Skocz do zawartości
Lisek^

9100 czy 9000pro

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o szybką podpowiedź i bez tekstów typu szukaj bo muszę w ciągu 10 min podjąć decyzją a nie zdążę poszukać i przeczytać recenzji. Będę bardzo wdzięczny.

Chodzi oczywioście o Radki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o szybką podpowiedź i bez tekstów typu szukaj bo muszę w ciągu 10 min podjąć decyzją a nie zdążę poszukać i przeczytać recenzji. Będę bardzo wdzięczny.

Chodzi oczywioście o Radki.

tylko 9100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba pochodzić - ale najczęściej to używki - właśnie mam pytanko - czym różni się 8500le od 8500 (tzn. jak rozpoznać). Ja po zainstalowaniu karty miałem dziwne taktowanie (w pstripie lookałem) 250/275. Karta bez problemu chodzi 275/275 ale zdziwił mnie ten start. A w dodatku w pstrip max częstotliwości są różne dla jądra (max 332) i dla pamięci(max 365). Może to jakiś dziwny bios. Przesiadłem się z tsenga 6000 i takie karty to dla mnie nowość, wszelkie uwagi mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba pochodzić - ale najczęściej to używki - właśnie mam pytanko - czym różni się 8500le od 8500 (tzn. jak rozpoznać). Ja po zainstalowaniu karty miałem dziwne taktowanie (w pstripie lookałem) 250/275. Karta bez problemu chodzi 275/275 ale zdziwił mnie ten start. A w dodatku w pstrip max częstotliwości są różne dla jądra (max 332) i dla pamięci(max 365). Może to jakiś dziwny bios. Przesiadłem się z tsenga 6000 i takie karty to dla mnie nowość, wszelkie uwagi mile widziane.

na forum jest od chooja i jeszcze troche topicow na ten temat :evil:

http://forum.purepc.pl/search.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby to samo, ale w 9100 jest coś spaprany bios dlatego z niektórymi grami są problemy (np. toca) a na 8500le tego nie ma, więc dlatego lepiej kupić 8500/le. Ale tak pozatym to technicznie i wydajnościowo to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby to samo, ale w 9100 jest coś spaprany bios dlatego z niektórymi grami są problemy (np. toca) a na 8500le tego nie ma, więc dlatego lepiej kupić 8500/le. Ale tak pozatym to technicznie i wydajnościowo to samo.

To mówisz ze w Toce sobie niepogram? A da się coś wykombinować aby ten bios poprawić or sth?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym ze generalnie jest klopot z kupnem 9100, w lodzi widzialem chyba tylko Minty i Sapphire (ale malo) i nie wiem czemu nie widzialem zadego HIS (nie produkuje ? , z 8500 widzialem gdzies Herculesa, ale 64MB kosztuje 435 zl... jak ktos ma tyle to moze juz kombinowac GF4Ti4200 ..

poradzcie co zrobic, bo musze tez cos kupic, jest wpradzie za 370 GF3Ti200 Gainwarda, ale nie iem czy sie w to pakowac, obecnie chyba wybiore przeczekanie az stanieje GF4200.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...