Skocz do zawartości
Iskariota

Zakup karty graficznej ~2000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przymierzam sie do kolejnego upgradu kompa i tym razem padło na kartę graficzną.

Moja aktualna konfiguracja to

Płyta główna Gigabyte B560M DS3H V2
Procesor Intel Core i5-11400F

Karta graficzna MSI Radeon RX 480 GAMING X 8GB   ( do wymiany ) 

Ram Adata XPG Gammix D10 DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200 CL16

Dyski HDD Toshiba P300 1 TB 3.5" SATA III ;    SSD Transcend SSD370S 128 GB 2.5" SATA III ;  SD Lexar NM610 500 GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe

Zasilacz Zasilacz Corsair RM550X 550W 80 Plus Gold

Obudowa Obudowa SilentiumPC Pax M70 Pure Black V2

Grafikę chce wymienić jak będzie jakaś promocja ,nie koniecznie w ciągu najbliższych dni ( może jakiś black friday , cyber mondey itp.). Aktualnie zastanawiam sie nad jakimś 3060 np. 3060 GAMING X MSI w testach widziałem że jest dosyć cichy a jest to dla mnie dosyć ważny aspekt.
Przy okazji chciałbym zapytać czy mój zasilacz uciągnie cos lepszego niż 3060 // 6600 ?? 

PS: Bym zapominał karta ma służyć do grania w 1080p bo monitora jeszcze nie mam zamiaru zmieniać.

PS2: A i gry do jakich ma służyć to np. wychodzące w przyszlym roku Diablo 4 a z obecnych to taki Cyberpunk/God of War

Edytowane przez Iskariota
PS: Dodatkowe informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi