tek Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 lubie dużo rzeczy ale za NIC nie zjadłbym tego: http://www.fun.from.hell.pl/2003-05-27/Taiwan.jpg celowo nie wklejam obrazka, bo nie kazdy chcialby to zobaczyc :) :arrow: oglądaj na własną odpowiedzialnosc.. bleh o <font color="#FF0000">[ciach!]</font> !!!!!!!!!!!! no wlasnie. ktos ma ochote na taiwanskie jedzonko jeszcze? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 bbbbbb...bbbbbb.bbbbbb...blech <chlap><chlap> :lol: Hehe jeśli ktoś z Was je teraz hamburgera niech sobie pomyśli z czego jest mięsko... :twisted: Lubie: - Zupa ogórkowa - Placki ziemniaczane + ketchup alby bez ketchupu - Pikantne i kwaśne potrawy (ale sos chili jedzie pfuj :) mi za bardzo ten zapach sie nie podoba - ale -"ostrótki" - Wątróbka ale taka ze smażoną cebulką (i musi być dobrze posolona) - Kotlety z piersi kurczaka (wieprzowe nie) - Dobrze ukiszone ogórki Nienawidze: - Tłustych rzeczy - Skwarek ze smalcem (j.w. już ktoś napisał - ludzi niektórzy uważają to za rarytas jak jest dobrze zrobiony - dla mnie - PFUJ!) Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury ;) PS. Widziałam na forum nowego usera "reed_to_gey" - serio :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 lubię: gołabeczki żurek zrazy nielubię wątróbka pomidorowa rosól kru[ó]pnik to jest mega okrojona wersja tego co lubie i nie lubie toto - nocoment :) <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury ;) Wstaw wode w garnku aby sie zagotowala(i ja posol aby jajko nie peklo) i jak sie zagotuje juz ta woda to wsadz do niej jajko...nastaw minutnik na 5 minut i jak minie ten czas to je wyjmij....w 99,9% przypadkow dziala i bedziesz mial super jajo na "mientko" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mientko nie tak łatwo uzyskać z jajek kur żyjącvych w mojej okolicy... :/ Dziwne. No i z tego zrobił się nam topic kulinarny ;) Z cyklu How-To. Dajcie jakieś ciekawe przpisy (nie z książek :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mientko nie tak łatwo uzyskać z jajek kur żyjącvych w mojej okolicy... :/ Dziwne. No i z tego zrobił się nam topic kulinarny ;) Z cyklu How-To. Dajcie jakieś ciekawe przpisy (nie z książek :P ). No dobra, to będę pierwszy :D Składniki: - 3 papryki różnokolorowe - 2 małe cebule - pierś z kurczaka (raczej spora) - troszkę oliwy z oliwek - troszkę masła - troszkę curry - ok. 400ml gęstej śmietany (np. Śmietana Szefa Kuchni 22%) - kostka bulionu rosołowego - szczypiorek - sól, pieprz Jak zrobić: 1. Kroimy pierś z kurczaka na kostkę (nie za małą) i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, solimy i pieprzymy ;) troszku. 2. Jak już będzie podsmażone to ściągamy kawałki piersi, do pozostałego tłuszczu dodajemy łyżkę masła a potem wrzucamy drobniutko pokrojone 3 półówki papryk i cebulkę. 3. Cały czas mieszamy aż się zeszkli. Pod koniec przysmażania wsypujemy 2 małe łyżeczki curry i dokładnie mieszamy. 4. Zalewamy to wszystko całą szklanką bulionu rosołowego i czekamy aż się zagotuje. 5. Jak się zagotuje to powoli wlewamy całą śmietanę cały czas mieszając. 6. Po jakims czasie wrzucamy do tego wszystkiego kawałki piersi z kurczaka i jeszcze jakiś czas gotujemy na nie za dużym ogniu. 7. Podajemy w głębokim talerzu, wierzch przyozdobić szczypiorkiem :) Mówię Wam - ZAJEBISTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Co pieprzymy??? :lol: Żartuje se tak tylko. Pierś a'la Sid z grilla Składniki: - Kawałki piersi kurczaka - Przyprawa do grilla - Olej (z pierwszego tłoczenia ;) ) - Dodatkowe przyprawy jak ktoś preferuje ;) - Piwo jak ktoś lubi Przyrządzenie: 1. Dzień przed rytuałem smazenia: 1.1. Rozmrażamy piersi z kurczaka ;) 1.2. Bierzemy jakąś miseczkę i lejemy do niej oleju (jakieś 150ml). 1.3. Przyprawiamy olej(nie żałować przyprawy!) 1.4. Wkładamy do tej naszej "marynaty" piersi i wkładamy to do lodówki. 2. Dzień smażenia: 2.1. Rozgrzewamy dobrze grilla. 