kloper Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Witam. Chicałbym kupic drukarke atramentową do zastosowań domowych, jednak kompletnie nie mam pojecia co wybrac. Drukarka powinna byc do 250 zł. Jaką proponowalibyście ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Co do dokladnego modelu to nie wiem. Czym sie powinienes kierowac to jest czestotliwosc z jaka bedziesz uzywal drukarke. Jesli masz zamiar uzywac czesto drukare to patrz sie w kierunku Canona. Tansze w eksploatacji Glowica osobno, kolory osobno. Glowica sie z czasem zuzywa takze jakosc druku moze sie pogorszyc plus jak zadko uzywasz drukarke to zostaje na niej osad i musisz ja czesciej "czyscic" za pomoca opcji w sterownikach a to powoduje ze sie wiecej koloru z uzywa i przez to koszt eskploatacji sie zwieksza Jesli masz zamiar uzywac drukarke zadko to HP Drozsza w eskploatacji Kolory i glowica sa razem przez co sa drozsze. Plusem jest to ze przez to ze glowica jest z kolorami to za kazdym razem jak wymieniasz kolor jakosc druku pozostaje taka sama. Lexmark ci odradzam poniewaz sa bardzo drogie w eksploatacji Epsony sa dobre i uzywaja ta sama technologie co Canon ale Canony sa o tyle lepsze ze jesli musisz glowice wymienic to musisz nowa glowice jedynie kupic i ja sam wymieniasz. W przypadku EPSONa musisz wyslac drukarke do serwisu ktory oczywiscie jest drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Witam. Chicałbym kupic drukarke atramentową do zastosowań domowych, jednak kompletnie nie mam pojecia co wybrac. Drukarka powinna byc do 250 zł. Jaką proponowalibyście ???Kolorową :twisted: :twisted: :twisted: A tak na poważnie to sie poczytaj sobie porównania drukarek (znajdziesz na google). Ja polecam HP, jestem wierny tej firmie. Jedyny minus to drogie tusze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloper Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a co sądzicie o Lexmark ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 HP 845c -zawalista drukarka,tylko szkoda że już jej nie produkują :( Szukaj HP!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a co sądzicie o Lexmark ? Broń Boże się tego wystrzegaj-tandeta!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Może HP 3420 ? Podobno jest dobra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a tak nazekacie na te epsony Kupiłem C40UX (nie kupuj C42 bo tusze droższe) i zdjecia drukuje super jak dla mnie wyglądem lepiej od Hp 800 cos tam a miałem mozliwość porównać oba wydruki tusze do tej drukarki czarny 14 zł kolor 25zł podr.oczywiscie ja srednio a drukowałem baaaardzo dużo zwłasza w wyzszych rozdzielczosniach max 1440dpi ok na miesiąc 1 kolor i 3 czarne czyli ok za 67 zł a to nie dużo jesli nie musze się ograniczać i zadowolony jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Może HP 3420 ? Podobno jest dobra :) Jest dobra ale ma małe pojemniki na tusz lepsza będzie HP 3820 czy jakos tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Może HP 3420 ? Podobno jest dobra :) Jest dobra ale ma małe pojemniki na tusz lepsza będzie HP 3820 czy jakos tak. To wszystko zależy ile sie drukuje :) A widziałem do 3420 kartridż 20 ml (orginał - 10 ml) firmy wielokropek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Moje zdanie jest nastepujące: Canon-padaja głowice i tusz w pikolitrac sprzedają, niby tanio, ale..... Lexmark-NIGDY miałem stycznośc z Z45 i do tej pory smiga do serwisu Epson- wyższe modele bomba przy foto C42 troche wolne HP-845c 930c 920c 940c EXTRA druksy tylko cholera juz ich niekupisz. Ekonomia użytkowania w HP w powyższych modelach jak i w 3820 to to czego kazdy domowy user potrzebuje !!! Napelniam za niecałe 10 zł (czarny) Nie ruszaj 3420 wróciły mi juz 4 sztuki bo wariuje napęd i wogole szopki poza tym brakuje mi przycisków z modeli wymienionych wyzej. 5550 extra cena no i ta jakość POELCAM Jako argument podam jeszcze ze firmie uzywamy HP 920c ktora w 18 miesiecy drukowania faktur itp zrobila grubo ponad 35 000 stron srednio jakies 3tys miesiecznie co jak na atrament jest chyba niezlym wynikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...