tester123 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Witam, Pisze z prośbą o ocenę kogoś kto siedzi w temacie, czy poniższe aukcje są legalne, czy "legalne": https://allegro.pl/oferta/windows-11-microsoft-professional-oryginal-box-12419992397?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_term=desc-yes https://allegro.pl/oferta/microsoft-windows-11-professional-oryginal-box-12267103669 Podejrzana jest tutaj cena (choć i tak wyższa niż te kilkanaście-kilkadziesiąt zł), ale niby dostaję wersję BOX " prosto z fabryki". O co tutaj chodzi? Można to kupić, czy może równie dobrze wyjdzie kupiony klucz za kilkanaście zł który legalny jest tylko w teorii? Jeśli jest to legitna wersja box, to skąd niby pochodzi w takiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Ja obstawiam że są "legalne". Równie dobrze możesz kupić klucz za 5zł. Najbardziej bałbym sie jednak włożyć ten pendrive z kompletu do komputera. Lepiej na własnym penie zrobić instalkę Win11 ze strony Microsoftu. Nawet jeśli to jakaś wersja "legitna", pochodząca z szemranego rynku np. z Wenezueli, gdzie pakiet jest tańszy, albo kupiona gdzieś na lewo, opłacona metodą SMSową, cofniętym chashbackiem itp., czyli w skrócie ukradziona, to z punktu widzenia Microsoftu to jest to i tak "niezgodne z warunkami licencji" i legalne tak samo jak klucz za 5zł. Jak już chcesz oryginała to bardziej się opłaca kupić licencje Windowsa 10, za darmo masz upgrade do 11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester123 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 18 godzin temu, cochin napisał: Jak już chcesz oryginała to bardziej się opłaca kupić licencje Windowsa 10, za darmo masz upgrade do 11. Rozważałem taką opcję, ale 100% legitną wersję 11 PRO po sklepach w najtańszej opcji znalazłem w x-kom za 700zł, a wersja 10 PRO kosztuje tyle samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...