badboy11 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Witam!! Mam problem z dobraniem kodekow co by mi filmy normalnie chodzily pod WIN XP. Na stronie www.winxp.com.pl polecili zainstalowanie jednego starszego kodeka SLDcodecpack1.5.3 i najnowszego DivXPro505Bundle. Filmy chodza ale: 1. Dzwiek jest przesuniety w stosunku do obrazu i napisow o jakies 5 sek do przodu 2. Napisy zawarte w filmie (NIE z pliku) nie maja polskich znkakow...da sie je wylaczyc jakos??? bo nagle we wszystkich filmach one wystepuja :( a jak kiedys brat zainstalowal jakies inne kodeki to napisow (tych w filnie) juz nie bylo ... i spokojnie mozna bylo wlaczyc napisy z pliku .. glownie wkurza mnie to przesuniecie dzwieku .. znajomy mowil ze to moze byc wina karty muzycznej (mam SB 128 pci) sprzetu genialnego nie mam (433 celeron, riva tnt2 16mb, 256mb dimm) ale pod WIN 98 wszystko chodzilo spoko Mieliscie podobny problem??? Czego to moze byc wina??? Ewentualnie jakie kodeki zainstalowac????? Z gory dzieki za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Wywal sldcodecpack i zainstaluj ffdshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 tylko ffdshow?? czy razem z divX 5.05?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Jeżeli będziesz uzywał divx do kompresji filmów to go zostaw, w przeciwnym wypadku nie bedzie ci potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 no i chyba pomoglo :-) dzieki wielkie!!!!!!!!!!! ... bo meczylem sie juz z tym troche ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 2. Napisy zawarte w filmie (NIE z pliku) nie maja polskich znkakow...da sie je wylaczyc jakos??? bo nagle we wszystkich filmach one wystepuja :( a jak kiedys brat zainstalowal jakies inne kodeki to napisow (tych w filnie) juz nie bylo ... i spokojnie mozna bylo wlaczyc napisy z pliku ..Zapewne masz zainstalowany DivXG400 (ew. VobSub, ale to mało prawdopodobne), który sam nakłada napisy z pliku (stąd brak polskiej czcionki -- inne ustawienia). Zwróć uwagę, czy w systrayu po włączeniu filmu pojawia Ci się nowa ikonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 mam juz zainstalowane tylko DirectShowPack i jak narazie wszystkie filmy chodza swietnie :D Dzieki jeszcze raz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Witam. Wtracę może ja jeszce swoje 2 grosze. Poleciłbym Ci zainstalować najpierw DivX 5, filtry video ffdshow alpha oraz filtry dzwięku AC3 Ogg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Witam. Wtracę może ja jeszce swoje 2 grosze. Poleciłbym Ci zainstalować najpierw DivX 5, filtry video ffdshow alpha oraz filtry dzwięku AC3 Ogg. Chyba najlepsze, najbardziej uniwersalne zestawienie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak cos bedzie nie tak to na pewno skorzystam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...