Crevw Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Właśnie męcze się nad podkręceniem celka 433. Narazie poszedł na szynie 75, po podniesieniu do 83 wyskakuje notorycznie błąd ochrony windozy :evil: :evil: :evil: O co chodzi??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 chodzi o to ze ten celek bardzo kiepsko sie kreci na tych rdzeniach max to ok 550 " bez extreme cooling " ciesz sie ze chodzi na 75 MHz, i jest malutka szansa przy dobrym chlodzeniu i dobrym napieciu na 83 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 chodzi o to ze ten celek bardzo kiepsko sie kreci na tych rdzeniach max to ok 550 " bez extreme cooling " ciesz sie ze chodzi na 75 MHz, i jest malutka szansa przy dobrym chlodzeniu i dobrym napieciu na 83 MHz dobra, ale co jest przyczyną tego komunikatu??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 1. zbyt wysoka temperatura CPU 2. zbyt niskie napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 1. zbyt wysoka temperatura CPU 2. zbyt niskie napiecie temperetura jest ok, napięcie default(????) - właśnie - jakie napiecie ma ten celek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 taki blad wyskaqje, zawsze, gdy cos przy oc nie wychodzi, jak juz napisal poprzednik ciesz sie, ze ci na tyle poszedl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 ja tez mialem takiego procka, wniosek byl taki ze sie wieszal cahe L2 , i nic nie dawalo podnoszenie napiecia , ani chlodzenie extremalne(peltier 2x74W +water cooler , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Celek 433Mhz to nie najlepszy procek do o/c . Widziłem tylko pare taki :Dch co chodziły na magistrali 83Mhz choć wszystko jest możliwe!! . Sprobuj podnieść mu napięcie oraz zadbaj o dobre chłodzenie . Ale według mnie to cache wysiada . :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Wiesza się bo fsb 83 co daje przy dzielniku 1/2 dla pci 41,5 które jest zdecydowanie za wydoką wartością Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Dziwne, ja jak miałem c433 to szedł na 540(fsb83) bez problemu przy zwykłym chłodzeniu, popróbuj jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 histeryzujecie..... :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 lepsze to niz nic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 mialem kiedys takiego celka do testow :D 700mhz :D 108mhz fsb :D 2x 120W peltiery, 2.4V core, jak ktos ma na sprzedaz to chetnie kupie bo chwilowo nie mam kompa szybszego niz c333 @ 416 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 ja mialem celka 433@541 bez problemow(opchnalem go 2 tyg. temu)...wstawal nawet na 600Mhz(100 FSB) ale tylko wstawal :( :( ...teraz w drugim kompie mam innego celka tez 433@541 i jest OK(nie przeszkadza 41,5PCI) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Mojej matki komp chodzi w 99% stabilnie na 600 (co prawda jego default to 466 :) ) - bez zadnych zmian w chlodzeniu i napieciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoveBeer Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 chodzi o to ze ten celek bardzo kiepsko sie kreci na tych rdzeniach max to ok 550 " bez extreme cooling " ciesz sie ze chodzi na 75 MHz, i jest malutka szansa przy dobrym chlodzeniu i dobrym napieciu na 83 MHz potwierdzam ;) sam takiego mialem... nie chcialo sie wiecej krecic to cholerstwo... 83 to max... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 nie przejumj sie ostatnio kumplowi podkręcałem 466 na bx masterze poszedł tylko na 75 wyżej to samo co u ciebie błąd wywalało winde nawet zmiana napięcia nic nie pomogła(a może kiepskie chłodzenie) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 ja mojego calerona 433 (chyba A) bez problemu podkręciłem do 541 (Fsb 83), ale gdy próbowałem więcej komp nie chciał sie uruchomić.. :evil: może jakieś rady?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 ps. chłodzemie do mojego procesora kosztowało ok. 25 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Wiedziałem chłopaki że histeryzujecie.... :wink: Po wnikliwej analizie..... stwierdziłem, że Samsung nie wytrzymał PCI 41 - wywalała sie windoza, po odpaleniu systemu z seageta poszło jak po maśle 8) na szynie 83 8) . Tylko teraz jest jesen problem, musze przenieść system na seageta, wiem że można tego dokonać za pomocą norton ghosta, właśnie go zainstalowałem ale za cholere nie wiem jak sie do tego zabrać :oops: :oops: :oops: możecie mi poradzić krok po kroku jak przenieść cały system z zainstalowanymi progosami????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 ja mojego calerona 433 (chyba A) bez problemu podkręciłem do 541 (Fsb 83), ale gdy próbowałem więcej komp nie chciał sie uruchomić.. :evil: może jakieś rady?? :) :evil: Zapomnij :evil: ni ma cel433 A jest 533 ale to już na FCPGA - ten to sie kręci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 No nikt nie używał ghosta????????????? :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...