RoboExe Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Cześć, zastanawiam się nad zakupem karty graficznej w tym przedziale cenowym. Poczytałem trochę artykułów i mam mętlik 😄 Potrzebuje podłączyć 2 monitory 27cali 2560x1440. Zasadniczo nie potrzebuje jakiegoś demona wydajności ale jak mam wydać pare $$$, aby skorzystać z 2 monitorów to wart kupić już coś na dłużej Cel: - trochę gier (obecnie korzystałem z integry wiec to ograniczało) - chciałbym wykorzystać potencjał 144 hz (filmy, Viaplay, netflix) Procek: I5 8600 Mobo: MSI Tomahawk Z370 Zasilacz: SilentumPC 500w Zastanawiałem się nad RX6500XT ale podobno ograniczeniem będzie PCI 3.0 więc może 1660? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Za 1400 jest RX 6600 X kom w apce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Gry zależy jakie. Jeżeli chcesz grać w qhd w nowsze tytuły AAA na wyższych ustawieniach to wypadałoby się zaopatrzec w rtx 3060 (a jeszcze lepiej ti). Za wyjątkiem powyższego, każda aktualnie produkowana karta dostępna na rynku pozwoli Ci wykorzystać potencjał 2 monitorów. BTW filmy itp. nadawane są w co najwyżej 60 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...