XxxD4W1DxxX Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 Witam Mam problem... Składam swój własny komputer. Problemem jest to że po złożeniu komputer uruchamia się wentylatory od procesora chodzą chłodzenie wodne procesora również działa. Ram się świeci ( jeśli to ma znaczenie). Karta graficzna również raczej działa ( stwierdzam po kręcących się wentylatorach). Na płycie sieci lampka DRAM. A na samym początku przy uruchamianiu na zmianę CPU I DRAM po jakimś czasie sam DRAM. Gdy pierwszy raz włączyłem pokazał mi się bios z którego wyszedłem. Wyłączyłem komputer, wsadziłem pendrive z windowsem a gdy miałem zacząć pobierać komputer zacią się. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu działo się to co napisałem wyżej. Czyli ram się świeci karta chodzi wentylatory chodzą i przestało się świecić podświetlenie od chłodzenia wodnego( ono sam słychać że chodzi wentylatory kręcą się). I wcześniej wspomniana dioda DRAM. PROSZĘ O POMOC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 Witam to nie jest taki prosty temat zdalnie określić co może być przyczyna , usterka sprzętu czy np. nie właściwie skonfigurowany bios, pod posiadana instalkę z win, zakładam WIN10 a nie produkt beta testowy win11 ? , także zdecydowanie łatwiej jest siedząc samemu przed pacjentem zdiagnozować problem, bo inaczej patrzy na PC osoba powiedzmy ja "grzebacz" a inaczej zwykły użytkownik. załóżmy, na razie wszystko jest sprawne. to tak, na wstępie mógł byś rozpisać konfiguracje PC Procesor- producent model płyta główna - producent model napisałeś z przy uruchomieniu na zmianę zapalały się diody od CPU i Ram czyli płyta główna ustawiała-trenowała pamięć, czyżby płyta Asusa ? pamięć operacyjna Ram - producent model , ilość 2x moduły ,4x moduły , szybkość . karta graficzna -producent model obracające się wiatraki na karcie nie świadczą o tym ze karta jest sprawna ... zasilacz -producent model zestaw AIO- producent model co jest podłączone do portów USB gdy wszedłeś do biosu jakich dokonałeś zmian w ustawieniach biosu ? czy próbowałeś zresetować bios, czy to za pomocą zworki-przycisku, lub po odłączeniu fizycznie zasilania i po przez wyjecie bakterii na przynajmniej 5 minut ? instalka z win na pendrajwie przygotowana do instalacji w trybie UEFI ?, czy bez UEFI ale z wsparciem CSM ? , tutaj bardziej chodzi mi o to jakiego narzędzia użyłeś do utworzenie bootowalnego pendrajwa - np od MS ? czy np. Rufusa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2022 Jakiś błąd z pamiecia, zobacz czy obsadziłeś banki zgodnir i instrukcja i przywróc domyślne w biosie. Jaki proc?Sent from my SM-G975F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 To raczej nie jest właściwy dział na ten post... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...