Dr4k3r Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) Witam, mam pewien problem i nie umiem znaleźć rozwiązania. Jak podłączyć wentylatory firmy SilentiumPC Stella ARGB PWM 2300 obr. 120x120 do płyty głównej MSI B550M PRO VDH oraz obudowy MSI MAG VAMPIRIC 010. Chciałbym podłączyć 6 sztuk takich wentylator do komputera, z tego co czytałem będzie potrzebny kontroler. Z moja aktualna wiedza na temat części nie wiem jaki dokładnie kontroler będzie dobry do rozwiązania mojego problemu + nie chce wydawać dużo pieniędzy w porównaniu do wartości tych wentylator. Ma ktoś jakiś pomysł/radę, w jaki sposób je podłączyć do tej płyty głównej?. Znalazłem kontroler firmy Lamptron Uniwersalny Kontroler PWM SP901 RGB/ARGB Hub, czy on by się nadal?. Z góry dziękuje bardzo za każda pomocna odpowiedź! Edytowane 24 Lipca 2022 przez Dr4k3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Moim zdaniem nie ma sensu ładować aż tyle wentylatorów i dodatkowo ponosić jeszcze koszt zakupu kontrolera. Zamiast ładować 120mm modele, wybierz wersję 140mm i zainstaluj ich mniejszą ilość. Do tej płyty widzę poza wentylatorem od CPU można podłączyć 4 wentylatory obudowy: 1x 4-pin water-pump fan connector 3x 4-pin system fan connectors - to więcej niż trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr4k3r Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Niestety muszę podłączyć te 6 wentylatorów bo je posiadam, a szkoda wyrzucać, lepiej je jakoś spożytkować jak już są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...