Pordeczka Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Cześć, Utworzyłem bootowalnego pendrive-a z systemem wymienionym w tytule, działa ok. Mam jednak pytanie jak dostać się do oprogramowania diagnostycznego bez uruchamiania systemu? Nie mam możliwości w laptopie (Lenovo ThinPad E15 gen 2) przełączyć się na Legacy albo nie wiem gdzie ta opcja jest (chyba o to chodzi). Poniżej zdjęcie z menu do którego chciałbym się dostać po uruchomieniu komputera. Pendrive utworzony rufusem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 Witam w Lenovo aby ułatwić sobie troche "życie", można fizycznie odłączyć dysk twardy, to takich akcji XD w Lenovo aby uaktywnił się trym dostępu do zmiany UEFI-Legacy to w zależności od modelu, bo nie wiem jak wyglądają, bios i zakładki w twoim przypadku, ale w opcjach od Boot- powinno być do wyboru Boot -win10 -win8 lub inny, jak wybierzesz inny, to powinna pojawić się możliwość zmiany z UEFI na Legacy , lub wersja patologiczna w Lenovo przed zmianą, trzeba trzeba dodatkowo przestawić tryb kontrolera obsługi dysku z AHCI na IDE ... swoja droga jak byś tylko potrzebował sprawdzić pamięć Ram to polecam dystrybucje LinuxMint ,przed uruchomieniem pojawia się tabelka z możliwością czy uruchomić Linuksa bezpośrednio z pendrajwa czy np. strzałkami zjechać na dół i można bezpośrednio uruchomić memtest86+ Linux Mint- Cinnamon Edition jak zjedziesz na liście na dół to można pobrać z ICM - University of Warsaw , szybko idzie. https://www.linuxmint.com/edition.php?id=299 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 Ale że nie możesz wejść do menu tego z DOS czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...