2.2. Kładziemy piersi na ruszt (wersja pikantee lub chmielee): 2.2.1. Polewamy od czasy do czasu zalewą... LUB 2.2.2. Polewamy od czasu do czasu piwem. 2.4. Sprawdzamy kolor mięska - z wierzchu złocisty wewnątrz bielutki na być. 2.5. Spożywać (Jak ktoś lubi z piwem ;) ) -------------------------- Orzeźwiająca bułka © Sid Składniki: - Bułka - Masło lub margaryna - Rodzynki Przyrządzenie: - Jak zwykłą kanapkę, jako "wkład" rodzynki. -------------------------- Może później coś wrzuce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Nienawidze McDonald, Burgerking etc. tzw. fastfood American style Lubie Polskie jedzenie oczywiscie .... co kotlet to kotlet :twisted: A pozatym chinskie, japonskie. Pizza takze choc nie az tak bardzo jak dawniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Goloneczka piwko buleczka i chrzan. I moge umierac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury PS. Widziałam na forum nowego usera "reed_to_gey" - serio :/ A ja nei mam problemu ze zrobieniem jajka na twardo :? Choc nei powiem ze zdarza mi sie spoznic dojsc do kuchni bo zawsze jestem czyns zajety :/ Wiec najlepiej jest jak siedze wtedy i robie herbate itp :) eheh niestety nie te lata... ;) Tez go widziałem i chyba w drugim jego poscie napisałem mu co nieco ;) łos :/ A ja lubie mc donaldy choc jem w nich zadko bo nie ma u mnei w miecie wiec tylko polsckie dania oraz zupki chinskie :) NAwet jak by były tez bym nei jadł tych burgerow :? ps. fast foody sa jak cios ale to nei to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Goloneczka piwko buleczka i chrzan. I moge umierac :P Oooooooooooooooo!!!! Właśnie :D Kiedyś jadłem rewelacyjną golonkę w restauracji nad Motławą w Gdańsku (koło Żurawia). Kosztowała nie mało, ale była fantastyczna - ach te goździki... No i chrzan obowiązkowo taki ostry, że wypala organizm :D A do tego zimny Mocny Leszek i życie jest pięęęękne..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Hehe jeśli ktoś z Was je teraz hamburgera niech sobie pomyśli z czego jest mięsko... :twisted:Jak dla mnie to może i ono być z psów kotów myszy wszystko mi jedno byle dobre było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 wszystkie "zdrowe" zeczy tj fastfoody chuda wolowine na rozne sposoby slotkie zeczy ;) marchew ale taka prosto z ziemi zotkiewke wiekszosc owocow Mleko & nesquik (wypijam od 2-5l dziennie) :D nielubie niektorych wazyw czekolady z ozechami (jak mialem jakies 5 lat to sobie zygnolem i nielubie tego od tamtej pory) wszelkiego rodzaju dan azjatyckich perowianskich i innych takich(poza tych z wolowina i wieprzowina i ewentualnie drobiowych)w ktorych sa koty psy swinki morskie i inne takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syquest Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 :arrow: lubię: Golonkę (ale nie za tłustą) Szaszłyki, karkówkę, itp. (wszystko co z grilla) KFC, pizzaHUT (żadnych mcdonald'sów wymiotować mi sie chce po ich hamburgerach) ... :arrow: Nie lubię: trawy (potraw z tym wszystkim zielonym, pietruszka, itp.) flaków kapusty barszczu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 a to słyszał ktoś? :) "tylko Amerykanie jedzą 3 hamburgery i 2 podwójne porcje frytek podczas jednego posiłku i popijają to DIETETYCZNĄ colą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a to słyszał ktoś? :) "tylko Amerykanie jedzą 3 hamburgery i 2 podwójne porcje frytek podczas jednego posiłku i popijają to DIETETYCZNĄ colą" niestety to prawda. Tutaj chodzi duzo wypasow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Lubie -Kuchnie meksykanska -Kuchnie wloska -Troche chinszczyzny -Kwasne zupy -Szpinak -Browary Nielubie -Gowna z McDonald (zjem jak musze) -Fast foodow (wspolczuje tym co sie tym zywia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Nienawidze: -Wszelkiej maści Maksyfów i tego pochodnych Lubie: -Karkóweczka z grilla (polewana pifkiem w trakcie grillowania -Kiełbasa przeciwpancerna (mniam) -Maślaneczka (mniam) -no i to co żona ugotuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...