Styx Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 Testy kart graficznych NVIDIA GeForce RTX 4000: Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4090 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4080 Super Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4080 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4070 Super Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4070 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4060 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Pozostałe testy kart graficznych NVIDIA GeFOrce RTX 4000: Test zbiorczy niereferencyjnych GeForce RTX 4090 Test NVIDIA GeForce RTX 4090 - AMD Ryzen 7 5800X3D vs Intel Core i9-13900K Test ASUS GeForce RTX 4090 ROG Strix Test MSI GeForce RTX 4090 Suprim Liquid X Test KFA2 GeForce RTX 4090 SG Test Zotac GeForce RTX 4090 AMP Extreme Test ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Test PNY GeForce RTX 4080 XLR8 Gaming Verto Epic-X Test Zotac GeForce RTX 4080 Trinity Test ASUS GeForce RTX 4070 Ti Super TUF GAming Test KFA2 GeForce RTX 4070 Ti Super EX Gamer Test MSI GeForce RTX 4070 Ti Suprim X Test MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Trio Test Zotac GeForce RTX 4080 AMP Airo Test KFA2 GeForce RTX 4070 EX Gamer Test GeForce RTX 4060 Ti 8 GB vs 16 GB Undervolting NVIDIA GeForce RTX 4070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butman Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2022 Cześć, mam małą zagwozdkę, RTX 4080 łączy się z zasilaczem za pomocą 3 wtyczek 8 pin. Natomiast w zasilaczu mam tylko 4 wejścia 8 pin i 4 kable 8 pin. 2 idą do CPU, a dwa do karty graficznej. Te dwa kable do karty graficznej mają na końcu rozgałęzioną jeszcze jedną wiązkę, ale w instrukcji zasilacza rekomendują każdy wtyk na karcie graficznej podpiąć osobnym kablem. W tej chwili podpięty mam jeden kabel osobno, a z drugiego obydwie wtyczki. To duży problem, czy powinienem coś kombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2022 Najlepiej jest dokupić kabel bezpośredni od karty ze złączem 12VHPWR do zasilacza, a nie używać przejściówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2022 Z jednego wyjścia pcie z zasilacza można pobrać 150 Wat, dlatego te kable z rozgaleznikiem nie są polecane, bo karta być może przez 2 wtyczki będzie chciała pobrać np 250 wat i kable mogą nie wytrzymać, nie mówiąc o zasilaczu. Ocp i ovp powinno wyłączyć zasilacz w takiej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butman Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2022 4 godziny temu, Kyle napisał(a): Najlepiej jest dokupić kabel bezpośredni od karty ze złączem 12VHPWR do zasilacza, a nie używać przejściówki. 1 godzinę temu, majki84 napisał(a): Z jednego wyjścia pcie z zasilacza można pobrać 150 Wat, dlatego te kable z rozgaleznikiem nie są polecane, bo karta być może przez 2 wtyczki będzie chciała pobrać np 250 wat i kable mogą nie wytrzymać, nie mówiąc o zasilaczu. Ocp i ovp powinno wyłączyć zasilacz w takiej sytuacji. Problem w tym, że nie mam już miejsca w zasilaczu, mam pięć 8 pinowych wejść, z czego 1 zabiera zasilanie płyty głównej, 2 zasilanie procesora i 2 właśnie zasilanie karty. Mam jeszcze 2 wolne 6 pinowe wejścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 30.12.2022 o 17:09, Butman napisał: 2 właśnie zasilanie karty. Masz dwie karty graficzne? Bo nie rozumiem. Przecież zamiast starych kabli wpinasz nowy. W moim zasilaczu, właśnie pod te złącza podpina się kabel do GPU: https://proline.pl/kabel-seasonic-16-pin-gen-5-12vhpwr-600w-czarny-750mm-p8116026 Po co niby chciałbyś podpinać jeszcze stare kable GPU? (jeśli nie masz dwóch GPU) Ogólnie ciężko zrozumieć co piszesz (już