KvM Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 będę miał taki sprzęcik przez weekend - jakieś konkretne propozycje testów? (Grafika kiepska - ELsa Synergy 2000 na Quadro) (Mam nadzieję, że procki dadzą się podkręcić przez FSB przynajmniej na 1667MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 niezy sprzet! na www.in4.pl byly testy tylko ze z mobem MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Na sprzecie Tomka tez cos bylo o dualach pod XP-eki. Niekiedy wydajnosc byla dokladnie dwukrotnie wieksza od zamontowania 1 procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Mniam ... Podkręcisz to o jedno oczko na pewno A jak by dało na jakieś 1800MHz :lol: (zasilanko ... !) Niezła grafa i ... ciekawe jakie wyniki w 3D Mark'u 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Mniam ... Podkręcisz to o jedno oczko na pewno A jak by dało na jakieś 1800MHz :lol: (zasilanko ... !) Niezła grafa i ... ciekawe jakie wyniki w 3D Mark'u 2001 Np. Q3 nie obsluzy 2 procesorow i trzeba odpalac na jednym co spowoduje jeszcze obnizenie wynikow, natomiast juz w sisoftsandrze jest dwukrotny przyrost mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Mniam ... Podkręcisz to o jedno oczko na pewno A jak by dało na jakieś 1800MHz :lol: (zasilanko ... !) Niezła grafa i ... ciekawe jakie wyniki w 3D Mark'u 2001 Np. Q3 nie obsluzy 2 procesorow i trzeba odpalac na jednym co spowoduje jeszcze obnizenie wynikow, natomiast juz w sisoftsandrze jest dwukrotny przyrost mocy. Akurat Quake jest grą która formalnie obsłuzy dwa procki (formalnie, bo czasem są z tym problemy) Mam już sprzęt u siebie. Na razie bez zasilacza z luxusa (430W) Podłączyłem to na zasilaczu 300W za 80PLN (najtańszy z możliwych) co ciekawe pokazuje +5,08V oczywiście podłączyłem słabiutką VGA ATI (mało żre prądu) i nie podłączałem żadnych napędów. Poszło uwaga na magistrali 158MHz jako XP 2344+ !!! Nie wiem czy to będzie stabilne (raczej wątpię), ale skoro przechodzi cały POST przy teej magistrali z <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianym zasilaczem i na standardowym napięciu, to może będzie stabilne jako XP2200+ - czas pokaże - jutro dostanę zasilacz i grafę. Ta grafa to wbrew pozorom (i cenie) słabizna. Odpowiednik GF2MX - tyle, że Quadro, ale to będzie sprzęt do autocada, Photoshopa i przede wszystkim 3DStudio - tam ta grafa się sprawdzi (ma specjalny soft i drivery). Może ktoś w Szczecinie byłby chętny do wypożyczenia na parę godzin do testów jakiegoś GF3, Radka 8500 (albo lepiej GF4 )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 KvM chce ustwanowic jakis rekord swiata w jakim benchmarku :-) . Wpadaj do Kraka WISLA WITA to ci CLAPA pozycze heheheh :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Qrcze od zasilacza dużo zależy. Ten co miałem wczoraj poszedł do klienta - dziś mam Codegena, bo ten co zamawiałem (430W) pojechał do Olsztyna i będzie dopiero w poniedziałek - szlag niech trafi servisco. Teraz mam Codegena i nawet po zejściu do 150MHz nie bootuje się :-( Szkoda, że nie mam tamtego. Na razie instaluję win2k przy fsb 138 (XP 2000+). Jaki soft testowy wykorzysta 2 procki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Qrcze od zasilacza dużo zależy. Ten co miałem wczoraj poszedł do klienta - dziś mam Codegena, bo ten co zamawiałem (430W) pojechał do Olsztyna i będzie dopiero w poniedziałek - szlag niech trafi servisco. Teraz mam Codegena i nawet po zejściu do 150MHz nie bootuje się :-( Szkoda, że nie mam tamtego. Na razie instaluję win2k przy fsb 138 (XP 2000+). Jaki soft testowy wykorzysta 2 procki? Na www.in4.pl była ostatnio fajna recenzja płytki 2 CPU - jak mozna domowymi sposobami wykorzystac ich moc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Na www.in4.pl była ostatnio fajna recenzja płytki 2 CPU - jak mozna domowymi sposobami wykorzystac ich moc. Taaa czytałem ale ja chcę coś :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Robiłem wczoraj ze znajomym programerem (w Javie) testy. Stworzył sobie jakąś aplikację taką do testów (obciążającą wielowątkowo CPU) i wyskakiwał wynik w transakcjach na sekundę. U niego na Duronie 800MHz było ok 94tps na maszynie serwerowej Compaq 4x XEON 700MHz/2MBcache (kosztowała 300 000) było 160 tps, a na tym moim Dual Athlonie 243 tps w sumie bez rewelacji, ale zauważyłem, że umnie procki były podczas testów obciążone w okolicach 80%, a u niego 100% (na Duronie) nie wiem jak to wyglądało na tym Compaqu (pod względem obciążenia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Robiłem wczoraj ze znajomym programerem (w Javie) testy. Stworzył sobie jakąś aplikację taką do testów (obciążającą wielowątkowo CPU) i wyskakiwał wynik w transakcjach na sekundę. U niego na Duronie 800MHz było ok 94tps na maszynie serwerowej Compaq 4x XEON 700MHz/2MBcache (kosztowała 300 000) było 160 tps, a na tym moim Dual Athlonie 243 tps w sumie bez rewelacji, ale zauważyłem, że umnie procki były podczas testów obciążone w okolicach 80%, a u niego 100% (na Duronie) nie wiem jak to wyglądało na tym Compaqu (pod względem obciążenia). a moglbys udostepnic ten programik... bo jestem ciekaw ile bedzie mial p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 a moglbys udostepnic ten programik... bo jestem ciekaw ile bedzie mial p4 Mógbym - nie ma problemu, ale to nie jest exec, tylko kod, który trzeba zapuścić na maszynie wurtualnej javy - nie znam szczegółów, ale kumpel zanim to odpalił to sporo musiał mieszać aby zainstalować środowisko do uruchomienia tego softu, ale jak chcesz się w to bawić to spox - mogę nawet na forum to umieścić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 a moglbys udostepnic ten programik... bo jestem ciekaw ile bedzie mial p4 Mógbym - nie ma problemu, ale to nie jest exec, tylko kod, który trzeba zapuścić na maszynie wurtualnej javy - nie znam szczegółów, ale kumpel zanim to odpalił to sporo musiał mieszać aby zainstalować środowisko do uruchomienia tego softu, ale jak chcesz się w to bawić to spox - mogę nawet na forum to umieścić bylo by bardzo milo... bo skoro to java.. to bede mogl to uruchomic na linie ;) bo jakos malo testow na niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Q3 o niedawna byl 1-dyna gra obslugujaca wieloprocesorowśćwiec nie ma z tym problemu.Trzeba tylko bodajze wpisac komende rpm czy cos w tym stylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Robiłem wczoraj ze znajomym programerem (w Javie) testy. Stworzył sobie jakąś aplikację taką do testów (obciążającą wielowątkowo CPU) i wyskakiwał wynik w transakcjach na sekundę. U niego na Duronie 800MHz było ok 94tps na maszynie serwerowej Compaq 4x XEON 700MHz/2MBcache (kosztowała 300 000) było 160 tps, a na tym moim Dual Athlonie 243 tps w sumie bez rewelacji, ale zauważyłem, że umnie procki były podczas testów obciążone w okolicach 80%, a u niego 100% (na Duronie) nie wiem jak to wyglądało na tym Compaqu (pod względem obciążenia). to moglbys udos ten kod? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 bylo by bardzo milo... bo skoro to java.. to bede mogl to uruchomic na linie ;) bo jakos malo testow na niegoMalo testow pod Lin? Zartujesz masz wszystko co chcesz - od Quake'a III do testow OpenGLa po mySQL benchmark do wydajnosci aplikacji bazodanowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Spox - wyślę majla do qumpla żeby mi go podesłał - wyniki pod linuxem są identyczne jak pod windowsem (ciekawostka no nie?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Spox - wyślę majla do qumpla żeby mi go podesłał - wyniki pod linuxem są identyczne jak pod windowsem (ciekawostka no nie?) to juz duzy plus... ja potestuje swojego c1@1.4 ale jak mi zwroca mojego hdd... ;) nigdy wiecej IBM`a! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...