Astec Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Witajcie, jako że mam trochę wolnej gotówki, a inflacja galopuje pomyślałem o uprgadzie komputera. Obecnie siedzę od 1.5 roku na 5600X i już mnie kusi jakaś zmiana i są do tego dwie drogi. Pierwsza po najniższej lini oporu - kupno 5800X3D lub drożej i nie koniecznie wydajniej 12600K z czym wiąże się wymiana mobo. Zdaję sobie sprawę z nie odległej premiery nowych Ryzenów, ale uważam, że nie wyciągnąłem maxa z AM4 i owa platforma może jeszcze trochę pożyć. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil.g Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Jak to gier to 5800X3D sprawdzi się dobrze. Tylko jeśli masz obudowę, która jest mało przewiewna albo słabe chłodzenie CPU to będziesz musiał wymienić bo ten procesor się lubi grzać. Ewentualnie - weź 5900X - chłodniejszy jest, w grach powinien być porównywalny do 5800X3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 (edytowane) 11 godzin temu, kamil.g napisał: Jak to gier to 5800X3D sprawdzi się dobrze. Tylko jeśli masz obudowę, która jest mało przewiewna albo słabe chłodzenie CPU to będziesz musiał wymienić bo ten procesor się lubi grzać. Ewentualnie - weź 5900X - chłodniejszy jest, w grach powinien być porównywalny do 5800X3D. Mam Ventum VT4V Evo ARGB i kupiłbym Fortisa 5. Edytowane 18 Czerwca 2022 przez Astec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULTBC1 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Jak bezkompromisowy CPU to tylko i wyłącznie AMD. Oczywiście trzeba pamiętać o odpowiednim chłodzeniu oraz przewiewnej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 4 godziny temu, ULTBC1 napisał: Jak bezkompromisowy CPU to tylko i wyłącznie AMD. Oczywiście trzeba pamiętać o odpowiednim chłodzeniu oraz przewiewnej obudowie. Myślisz, że Fortis 5 wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...