Velos Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mam pewien problem , problem napięcia , w programie ( Winboard hardware doctor ) dołączonym do plyty głównej ( abit NF7 ) pokazuje mi ze mam prawdopodobnie za małe napiecie ale do konca pewny tego nie jestem . Czas wymienic zasilacz :?: :?: posiadam 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 szkoda ze piwko.pl nie umozliwia hotlinkowania :D ale jesli zgodnie z tematem chodzi o -5V to nie martw sie - roznie to jest czasem niektorzy maja poprostu 0 w tym miejscu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 1. ktore to napiecie? UPDATE: zauwazylem te -5v (troche trudno bylo) 2. tolerancja wahan napiec dla standardu ATX to +/- 3% (wiec policz sobie czy wsio ok) 3. zasilacz 300W - firm jest od groma i ciut ;) ale pewnie masz codegena Nastepnym razem dokladniej formuluj pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 dla standardu ZTX jest +-5% tolerancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Wg programu powinno byc w przedziale -5.54 a -4,49 , a czesto wbywa -5.55 lub -5.60 ( na zasilaczu pisze "megabajt" - jakis polski szajs ) i przez to program sie rzuca i piszy , wywala komunikat ze jest nieprawidlowe napiecie , najlepiej bylo by to olac i wylaczyc program ale sie zastanawiam po prostu czemu tak to jest . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Wahania napiec sa za duze i to zdecydowanie (wez zasilke i idz do sklepu, be jest kwestia czasu kiedy padnie, a wtedy moze byc bardzo zle). BTW Megabajt to to samo co codegen (wiec jak sam napisales szajs ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 jabym nie panikowal :) - ujemne napiecia nie maja az takiego znaczenia - ale generalnie to poszedlbym sie pluc do sklepu - dla zasady :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 A ja tak sobie lookkam teraz na grarancje i patrze ze juz wygasla i lipa , a malo tego wygasla w poprzednim miesiacu ( czerwcu ) ladnie to wyliczyli , rok czasu i zasilacz sie sypie , w sumie to i tak mam chrapke na zasilacz pond 500W , widzialem na gieldzie ze 130- 160zeta , w tych granicach . Ps ( jak zrobic aby miec obrazek pod xywka? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 A ja tak sobie lookkam teraz na grarancje i patrze ze juz wygasla i lipa , a malo tego wygasla w poprzednim miesiacu ( czerwcu ) ladnie to wyliczyli , rok czasu i zasilacz sie sypie , w sumie to i tak mam chrapke na zasilacz pond 500W , widzialem na gieldzie ze 130- 160zeta , w tych granicach . Ps ( jak zrobic aby miec obrazek pod xywka? ) Co do obrazka to w "Profil" na samy dole :) wrzuca sie avatarek :) A co do ponad 500 W za 130-160 zl to nie polecam :) to jest wielka sciema ... one naprawde czesto nie maja mocy ponad 300 W ... !! Polecam jakas firmowa 300-etke :) Forton Chieftec Huntkey Antec ... w faq jest napisane zasilaczy jakich firm sie wystrzegac a jakie mozna brac w ciemno ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velos Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Dzieks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Na testach bartonów spaliłem juz dwie 550 W no name wiec niepolecam ci takich zasilek. Lepiej kup cos pozadnego a słabszego, ja z koniecznosci kupiłem ENERMAX 465 W przy 1.95 V mam stabilne wszystkie napięcia przy 1.85 V mam 5.03 V i 3.35 V a na 550 W miałem skaczące 4.78 V i 3.26 V wiec takich szajsow nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...