Skocz do zawartości
adnet

Ukruszony rdzeń T-birda 1.4

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety stało się najgorsze :evil: Kawałek rdzenia (maluteńki, ledwo zauważalny) został na coolerku. Najprawdopodobniej stało się podczas jednego z dwuch zkładań proca ( o dwa za durzo) i zapewne z winy piep... Titana (jakiś badziewiasty model w stulu Orba położony bokiem na procu, który zamiast klipsa miał zapięcie w postać kałwałka blaszki nieco wygietej). Nie wiem czy ruszać proca (może przeżyje ponowne zapinanie coolerka), czy od razu walić na giełdę i... dostać lichwairską cene.

Jednak chyba kupie nowego XP 1600+ a tego sprubuje komuś opchnąć :?

Tak więc nie polecam wspomnianego coolerka (na nalepce nie moge zczytać nazwy modelu) z takim beznadziejnym zapinaniem, teraz mam Global Wina WBK 38, ale mądry Polak po szkodzie.

Tak wogóle to wszystko poszło strasznie do przodu, ale zapinanie coolerka dalej pozostało niezmienione od epoki pra-kompów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera tyle razy juz machalem coolerami i nigdy mi sie to nie stalo 8) , wystarczy copper shim i troche delikatnosci :), a moj stary tb 1.4 zjaral sie z calkiem innych powodow ...(versja dla serwisu:ja tylko robilem obliczenia w excelu!!!! :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest ten copper shim?

Chyba jakać cienka blaszka z miedzi? Myslałem, żę ma poprawiać wymiane ciepła cpu-cooler.

Gdzie można to dostać (jakiś link do zdięcia)? Nie chce zwalić nowego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz czy proc chodzi???. Czeba bylo kupic Copper Shima XP. Wez i najlepiej ostroznie zaloz WBK 38 na procka i zobatrz czy dziala. Bo jak minimalnie ukruszony to powinien dzialac. Zobatrz na tego D600 jest po OGROMNYCH przejsciach a dziala nadal i kreci sie na 870mhz!.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coper shima już ''oblukałem'' na 4max cool i żałuje, że go nie maiłem.

Co do proca, to chyba pobawie się z nim jak kupie wspomnianego shima - mam nadzieję, że kupie go jutro na giełdzie w krakowie, a jak nie to mamy sklepy netowe.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są cooper shimy i cooper shimy

za 17 zeta maź oryginał Thermaltake a za 10 zeta w Częstochowie koleś widział jakiś kawałek blachy nie wiem czy takie wogule mają tę grubość co powinny mieć może ktoś by sprawdził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do wszystkich co zakladają coppershimy: czy naklejki gwarancyjne na procku (prawie zawsze firmy je naklejają na górę) nie powodują że cshim krzywo leży ??. Czy może zdzieracie te naklejki (wiadomo co to oznacza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój duron już się pięć razy ukruszył a działa :)

Mam tylko pytanie - czy jak go zdejmuję to też mogę go bardziej ukruszyć ? Bo chcę coppershima zamontować tam ale się już boję ściągać proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są cooper shimy i cooper shimy 

za 17 zeta maź oryginał Thermaltake a za 10 zeta w Częstochowie koleś widział jakiś kawałek blachy nie wiem czy takie wogule mają tę grubość co powinny mieć może ktoś by sprawdził

To fak mój CooperShim nie jest Made in ThermalTake, ale ma odpowiednią grubość, gdyż po jego zamontowaniu temperatura spadła mi o 9 C :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos wie gdzie w Gdansku dostane  copper shima ??

Nie ma, niestety ale Gdansk to totalna wiocha jesli chodzi o wentylatory, WB, pasty, (tu nie ma zadnego sklepu ktory sie zajmuje takim czyms) Ja swojego shima musialem zamowic z 4max :-((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do wszystkich co zakladają coppershimy: czy naklejki gwarancyjne na procku (prawie zawsze firmy je naklejają na górę) nie powodują że cshim krzywo leży ??. Czy może zdzieracie te naklejki (wiadomo co to oznacza)

to jak odklejacie te naklejki gwary czy nie ???, bo jeśli taki coppershim jest niby wykonany z dokładnością do 0.001 mm to taka naklejka psuje cały efekt ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak odklejacie te naklejki gwary czy nie ???, bo jeśli taki coppershim jest niby wykonany z dokładnością do 0.001 mm to taka naklejka psuje cały efekt ??

eeeee chyba nie sa z taka dokladnoscia 8O :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja naklejkom robie won. Na kija mi gwarancja. Jak nowy procek kosztuje okolo 200 zl. Tyle to mi nie bedzie zal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Ja naklejkom robie won. Na kija mi gwarancja. Jak nowy procek kosztuje okolo 200 zl. Tyle to mi nie bedzie zal.

Widze, ze odkad stales sie tatuskiem to bogaty jestes ;). A btm jak tam corka?? Podkrecila juz cos... np: grzechotke :).??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie zerwałem i spox :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...