W-a-s-h-i Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) Cześć, w jednym starszym kompie mam kartę WiFi Gigabyte GC-WB867D-I AC z Intel Dual Band Wireless-AC 8260 na pokładzie (na slocie M.2). Chciałbym przejść na WiFi6 + Bluetooth 5.2. W związku z tym, że ta karta (Gigabyte+ Intel) działa u mnie ultra stabilnie zastanawiam się nad wymianą samej sieciówki Intela na np. Intel AX200.NGWG. Czy to ma sens, czy zadziała poprawnie..., ma ktoś doświadczenie takiej lub podobnej podmiany? Edytowane 23 Czerwca 2022 przez W-a-s-h-i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 A masz router wifi6? Jeśli tak, to zadziała. Napisz spec routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-a-s-h-i Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 33 minuty temu, Zabuza napisał: A masz router wifi6? Jeśli tak, to zadziała. Napisz spec routera. Tak, mam router AX1800. Do tego jeszcze dochodzą słuchawki ze wsparciem dla Bluetooth 5, na obecnej karcie jak chcę wieczorem usiąść sobie w pokoju na parterze (kompa mam na piętrze) to mi zrywa połączenie (BT4). A z kompa, w zasadzie z NAS'a słucham muzę lossless. I tu dylemat czy nazwijmy to płytka/adapter PCIE Gigabyte albo sama antena nie będzie jakimś wąskim gardłem. Z drugiej strony jakby zadziałało, to lepiej wydać 100 PLN na sama kartę M.2 niż wyjąć całość i mieć w szufladzie kolejnego elektro śmiecia, a wybulić się na nową kartę min. 3x tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-a-s-h-i Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 Może komuś się przyda... Kupiłem kartę Intel WiFi 6 AX200.NGWG.NV na M.2 i wszystko działa wyśmienicie. Z kolei dotychczasowa AC, zamontowana fabrycznie przez Gigabyte wylądowała w linuksowym laptopie, w którym pracowała n-ka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...