Tomasz Janas Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Witam serdecznie mam pytanie podczas aktualizacji biosu mój kochany syn wyłączył mi komputer teraz nie mam obrazu czy da się coś zrobić z tym? Wgrać na nowo ? Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas991 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Z tyłu jest przycisk do wgrywania biosu bez procesora, może też po nieudanej aktualizacji zaskoczy. Pen musi być w porcie USB poniżej przycisku. https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/M7C02v1.2-EURO.pdf Edytowane 30 Maja 2022 przez sas991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Janas Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Z tyłu jest przycisk do wgrywania biosu bez procesora, może też po nieudanej aktualizacji zaskoczy. Pen musi być w porcie USB poniżej przycisku. https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/M7C02v1.2-EURO.pdfKonieczne trzeba zdjąć procesor? Czy próbować z cpu Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas991 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Można z procesorem ale była to zwykła aktualizacja, robiłem dawno temu szczegółów nie pamiętam. https://forum-pl.msi.com/index.php?threads/poradnik-aktualizacja-biosu-w-płytach-msi-przy-pomocy-flash-bios-button.15151/ Edytowane 31 Maja 2022 przez sas991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Janas Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2022 Dziś pierwsza próba reanimacji od 20 min pali się czerwona dioda sygnalizująca flashowanie czy to długo trwa ? Wieczorem jak się nie uda to będę robił z sama mobo i zasilaczem tylko zaopatrzę się w pastę termo Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Janas Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2022 Niestety nawet po wyjęciu procka GPU ramu dysku itp nic się nie dzieje Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Janas Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Okej przespałem się świeży umysł i poszło :-) Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas991 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Gratulacje, napisz też o orientacyjnym czasie wgrywania biosu. Może się komuś przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...