w pierwszym poście nieco bez logiki i trzeba się domyślać, jakie błędy myślowe robisz). W dniu 30.12.2022 o 12:43, Butman napisał: mam małą zagwozdkę, RTX 4080 łączy się z zasilaczem za pomocą 3 wtyczek 8 pin. Nie! RTX 4080 łączy się za pomocą jednej wtyczki 12VHPWR ! Ew. pokaż mi dowolnego RTX 4080 z 3-ma złączami tradycyjnymi 8-pin na laminacie GPU. W dniu 30.12.2022 o 12:43, Butman napisał: Natomiast w zasilaczu mam tylko 4 wejścia 8 pin i 4 kable 8 pin. W zasilaczu masz jakieś zintegrowane kable 8-pin? To on nie jest w pełni modularny? Weź zrób zdjęcia zasilacza, bo albo czegoś nie rozumiem, albo piszesz bez sensu. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2023 uuu "Kyle" trochę mnie rozbawiłeś , za dużo bąbelków na sylwestra ? XD fakt "Butman" podał informacje w sposób mało informacyjny czyli lakoniczny, może wyszedł z założenia ze wszyscy tak maja wiec po co się rozpisywać ... a mógł by na wstępie podać jaki posiada zasilacz producent model/moc oraz zdjęcie samego kabla/adaptera który posiada, a nie fotkę kabla z zasilacza, czyli ze posiadany przez niego kabel/adapter to 3x8pin. "majki84" już o tym pisał o obciążalności jednej linii, wedle standardów to 150W dla jednej linii zasiania PCIe. , chyba ze coś się zmieniło ? podany przez Ciebie adapter to 2x8pin ( ale po zdjęciach to jest 2x6pin) i w opisie jest 600W , hmmm to ile wychodzi na pojedyncza linie ? "Butman" opisał ze posiada wyjścia z zasilacza które są obecnie wykorzystywane: 2x8pin do zasiania procesora + standardowo24 pin pozostaje 2x8pin dla zasiania np. karty graficznej, ale jego kabel/adapter posiada 3x8pin, wiec jeden pozostanie bez "pokrycia" ?, i stąd właśnie wątpliwości Butmana co z tym zrobić ? skoro pozostały wolne 2x6pin to lepszym rozwiązaniem będzie użycie jednego z nich niż dociążać któraś z linii 1x8pin. ps. w żadnym sklepie nie podają info (jest tylko, zasianie 16pin) ze jak się zakupi nowego RTX, to przy dołączanym kablu jest zastosowane 2x8pin, czy może dany producent do danego modelu karty zastosował już np. 3x8pin, a nie otwierasz pudełko i wtedy następują oględziny i weryfikacja czy posiadany zasilacz posiada odpowiednia ilość wtyczek. XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Mr.T... napisał: fakt "Butman" podał informacje w sposób mało informacyjny czyli lakoniczny, może wyszedł z założenia ze wszyscy Z żadnego załozenia nie wyszedł. Informacje podał w sposób mylący (nie wiem, może edukacja w szkołach teraz tak leży, że ludzie nie potrafią opisywać dokładnie, spójnie i logicznie). Zasilacz ma Seasonic Focus GX 750 i jak wspomniałem na początku, niech se kupi fabryczny kabel, kompatybilny z jego zasilaczem, do tego nowego GPU. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2023 13 godzin temu, Kyle napisał: Zasilacz ma Seasonic Focus GX 750 orzesz TY , dostałeś info na PW ? , czy masz umowę-zlecenie z Jackowskim ? , bo Aron chyba tego by nie targnął XDDD taki żarcik na Nowy Rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VictorD Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Planuję kupić RTX 4090 i zastanawiam się, który model nie ma piszczących cewek - bo to mnie drażni najbardziej. Czy jest teraz jakiś model, który nie ma tego problemu czy to loteria i zależy od egzemplarza? Myślałem nad którąś z tych kart (ale nie wykluczam innych): MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G Zotac GeForce RTX 4090 Trinity OC 24GB Karty z serii 10xx i 20xx miałem od MSI (Gaming Trio X) i nie piszczały (ale podobno z nowymi już tak nie jest), 30xx mam od Asusa (Eva Edition) i piszczy dość głośno. Ktoś coś wie / ma jakieś doświadczenie w tym temacie i może doradzić? 🙂 To mój pierwszy post na tym forum więc jak coś źle zrobiłem to z góry sorry 😉 Edytowane 15 Stycznia 2023 przez VictorD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2023 Witam tak, wisz bo RTX 4090 wszystkie to są budżetowe wersje i każdy jak kupuje to od razu po cztery czy piec sztuk modeli/wersji aby to sprawdzić, i zostawić sobie bez piszczących cewek, poczekaj chwile zaraz pojawi się ze trzydzieści wpisów przecież każdy kupuje po kilka szt. to się człowieki wypowiedzą , albo i nie... XD wsadź zasilacz o odpowiedniej mocy 1200-1500W w Platinum to możliwe ze piszczących cewek nie uświadczysz , ale to tylko teoria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2023 miałem 2070S od MSI i piszczały , ogólnie nie spotkałem się z kartami w których cewki nie piszcza od dobrych kilku lat a przerobiłem ich "trochę" obecnie śmigam na Strixie 3080 i też piszczą przy wysokich FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2023 W dniu 16.01.2023 o 04:28, Mr.T... napisał: wsadź zasilacz o odpowiedniej mocy 1200-1500W w Platinum to możliwe ze piszczących cewek nie uświadczysz , ale to tylko teoria. Bez sensu. Natomiast co do tematu: te piszczące cewki to ruletka i zwykle głośniej piszczą przy kartach pobierających więcej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisiel22 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2023 Dzień dobry, Kupiłem Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC i mam parę pytań odnośnie działania na starym sprzęcie - całość kupiona jakieś 9-10 lat temu [Parametry] Procesor: Intel® Core™ i5-4690K (4 rdzenie po 3.50GHz, 6MB) Pływa główna: Z97-G43 GAMING RAM: DDR3 16GB (2x8GB) Zasilacz: Chieftec CTG-750C 750W Obudowa: Zalman Z9 U3 Dyski: 1x SSD 256GB, 1x HDD 1TB Pierwotnie działał na GTX 770, jakiś rok temu zrobiłem upgrade na GTX 1060. Moje pytania: 1. Czy karta graficzna może się uszkodzić przez jakiś brak kompatybilności lub w jakiś sposób będzie narażona na zmniejszenie żywotności przez użytkowanie jej na starym sprzęcie? 2. Czy procesor bardzo będzie ograniczał wydajność karty graficznej? 3. Czy warto składać cały zestaw od podstaw, czy lepiej zmodyfikować istniejący? 4. Co mógłbym zostawić z obecnego zestawu - co nie wpłynie w żadnym stopniu na wydajność po zakupie nowej części? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2023 Witam 1. uszkodzić raczej nie , ale pytanie czy na takim zasilaczu ten RTX 4070ti będzie chciał wystartować ? , trzeba to sprawdzić empirycznie. 2. czy obecny CPU bardzo będzie ograniczał kartę graficzna ? , jak by to napisać hmmm , to tak jak byś do malucha 126p zamontował pług na dwie skiby i się dziwił czemu to nie chce jechać XD 3. w twoim przypadku to porobił bym testy na tym zestawie , czyli dowolna gra oraz np. program msi afterburner https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards lub z https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html jak ustawić https://www.youtube.com/watch?v=WjzCxAR6gh4&t=1s i zobacz jak jest obciążony w czasie grania CPU, oraz czy karta graficzna jest wykorzystywana w 99/100%. wymiana procesora na np. i7-4770K lub i7-4790K + skalpowanie IHS, wymiana pasty, plus OC, oraz zakup wydajnego chłodzenia nawet (Chłodzenie CPU Endorfy Fortis 5 Dual Fan (EY3A009) ) przyniesie wzrost wydajności , ale i tak karta nie będzie działać w pełni swoich możliwości . 