mpp Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Moze ktos wie dlaczego w Abit'ie NF7-S V2.0 nie moge ustawic w bios 100MHz szyny na AGP?? w innych płytach z tego co wiem da sie to zrobic (asus epox na NF2). :cry: Mam wgrany najnowszy bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a moge wiedziec po co Ci 100mhz na agp?? chcesz sie szybko pozegnac z grafą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 100 Mhz na AGP .... LOL, BIG LOL !! 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpp Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 o ile dobrze wiem to AGP na 100MHz mozna bylo ustawic juz starych plytach . W tym Abicie mozna tylko do 99MHz. dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 to ustaw sobie na 99 i popracuj troszkę-skutek bedzie identyczny jak dałbys 100mhz za którymi tak tesknisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 mpp - jaka masz karte grafiki? , powiedz tez jak tam proby z szyna AGP bo tez tak sobie mysle o zwiekszeniu ale nie wiem czy cos sie nie stanie , nie wiem tez do ilu zwiekszyc ewentualnie , jakies testy mile widziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 nie wiem po co ci 99 na agp ja zobie ustawiłem 85 i nic nie dało w 3dm tyle samo miałem marków a sprzet chyba nie lubi takich patentów z tego co sie orientuje a i jeszcze mam takie pytanie pci tez chcesz sobie przestawić nie to żebym był złosliwy ale dziwi mie cheć 100mhz na szynie agp jak byś sie jesnak zdecydował jeszzcze na pci tak z 50 to sobie zmień płyte bo na tej co masz to ci sie raczej nie uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Podkrecanie AGP nic nie daje (jezeli juz to 0,000000001% :) ) a stabilnosc systemu moze znacznie spasc. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 u mnie nie mogłem dojść do FSB 200, na 198 ok i właśnie podniesienie PCI/AGP do 35/70 pomogło. ale 100 MHz to, delikatnie mówiąc, DEBILIZM TOTALNY :!: ale jak kto lubi. na wydajności nic nie zyskasz, już nie mówiąc o tym że komp nie wytrzyma tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Można uszkodzić grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 moje Kyro na agp 100MHz wysypalo sie w 3Dmarku ,nie widze sensu stosowania tak wysokiego taktowania agp ,radki wysypuja sie przy duzo mniejszych agp ,gforce tylko troche lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mój Radek biega na AGP 83MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mój Radek biega na AGP 83MHz :) I masz z tego jakieś kożyści :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 pewnie całe mnóstwo. adrenalina : zdechnie czy nie zdechnie :lol: :rotfl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Ale skoro może biegać choć ciut szybciej to czemu nie ;) Poza tym to jest raczej bezpieczne taktowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Moze ktos wie dlaczego w Abit'ie NF7-S V2.0 nie moge ustawic w bios 100MHz szyny na AGP?? w innych płytach z tego co wiem da sie to zrobic (asus epox na NF2). :cry: Mam wgrany najnowszy bios. czy Tobie przypadkiem AGP z FSB (magistralą) się nie pomyliło ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Moze ktos wie dlaczego w Abit'ie NF7-S V2.0 nie moge ustawic w bios 100MHz szyny na AGP?? w innych płytach z tego co wiem da sie to zrobic (asus epox na NF2). :cry: Mam wgrany najnowszy bios. czy Tobie przypadkiem AGP z FSB (magistralą) się nie pomyliło ? :? Raczej mu sie nie pomylilo , w tych plytach tak jest , mozna sobie ustawic AGP miedzy 66-99MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Wtrące swoje 3 grosze do wątku: 1. Masz mozliwość regulacji od 66-99 MHz na AGP a chcesz 100, uważam że przesadzaśz, tak bardzo tęsknisz za cyferką 100? 2. Powtarzam się ale ustawienie FSB 100 mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia karty graficznej!!! a zysk jest znikomy!