Skocz do zawartości
nrl

Żarcie, co lubicie, czego nienawidzicie.

Rekomendowane odpowiedzi

lubie dużo rzeczy ale za NIC nie zjadłbym tego:

http://www.fun.from.hell.pl/2003-05-27/Taiwan.jpg

celowo nie wklejam obrazka, bo nie kazdy chcialby to zobaczyc :)  :arrow:

oglądaj na własną odpowiedzialnosc.. bleh

o <font color="#FF0000">[ciach!]</font> !!!!!!!!!!!!

no wlasnie.

ktos ma ochote na taiwanskie jedzonko jeszcze? :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bbbbbb...bbbbbb.bbbbbb...blech <chlap><chlap> :lol: Hehe jeśli ktoś z Was je teraz hamburgera niech sobie pomyśli z czego jest mięsko... :twisted:

 

Lubie:

- Zupa ogórkowa

- Placki ziemniaczane + ketchup alby bez ketchupu

- Pikantne i kwaśne potrawy (ale sos chili jedzie pfuj :) mi za bardzo ten zapach sie nie podoba - ale -"ostrótki"

- Wątróbka ale taka ze smażoną cebulką (i musi być dobrze posolona)

- Kotlety z piersi kurczaka (wieprzowe nie)

- Dobrze ukiszone ogórki

 

Nienawidze:

- Tłustych rzeczy

- Skwarek ze smalcem (j.w. już ktoś napisał - ludzi niektórzy uważają to za rarytas jak jest dobrze zrobiony - dla mnie - PFUJ!)

 

Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury ;)

 

 

 

PS. Widziałam na forum nowego usera "reed_to_gey" - serio :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury ;)

Wstaw wode w garnku aby sie zagotowala(i ja posol aby jajko nie peklo) i jak sie zagotuje juz ta woda to wsadz do niej jajko...nastaw minutnik na 5 minut i jak minie ten czas to je wyjmij....w 99,9% przypadkow dziala i bedziesz mial super jajo na "mientko" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mientko nie tak łatwo uzyskać z jajek kur żyjącvych w mojej okolicy... :/ Dziwne. No i z tego zrobił się nam topic kulinarny ;) Z cyklu How-To. Dajcie jakieś ciekawe przpisy (nie z książek :P ).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mientko nie tak łatwo uzyskać z jajek kur żyjącvych w mojej okolicy... :/ Dziwne. No i z tego zrobił się nam topic kulinarny ;) Z cyklu How-To. Dajcie jakieś ciekawe przpisy (nie z książek :P ).

No dobra, to będę pierwszy :D

 

Składniki:

 

- 3 papryki różnokolorowe

- 2 małe cebule

- pierś z kurczaka (raczej spora)

- troszkę oliwy z oliwek

- troszkę masła

- troszkę curry

- ok. 400ml gęstej śmietany (np. Śmietana Szefa Kuchni 22%)

- kostka bulionu rosołowego

- szczypiorek

- sól, pieprz

 

Jak zrobić:

 

1. Kroimy pierś z kurczaka na kostkę (nie za małą) i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, solimy i pieprzymy ;) troszku.

2. Jak już będzie podsmażone to ściągamy kawałki piersi, do pozostałego tłuszczu dodajemy łyżkę masła a potem wrzucamy drobniutko pokrojone 3 półówki papryk i cebulkę.

3. Cały czas mieszamy aż się zeszkli. Pod koniec przysmażania wsypujemy 2 małe łyżeczki curry i dokładnie mieszamy.

4. Zalewamy to wszystko całą szklanką bulionu rosołowego i czekamy aż się zagotuje.

5. Jak się zagotuje to powoli wlewamy całą śmietanę cały czas mieszając.

6. Po jakims czasie wrzucamy do tego wszystkiego kawałki piersi z kurczaka i jeszcze jakiś czas gotujemy na nie za dużym ogniu.

7. Podajemy w głębokim talerzu, wierzch przyozdobić szczypiorkiem :)

 

Mówię Wam - ZAJEBISTE

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co pieprzymy??? :lol: Żartuje se tak tylko.

