Skocz do zawartości
Gwarek

Cała prawda o Bartonach .......

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam nastepujacy problem: otoz :)

posiadam plyte gigabyte'a G7N400E na nforce2 i za cholere speed fan nie wykrywa ustawien mojej plyty ani dysku. Dysk w biosie ma wlaczana obsluge SMART'a, jednak nie jestem do konca przekonany czy ja posiada, model dysku to MATROX 2F020J0.

Jezeli chodzi o procesor to mam Bartona 2500+ @ 3200+ i odziwo temp. przed podkreceniem nie rozi sie zbytnio od tej po podkreceniu, a mianowicie w windowsie wynosi okolo 55 - 59'C, a w grach dochodzi max do 65'C, cooler to WhisperRock IV, pracuje ze srednia predkoscia obrotow 2600RPM. Paste nakladalem sam (kupilem za 19zl Spire) i jest nalozona solidnie i dobrze. Wiec w czym prolem?? czujniki klamia?? mam wgrana najnowsza wersje biosa do mojej plyty glownej z 22 stycznie br.

Help Me! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumplowi zlozylem: Asus A7N8X-x Barton2500+@3200+ 1.65V Spire Whisperrock IV +arctic ceramique. Temperature w stresie nie przekracza 42C a w idle ma ok 36-38C. W budzie jeden wiatrak z tylu.

Moze o tyle dodam ze proc od krostego. Nawet nie powiem ile on mial przed podkreceniem ale takie tam podkrecanie, tylko zmiana magistrali ze 166 na 200 to prawie nie podkrecanie.. tak latwo to az glupio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam też bartona 2500 z Silent Boost i niestety temp. mi też się wacha koło 50°C :? , ten typ tak po prostu ma że sie grzeje :) , a co do wiatraka to dlatego słabo chłodzi bo nie mam przepływu powietrza w budzie dobrego i komp stoi w kącie :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi