rep003 Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 (edytowane) Witam Mój problem wygląda następująco. W laptopie mam zainstalowany windows 10 standardowo na dysku C:. Sklonowałem system na dysk zewnętrzny o literze E:. I teraz mam problem z programami. Jak odpalę system z dysku zewnętrznego E: to programy są instalowane nadal domyślnie na dysku C i tak samo są z niego uruchamiane. Jak mogę zmienić ścieżki w systemie na dysku zewnętrznym E: żeby wszystko instalowało się na nim jeżeli jest z niego uruchomiony system i zostawiło dysk C w spokoju??? Edytowane 6 Lipca 2022 przez rep003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorJan Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 https://www.download.net.pl/jak-zmienic-domyslna-sciezke-instalacji-programow-i-gier/n/3291/ Temat nie dotyczy tego co jest w tytule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rep003 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Temat dotyczy dokładnie tego co w tytule. Nie chodzi tylko o instalowanie programów ale przede wszystkim o programy zainstalowane, żeby sklonowany system z dysku zewnętrznego nie uruchamiał i modyfikował programów z dysku wewnętrznego. A tu zmiana ścieżki w rejestrze nic nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rep003 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Ale temat już rozwiązany. Zamiast klonować system sklonowalem cały dysk i jest wszystko tak jak być powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...