Laqrua Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Witam. Proszę was o ocenę pc do gier, mianowicie: - procesor: Intel Core i5-12600KF - płyta główna: Gigabyte Z690 UD DDR4 - ram: PNY XLR8 Gaming Epic X RGB 32GB 3600MHz - grafika: AMD Radeon RX 6800 XT - dysk: MSI Spatium M390 1TB SSD - zasilacz: SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W - chłodzenie: SilentiumPC Fera 5 Głównie chodzi mi, czy taki komputer to inwestycja na lata, niechce za kilka lat zmieniać grafiki, czy procesora w zestawie za prawie 9000zł. Zastanawiam się czy zamiast w/w grafiki nie wziąść rtx 3070 ti. Komputer ma być tylko do gier. Wiem że trudno jest zgadywać co będzie za 5-6 lat, ale po trendach ostatnich lat można chyba przewodzieć w która stronę pójdzie rynek? Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laqrua Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Dziękuję za odpowiedź. Zdecydowanie mogę poczekać na nadchodzące nowości. Co do gier i monitora, to w planach jest jakiś monitor 22 - 24 cale 144hz rozdzielczość 1920x1080. Gry różne, od fps, przez tombraidery, assasiny, wiedzminy, gta, do strategii. W przyblizeniu są jakies daty premier tych sprzętowych nowości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...