Mischa_PL Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 Witam Mam takie może banalne pytanie, czy wzrost taktowania RAM'u impaktuje na jego latencję mierzoną w Ms ? Mam na myśli platformę AMD i DDR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 jeżeli zostawiasz takie same timingi a podnosisz częstotliwość ramu to opóźnienia będą maleć (do czasu aż wyskoczysz z dzielnika 1:1 dla ramu/IF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 No właśnie bo dziwi mnie latencja na poziomie 82ms przy 3800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 (edytowane) ustawiłeś ręcznie IF na 1900 ? moje wyniki na 3900x i drugi na 5800x - tylko zmiana proca (4 kości pamięci) Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 masz dużo procesów uruchomionych w tle - popatrz na różnicę w opóźnieniach dla cache L1, L2, L3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 zdumpowałem GOGa , soft Nvidii, Soft Asusa z krzywą wentylatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...