się bo się pogrążasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...