dividie Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Szukałem, ale wszystko, co znalazłem dotyczyło starszych wersji. Moje pytania: 1. Czy ktoś ma tą płytę i thoroughbreda i działa mu to bezproblemowo? 2. Czy są jakieś problemy z tanimi pamięciami w trybie DDR333 (na stronie asusa jest lista, ale moich tam nie ma)? PS. Instrukcja, str. 46 POST Voice Message No CPU installed Action Install an Intel Pentium 4 478/Northwood Processor into the CPU socket. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Co do pamięci to nie wiem. A dlaczego uważasz że ta płyta miała by mieć jakieć problemy z Thoroughbredem??? Przecież na stronie Asusa jest napisane że przyjmie Athlon XP 3000+ (333 MHz FSB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mam ta plyte i AMD 1.7+ 0.13 , chodzi zajebiscie, nigdy nie bylo z nia problemow, wczesniej siedzial Duron. Co do pamieci, to sie nie wypowiadam, mysle jednak, ze nie powinno byc problemow, jeszcze niedawno mialem zmieniac kostki na 333 (aktualnie mam 266 :( ) ale ich ceny, sa teraz kosmiczne, wiec poczekac musze z wymiana- mam nadzieje spadna... :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dividie Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Co do pamięci to nie wiem. A dlaczego uważasz że ta płyta miała by mieć jakieć problemy z Thoroughbredem??? Przecież na stronie Asusa jest napisane że przyjmie Athlon XP 3000+ (333 MHz FSB).Producenci piszą różne rzeczy np. soltek pisał, że drv5 ma magistralę 333 mhz a wiadomo jak było. Użytkownicy wiedzą najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 asus na pewno ma po uaktualnieniu biosu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mam plytke podobna (mam -X na koncu - jaka roznica?) I to co w opisie - mam dwie kostki 256mb jakich noname'ow 333mhz i wszystko chodzi glanc :D Moja plytke ma super podkrecanie w BIOSie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 witam ja tam na A7V333 nnie moge nic powiedziec z kingstonami , specteci, corsairy dziala i smiga jak w opisie nic innego mi nie pozostaje tylko poleci to mobo pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mialem ta plytke i bardzo szybko sie jej pozbylem. Nie pamietam jakie bylo rev. tej plyty ale z throughbredem za cholere nie chciala dzialac stabilnie ciagle niekontrolowane restarty (problemy z zasilaniem czy cos w tym guscie- moj przypadek nie byl odosobniony bo czytalem o tym na forum, zmiana biosu na najnowszy nic nie dala) problem znikal jak wrzucalem palomino. Do tego go*niane O/C. Bycmoze to jeden z nielicznych przypadkow ale napewno nie odosobniony i na podstawie tej mobo wyrobilem sobie zdanie o ASUSIE. Polecam ABIT KD7 na KT400 a jak chcesz koniecznie na KT333 to najlepszym wyborem bedzie ABIT KD7-E (poczytaj opinie userow na forum to sie przekonasz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mialem ta plytke i bardzo szybko sie jej pozbylem. Nie pamietam jakie bylo rev. tej plyty ale z throughbredem za cholere nie chciala dzialac stabilnie ciagle niekontrolowane restarty (problemy z zasilaniem czy cos w tym guscie- moj przypadek nie byl odosobniony bo czytalem o tym na forum, zmiana biosu na najnowszy nic nie dala) problem znikal jak wrzucalem palomino. Do tego go*niane O/C. Bycmoze to jeden z nielicznych przypadkow ale napewno nie odosobniony i na podstawie tej mobo wyrobilem sobie zdanie o ASUSIE. Polecam ABIT KD7 na KT400 a jak chcesz koniecznie na KT333 to najlepszym wyborem bedzie ABIT KD7-E (poczytaj opinie userow na forum to sie przekonasz). tak, ale pytanie bylo o rev 2.0, a nie slyszalem, aby byly na niej (2.0)jakies problemy z procami throughbred :roll: co innego starsze rev - jest o tym na stronie asus`a. Dodam jeszcze, ze plytka ta ma na prawde dobrze dzialajacy system ochrony proca przed spaleniem-zle zalozony cooler. U mnie coopershim sie przesunal i wlaczylem kompa z radiatorem nie docisnietym do jadra - w ogole go nie dotykal 8O . Nic sie nie stalo, po 3s komp sie sam wylaczyl. Kolega na mojej starej plycie (soltek sl75-kav) zrobil niechcacy podobny blad i czuc bylo tylko zapach spalenizny z agoi 2.0+ oraz z zasilki ktora tez sie spalila... Sa plyty na lepszych chipsetach, ale jesli o kt333 chodzi, to ten asus nie jest zly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mialem ta plytke i bardzo szybko sie jej pozbylem. Nie pamietam jakie bylo rev. tej plyty ale z throughbredem za cholere nie chciala dzialac stabilnie ciagle niekontrolowane restarty (problemy z zasilaniem czy cos w tym guscie- moj przypadek nie byl odosobniony bo czytalem o tym na forum, zmiana biosu na najnowszy nic nie dala) problem znikal jak wrzucalem palomino. Do tego go*niane O/C. Bycmoze to jeden z nielicznych przypadkow ale napewno nie odosobniony i na podstawie tej mobo wyrobilem sobie zdanie o ASUSIE. Polecam ABIT KD7 na KT400 a jak chcesz koniecznie na KT333 to najlepszym wyborem bedzie ABIT KD7-E (poczytaj opinie userow na forum to sie przekonasz).a robiłeś ClearCMOS-a :?: bo u mnie pomogło :twisted: no i popatrz tylko na podpis :twisted: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...