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Moze ktos wie dlaczego w Abit'ie NF7-S V2.0 nie moge ustawic w bios 100MHz szyny na AGP?? w innych płytach z tego co wiem da sie to zrobic (asus epox na NF2). :cry: Mam wgrany najnowszy bios. czy Tobie przypadkiem AGP z FSB (magistralą) się nie pomyliło ? :? Raczej mu sie nie pomylilo , w tych plytach tak jest , mozna sobie ustawic AGP miedzy 66-99MHz dokładnie o tym wiem, u mnie jest do 120 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 2. Powtarzam się ale ustawienie FSB 100 mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia karty graficznej!!! a zysk jest znikomy!!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 u mnie jest nawet 130 MHz na AGP do ustawienia ale mam 35/70 żeby było stabilniej na FSB 200. cokolwiek powyżej 80, jeśli nie jest wymuszone brakiem dzielnika, jest głupotą. ale jak chce po serwisach z grafą i dyskami biegać to jego sprawa. a zysk jest taki jak po zmianie koloru śrubki mocującej dysk twardy. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 2. Powtarzam się ale ustawienie AGP 100 MHz mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia karty graficznej!!! a zysk jest znikomy!!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Andriu co chciałeś przekazac przez to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 2. Powtarzam się ale ustawienie FSB 100 mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia karty graficznej!!! a zysk jest znikomy!!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Andriu co chciałeś przekazac przez to? To raczej co Ty miałeś na myśli pisząc te bzdury ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 2. Powtarzam się ale ustawienie AGP 100 MHz mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia karty graficznej!!! a zysk jest znikomy!!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Andriu co chciałeś przekazac przez to? To raczej co Ty miałeś na myśli pisząc te bzdury ? 1.To nie bzdura poniewaz po ustawieniu na wyższą częstotliwości AGP i przetestowaniu przeze mnie nie bylo prawie zadnej róznicy w wydajności wiec wiem co piszę. 2.Jest to poza specyfikacja Z jaką ma pracowac karta wiec moze być uszkodzenie sprzętu, poczytaj sobie strony producentów kart graficznych. 3.Niestabliność systemu wynikajacą z pracy poza specyfikacją(jak ustawisz AGP=100 to faktycznie jeżeli ma być AGPx4 to moze byc 100x4 a to potwornie duzo) wiec proszę nie wyjeżdżaj mi że pisze bzdury bo obrażasz mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Stary, przeczytaj dokładnie co napisałeś ustawienie FSB 100 mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzeniawiesz, mój athlon działa na FSB 178 MHz i jakoś nie mam problemów, a Ty napisałeś że FSB 100 to już za dużo, chyba chodziło Ci o częstotliwość AGP a nie o FSB, więc zastanów sie nad tym co piszesz bo narazie to są bzdury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Stary, przeczytaj dokładnie co napisałeś ustawienie FSB 100 mało zwieksza wydajnośc a wręcz nieraz powoduje duzą niestabilność systemu i ryzyko uszkodzenia wiesz, mój athlon działa na FSB 178 MHz i jakoś nie mam problemów, a Ty napisałeś że FSB 100 to już za dużo, chyba chodziło Ci o częstotliwość AGP a nie o FSB, więc zastanów sie nad tym co piszesz bo narazie to są bzduryPrzejęzyczyłem się oczywiście chodzilo o AGP, masz racje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 co nie zmienia faktu że FSB 100 to kretynizm. :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 AMD Rulezz - krotkie i wyczerpujace stwierdzenie na wyzej zapodany temat , twoja elokwencja mnie olsniewa , a te wyszukane slownictwo jakze wzniosle , ( czytaj wypasione na maxa ) i bardzo oddajace sens rzeczy jest wyrazem glebokiego zrozumienia tematu.. <rotfl> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ale z której strony by się nie obejrzeć - czy spod pachy czy spod jaj - to AMD Rulezz ma rację. Front Size Bus Sto Megahercy to objaw niedokrwinia prawdopodobnie lewej części mózgowia. To jednak sprawa trudniejsza niż krecenie proców na ECSach więc nie będę dalej wnikał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ale z której strony by się nie obejrzeć - czy spod pachy czy spod jaj - to AMD Rulezz ma rację. Front Size Bus Sto Megahercy to objaw niedokrwinia prawdopodobnie lewej części mózgowia. To jednak sprawa trudniejsza niż krecenie proców na ECSach więc nie będę dalej wnikał.:mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...