 

Pierś a'la Sid z grilla

 

Składniki:

- Kawałki piersi kurczaka

- Przyprawa do grilla

- Olej (z pierwszego tłoczenia ;) )

- Dodatkowe przyprawy jak ktoś preferuje ;)

- Piwo jak ktoś lubi

 

Przyrządzenie:

1. Dzień przed rytuałem smazenia:

1.1. Rozmrażamy piersi z kurczaka ;)

1.2. Bierzemy jakąś miseczkę i lejemy do niej oleju (jakieś 150ml).

1.3. Przyprawiamy olej(nie żałować przyprawy!)

1.4. Wkładamy do tej naszej "marynaty" piersi i wkładamy to do lodówki.

2. Dzień smażenia:

2.1. Rozgrzewamy dobrze grilla.

2.2. Kładziemy piersi na ruszt (wersja pikantee lub chmielee):

2.2.1. Polewamy od czasy do czasu zalewą...

LUB

2.2.2. Polewamy od czasu do czasu piwem.

2.4. Sprawdzamy kolor mięska - z wierzchu złocisty wewnątrz bielutki na być.

2.5. Spożywać (Jak ktoś lubi z piwem ;) )

 

--------------------------

 

Orzeźwiająca bułka © Sid

 

Składniki:

- Bułka

- Masło lub margaryna

- Rodzynki

 

Przyrządzenie:

- Jak zwykłą kanapkę, jako "wkład" rodzynki.

 

--------------------------

 

Może później coś wrzuce ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jacek: Jak gotuje sobie (nie ja gotuje) jajka na miekko to nigdy nie moge trafic na moment zeby zoltko bylo plynne a białko nie :/ jakieś poatomowe kury

 

PS. Widziałam na forum nowego usera "reed_to_gey" - serio :/

A ja nei mam problemu ze zrobieniem jajka na twardo :? Choc nei powiem ze zdarza mi sie spoznic dojsc do kuchni bo zawsze jestem czyns zajety :/ Wiec najlepiej jest jak siedze wtedy i robie herbate itp :) eheh niestety nie te lata... ;)

 

Tez go widziałem i chyba w drugim jego poscie napisałem mu co nieco ;) łos :/

 

A ja lubie mc donaldy choc jem w nich zadko bo nie ma u mnei w miecie wiec tylko polsckie dania oraz zupki chinskie :) NAwet jak by były tez bym nei jadł tych burgerow :? ps. fast foody sa jak cios ale to nei to samo :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Goloneczka piwko buleczka i chrzan. I moge umierac :P

Oooooooooooooooo!!!! Właśnie :D

Kiedyś jadłem rewelacyjną golonkę w restauracji nad Motławą w Gdańsku (koło Żurawia). Kosztowała nie mało, ale była fantastyczna - ach te goździki...

No i chrzan obowiązkowo taki ostry, że wypala organizm :D

A do tego zimny Mocny Leszek i życie jest pięęęękne..... :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wszystkie "zdrowe" zeczy tj fastfoody chuda wolowine na rozne sposoby slotkie zeczy ;) marchew ale taka prosto z ziemi zotkiewke wiekszosc owocow Mleko & nesquik (wypijam od 2-5l dziennie) :D

 

nielubie

niektorych wazyw czekolady z ozechami (jak mialem jakies 5 lat to sobie zygnolem i nielubie tego od tamtej pory)

wszelkiego rodzaju dan azjatyckich perowianskich i innych takich(poza tych z wolowina i wieprzowina i ewentualnie drobiowych)w ktorych sa koty psy swinki morskie i inne takie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:arrow: lubię:

Golonkę (ale nie za tłustą)

Szaszłyki, karkówkę, itp. (wszystko co z grilla)

KFC, pizzaHUT (żadnych mcdonald'sów wymiotować mi sie chce po ich hamburgerach)

...

 

:arrow: Nie lubię:

trawy (potraw z tym wszystkim zielonym, pietruszka, itp.)

flaków

kapusty

barszczu

...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a to słyszał ktoś? :)

"tylko Amerykanie jedzą 3 hamburgery i 2 podwójne porcje frytek podczas jednego posiłku i popijają to DIETETYCZNĄ colą"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...