yzumite Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 Witam, mam problem z sergieiem. Chciałbym się dostać do menu podczas startu w którym jest memtest mhdd itd (screenshot) lecz jedynie dostaje się do menu w którym mogę bootowac do win10 i jeszcze jakieś 3 inne opcje (2 screen). Co mogę zrobić by się dostać do tego pierwszego menu? Używam ventoy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 Wydaje mi się, że musisz pokombinować z opcjami uruchamiania w UEFI. Wyłączyć Secure Boot, sprawdzić, czy nie ma opcji uruchamiania systemu w trybie legacy, ewentualnie popróbować z włączeniem CSM. To tak na szybko co mi przyszło do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzumite Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 Godzinę temu, katoda napisał: Wydaje mi się, że musisz pokombinować z opcjami uruchamiania w UEFI. Wyłączyć Secure Boot, sprawdzić, czy nie ma opcji uruchamiania systemu w trybie legacy, ewentualnie popróbować z włączeniem CSM. To tak na szybko co mi przyszło do głowy. Secure boot czy bez secure jest cały czas to ubogie, uefi też, legacy support z uefi first tak samo a legacy z legacy first powoduje zawieszenie ventoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 Odpowiedź masz na 1 screenie - do "łażenia" po drugim menu użyj przycisku TAB . Jak to nie pomoże albo obraz został źle nagrany albo coś nie tak jest z samym obrazem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzumite Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2022 2 godziny temu, reyden napisał: Odpowiedź masz na 1 screenie - do "łażenia" po drugim menu użyj przycisku TAB . Jak to nie pomoże albo obraz został źle nagrany albo coś nie tak jest z samym obrazem . Że tam trzeba użyć tab to akurat wiem screen jest z internetu jeszcze tego widoku nie udało mi się uzyskać jedynie z drugiego screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 W dniu 25.09.2022 o 15:47, yzumite napisał: Secure boot czy bez secure jest cały czas to ubogie, uefi też, legacy support z uefi first tak samo a legacy z legacy first powoduje zawieszenie ventoy Masz możliwość wypróbowania Streleca "po bożemu", czyli nagranego bezpośrednio na pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...