Skocz do zawartości
Velos

- 5v

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem , problem napięcia , w programie ( Winboard hardware doctor ) dołączonym do plyty głównej ( abit NF7 ) pokazuje mi ze mam prawdopodobnie za małe napiecie ale do konca pewny tego nie jestem . Czas wymienic zasilacz :?: :?: posiadam 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ktore to napiecie? UPDATE: zauwazylem te -5v (troche trudno bylo)

2. tolerancja wahan napiec dla standardu ATX to +/- 3% (wiec policz sobie czy wsio ok)

3. zasilacz 300W - firm jest od groma i ciut ;) ale pewnie masz codegena

Nastepnym razem dokladniej formuluj pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg programu powinno byc w przedziale -5.54 a -4,49 , a czesto wbywa -5.55 lub -5.60 ( na zasilaczu pisze "megabajt" - jakis polski szajs ) i przez to program sie rzuca i piszy , wywala komunikat ze jest nieprawidlowe napiecie , najlepiej bylo by to olac i wylaczyc program ale sie zastanawiam po prostu czemu tak to jest .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wahania napiec sa za duze i to zdecydowanie (wez zasilke i idz do sklepu, be jest kwestia czasu kiedy padnie, a wtedy moze byc bardzo zle). BTW Megabajt to to samo co codegen (wiec jak sam napisales szajs ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak sobie lookkam teraz na grarancje i patrze ze juz wygasla i lipa , a malo tego wygasla w poprzednim miesiacu ( czerwcu ) ladnie to wyliczyli , rok czasu i zasilacz sie sypie , w sumie to i tak mam chrapke na zasilacz pond 500W , widzialem na gieldzie ze 130- 160zeta , w tych granicach . Ps ( jak zrobic aby miec obrazek pod xywka? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak sobie lookkam teraz na grarancje i patrze ze juz wygasla i lipa , a malo tego wygasla w poprzednim miesiacu ( czerwcu ) ladnie to wyliczyli , rok czasu i zasilacz sie sypie , w sumie to i tak mam chrapke na zasilacz pond 500W , widzialem na gieldzie ze 130- 160zeta , w tych granicach . Ps ( jak zrobic aby miec obrazek pod xywka? )

Co do obrazka to w "Profil" na samy dole :) wrzuca sie avatarek :)

A co do ponad 500 W za 130-160 zl to nie polecam :) to jest wielka sciema ... one naprawde czesto nie maja mocy ponad 300 W ... !! Polecam jakas firmowa 300-etke :) Forton Chieftec Huntkey Antec ... w faq jest napisane zasilaczy jakich firm sie wystrzegac a jakie mozna brac w ciemno ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na testach bartonów spaliłem juz dwie 550 W no name wiec niepolecam ci takich zasilek.

Lepiej kup cos pozadnego a słabszego, ja z koniecznosci kupiłem ENERMAX 465 W przy 1.95 V mam stabilne wszystkie napięcia przy 1.85 V mam 5.03 V i 3.35 V a na 550 W miałem skaczące 4.78 V i 3.26 V wiec takich szajsow nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...