hubix2115 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2022 cześć! Jestem tu nowy, i pisze w sprawie mojego komputera, w którym robiłem remont i przenosiłem go do innej obudowy. Wszystko dobrze zrobiłem tylko mam problem z biosem... Gdy wczytuję mi się komputer odrazu przenosi mnie do biosu, a mam ustawiony w bootowaniu jako pierwszy HardDisk. Moja płyta główna to: MSI MAG B460M BAZOOKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2022 2 godziny temu, hubix2115 napisał: cześć! Jestem tu nowy, i pisze w sprawie mojego komputera, w którym robiłem remont i przenosiłem go do innej obudowy. Wszystko dobrze zrobiłem tylko mam problem z biosem... Gdy wczytuję mi się komputer odrazu przenosi mnie do biosu, a mam ustawiony w bootowaniu jako pierwszy HardDisk. Moja płyta główna to: MSI MAG B460M BAZOOKA Witam a jaki posiadasz dysk systemowy chodzi o SATA czy już M.2 ? , i czy był już na nim system zainstalowany ? jak nie korzystasz z winxp lub win7 to racz przestawić bootowanie na "windows boot manager" który powinien być utworzony wraz z nowo instalowanym systemem na nowym sprzęcie, chyba ze dysk z systemem posiadałeś z wcześniejszej konfiguracji , to odszukaj w biosie opcje BIOS UEFI/CSM Mode [UEFI] i ma być podświetlone CSM Mode 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...