Skocz do zawartości
lalaland28

Przedwczesne wyciągnięcie wtyczki z gniazdka

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy wyłączałem komputer to wyjmowałem wtyczkę z gniazdka od komputera kilka sekund jak się monitor wyłączył ale potem okazało się że komputer przestaje buczeć minutę po wyłączeniu się monitora i przebywałem z tym komputerem w głośnym pomieszczeniu to nie słyszałem czy buczy czy nie i dopiero teraz zauważyłem że się wyłącza komputer minutę później niż monitor gdy się wyłącza komputer to czy mógł się od tego komputer popsuć?

Nazwa płyty głównej - Asus M4N68T-M LE V2
Mikroukład płyty głównej - nVIDIA nForce 7025-630a, AMD K10
Typ procesora - QuadCore AMD Athlon II X4 640
Pamięć RAM - 4096 MB (DDR3 SDRAM)
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670 (1 GB)
Dysk twardy: TOSHIBA DT01ACA100 SCSI Disk Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Napęd:     ATAPI iHAS124 B SCSI
Zasilacz Feel III 400 Watt
Windows 10 21H2 64 bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zawsze mogło się coś popsuć , ale możliwe ze sam system po aktualizacji coś namieszał.... norma   

sprawdź ustawienia- opcji zasilania - dodatkowe opcje zasilania - wybierz działanie przycisków zasilania - zmień ustawienia które obecnie nie są dostępne- Włącz szybkie uruchomienie (zalecane) i odznacz ma być puste pole-zapisz zmiany , uruchom kompa ponownie , następnie po załadowaniu systemu  ,zamknij-wyłacz i zobacz czy PC szybciej się wyłącza.     

Edytowane przez Mr.T...
aktualizacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2022 o 13:08, Mr.T... napisał:

Witam

zawsze mogło się coś popsuć , ale możliwe ze sam system po aktualizacji coś namieszał.... norma   

sprawdź ustawienia- opcji zasilania - dodatkowe opcje zasilania - wybierz działanie przycisków zasilania - zmień ustawienia które obecnie nie są dostępne- Włącz szybkie uruchomienie (zalecane) i odznacz ma być puste pole-zapisz zmiany , uruchom kompa ponownie , następnie po załadowaniu systemu  ,zamknij-wyłacz i zobacz czy PC szybciej się wyłącza.     

kolega ma HDD i na nim system, tak wnioskuję z sygnatury.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby okazało się, że coś po takim niefrasobliwym wyłączeniu w systemie zdechło, bo nie wszystkie procesy zamknęły się poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym chciał zauważyć że on w ogóle nie napisał że coś nie działa. Zapytał chyba czy mogło się coś zepsuć 😄

Więc ja sobie pozwolę zapytać. @lalaland28 powiedz proszę czy komputer rzeczywiście nie działa? Czy jest jakiś problem? Bo jeżeli komputer działa to nic nie zepsułeś. W najgorszym wypadku mogły się pojawić jakieś błędy na dysku twardym z którymi system sobie i tak na razie radzi jeśli dalej działa, więc nie ma co panikować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi