Damian Grajek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Mam pytanko mój celeron 633 spoko chodzi jako 950 (9,5x100) jest stabilny . Puszczam go również jako 1000 magistrala 105Mhz następna jest tylko 112Mhz a wtedy płyta wstaje i na tym się kończy komp wisi . Jakie nużki należy połączyć , żeby podnieść napięcie. Standardowe to 1,7V . Mam płyte Lucky Star na chipsecie BX bez możliwości zmiany napięcia w biosie . Dzięki pozdrawiam!! :D :D :D :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 oto link http://www.4max.com.pl/napCPU.htm powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 chlopcze..... masz zaje******* farta!! u mnie ten proc chodzi na 980 mhz... na napieciu 1,85 ..... na fsb 103 .... nastepny krok to tez 112... ale podnosilem napiecie do 2.00 i nic... plytka wstawala ale proc nie ruszal :( zobaczymy... moze zmiana plytki i proca po wakacjach albo chlodzenie woda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Wiem że mam farta procek jest niezly!!! u mnie też chodzi na 103Mhz co daje 980Mhz , a do magistrali 105Mhz podnosze za pomocą softfsb wtedy mam stabilny 1000Mhz . O podniesienie napięcia pytam bo u znajomego taki celek chodzi przy 112Mhz czyli 1064Mhz na napięciu 1,85V . Dzięki za zainteresowanie :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 eeehhheeemmmm nie daje 980 tylko 978-979 mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Mam pytanko co do artykułu na 4MAXCool dotyczącego zmiany napięcia na celku II poprzez łączenie nużek . Przykład jest opisany na celeronie 600Mhz który ma napięcie rdzenia default 1,5V mój celek 633 ma standardowe 1,7V czy ten schemat tyczy się również mojego proca? Bo zależy mi na napięciu 1,8-1,85V a według artykułu nie da się go osiągnąć bez odcinania nużek!!!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 ja polaczylem wszystkie nozki..... i mam napiecie 1,9... sory.. a nie 1,85 :) i dziala.. nic nie smierdzi... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 ten artykol tyczy sie wszystkich coperminów tylko twoj ma standardowo ustawione inne napięcie i tyle musisz ustawic wedlug tej tabelki , i po co obcinac nozke , lakier do paznokci jest GIT taka sredniej wielkosci kropelka lakieru na sam czubek nozki i sobie splynie po nozce i dokladnie ja zaaizoloje , w raze potrzeby lakier mozna latwo zdrapac lub zmyc rozpuszczalnikiem " rozpuszczalnik prockowi nic nie zrobi" tylko ostroznie , lakier do paznokci w temp. pokojewej tj. 20*C potrafi twardniec nawet 30 minut !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 napiecie 1.7 jakie masz na procu oznacza ze te 2 nozki nie sa ze soba polaczone czyli mozna kombinowac z wyzszymi napieciami do max 2.1V nic nie musisz ciac tylko zastosuj sei do tableki jak by byly przeciete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...