Skocz do zawartości
dividie

Asus A7V333 rev. 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem, ale wszystko, co znalazłem dotyczyło starszych wersji.

Moje pytania:

1. Czy ktoś ma tą płytę i thoroughbreda i działa mu to bezproblemowo?

2. Czy są jakieś problemy z tanimi pamięciami w trybie DDR333 (na stronie asusa jest lista, ale moich tam nie ma)?

PS.

Instrukcja, str. 46

POST Voice Message

No CPU installed

Action

Install an Intel Pentium 4

478/Northwood Processor into the

CPU socket.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pamięci to nie wiem. A dlaczego uważasz że ta płyta miała by mieć jakieć problemy z Thoroughbredem??? Przecież na stronie Asusa jest napisane że przyjmie Athlon XP 3000+ (333 MHz FSB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta plyte i AMD 1.7+ 0.13 , chodzi zajebiscie, nigdy nie bylo z nia problemow, wczesniej siedzial Duron. Co do pamieci, to sie nie wypowiadam, mysle jednak, ze nie powinno byc problemow, jeszcze niedawno mialem zmieniac kostki na 333 (aktualnie mam 266 :( ) ale ich ceny, sa teraz kosmiczne, wiec poczekac musze z wymiana- mam nadzieje spadna... :? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pamięci to nie wiem. A dlaczego uważasz że ta płyta miała by mieć jakieć problemy z Thoroughbredem??? Przecież na stronie Asusa jest napisane że przyjmie Athlon XP 3000+ (333 MHz FSB).

Producenci piszą różne rzeczy np. soltek pisał, że drv5 ma magistralę 333 mhz a wiadomo jak było. Użytkownicy wiedzą najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plytke podobna (mam -X na koncu - jaka roznica?) I to co w opisie - mam dwie kostki 256mb jakich noname'ow 333mhz i wszystko chodzi glanc :D Moja plytke ma super podkrecanie w BIOSie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ta plytke i bardzo szybko sie jej pozbylem. Nie pamietam jakie bylo rev. tej plyty ale z throughbredem za cholere nie chciala dzialac stabilnie ciagle niekontrolowane restarty (problemy z zasilaniem czy cos w tym guscie- moj przypadek nie byl odosobniony bo czytalem o tym na forum, zmiana biosu na najnowszy nic nie dala) problem znikal jak wrzucalem palomino. Do tego go*niane O/C. Bycmoze to jeden z nielicznych przypadkow ale napewno nie odosobniony i na podstawie tej mobo wyrobilem sobie zdanie o ASUSIE. Polecam ABIT KD7 na KT400 a jak chcesz koniecznie na KT333 to najlepszym wyborem bedzie ABIT KD7-E (poczytaj opinie userow na forum to sie przekonasz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ta plytke i bardzo szybko sie jej pozbylem. Nie pamietam jakie bylo rev. tej plyty ale z throughbredem za cholere nie chciala dzialac stabilnie ciagle niekontrolowane restarty (problemy z zasilaniem czy cos w tym guscie- moj przypadek nie byl odosobniony bo czytalem o tym na forum, zmiana biosu na najnowszy nic nie dala) problem znikal jak wrzucalem palomino. Do tego go*niane O/C. Bycmoze to jeden z nielicznych przypadkow ale napewno nie odosobniony i na podstawie tej mobo wyrobilem sobie zdanie o ASUSIE. Polecam ABIT KD7 na KT400 a jak chcesz koniecznie na KT333 to najlepszym wyborem bedzie ABIT KD7-E (poczytaj opinie userow na forum to sie przekonasz).

tak, ale pytanie bylo o rev 2.0, a nie slyszalem, aby byly na niej (2.0)jakies problemy z procami throughbred :roll: co innego starsze rev - jest o tym na stronie asus`a. Dodam jeszcze, ze plytka ta ma na prawde dobrze dzialajacy system ochrony proca przed spaleniem-zle zalozony cooler. U mnie coopershim sie przesunal i wlaczylem kompa z radiatorem nie docisnietym do jadra - w ogole go nie dotykal 8O . Nic sie nie stalo, po 3s komp sie sam wylaczyl. Kolega na mojej starej plycie (soltek sl75-kav) zrobil niechcacy podobny blad i czuc bylo tylko zapach spalenizny z agoi 2.0+ oraz z zasilki ktora tez sie spalila... Sa plyty na lepszych chipsetach, ale jesli o kt333 chodzi, to ten asus nie jest zly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a robiłeś ClearCMOS-a :?: bo u mnie pomogło :twisted: no i popatrz tylko na podpis :twisted: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...