4. przy budowie nowego zestawu , raczej nic bym nie zostawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2023 Karta będzie działać ale nie na 100% swoich możliwości , nawet I7@OC i po skalpie nie pozwoli jej na rozwinięcie skrzydeł . Gdyby nie dostępność I7 5775C to można by było na niego polować , płyta z nim będzie działać a Broadwell zegar w zegar jest szybszy niż starszy Haswell/Devil Canyon , nawet Skylake jest od niego wolniejszy . Nie wiem czy jest sens wogóle się pakować w tą platformę , lepiej kupić coś nowszego i przełożyć kartę i ew. dyski / budę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2023 Godzinę temu, KamikazePL77 napisał: Tak z ciekawości ile kosztuje skalp procka mniej więcej? I przy załóżmy solidnym powietrzu ile mhz, % możemy dzięki temu zyskać? https://allegro.pl/kategoria/podzespoly-komputerowe-procesory-257222?string=skalpowanie procesora dużo zależy od samej gry , głownie spadki FPS będą znacząco mniejsze, ale ciągle mówimy o łączeniu 4 gen. Intela z nowoczesna karta graficzna , czy to będzie dobrze i wydajnie działać ? nope 52 minuty temu, reyden napisał: Gdyby nie dostępność I7 5775C He he , takie pytanie co będzie trudniejsze upolować taki procesor czy go stabilnie podkręcić ? XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Podchodząc do tematu logicznie fajnie by było jakbyś podszedł do tego troszkę logicznie. 1. Zasilacz ma parę lat, kondensatory elektrolityczne nie czarujmy się nawet nie wiem jaką by miały sprawność japońskie, chińskie i te najlepsze, po 4 latach wysychają i nie są tak wydajne jak są nowe. Nie wiem dlaczego koledzy nie biorą tej zmiennej przy pytaniu " czy karta się nie uszkodzi ", kiedy zasilacz nie będzie pracował poprawnie przy dużym obciążeniu mam na myśli falowanie napięcia na danej lini napięciowej, tak karta może się uszkodzić i nie tylko ona. Sam napisałeś że zasilacz przerobił już dwa gpu więc i troszkę też mógł się zmęczyć. 2. Skalp procesora - jeśli ktoś zrobi to profesjonalnie, ściągniecie czapki " IHS " i ponowne jej wklejenie to koszt około 150 zł na olx już można znaleźć usługi od 50 zł ( ale wiadome jakość może być różna ). 3. Uważam że przy takiej karcie i tym procesorze dopadnie Cię " Bottleneck " sugeruje wpisać Bottleneck Calculator i musisz na własne oczy zobaczyć na ile ograniczysz Sobie kartę przy danej rozdzielczości, i nie ma znaczenia już w sumie czy proc będzie po OC czy bez bo nie ukrywajmy do tej karty jest ciut leciwy. Edytowane 18 Lutego 2023 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Albo się mylę albo do 4080 jest wskazany zasilacz min. 850W. Takie z reguły mają już takie przewody zasilania karty jak potrzeba. Ja przynajmniej problemu nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 JA dotąd kupowałem Gigabyte z serii Aorus Master i cewki nigdy nie ćwierkały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Witajcie Właśnie kupiłem RTX 4080 Aorus Master, jak dla mnie straszna kasa, ale trochę wariat jestem (ponad 30 lat skręcania komputerów). Zastanawiam się, czy podczas pracy na monitorze 4k w natywnej rozdziałce bottleneck nie jest jakiś ogromniasty? Mój sprzęt w stopce... Średnio chce mi się zmieniać płytę procka i pamięci. Prawdopodobnie AIO też już nie podejdzie... Edytowane 19 Lutego 2023 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 No to widzisz wariacie po 30 latach skręcania sprzętu ciężko wpisać w google " bottleneck calculator " i samemu sobie sprawdzić jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Również niedawno miałem podobny dylemat. Miałem 9700k , 32 ramu, monitor 4k. Na 3080ti w zasadzie było ok, na 4080 mimo że niby też miało być ok ,występowały dość duże i częste spadki FPS, co ciekawe nawet po zmniejszeniu szczegółów gry. Trochę się wykosztowałem ale wszystko śmiga , nic się nie dzieje.13700kf, msi Z690 Tomahawk wi-fi ,DDR5 Trident-Z5 32 GB 6600, ALF II 420. Mam nadzieję, że na parę lat będzie spokój. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Szkoda, bo znowu walec po kieszeni. A czy ktoś zna stronę na której sprawdzę ewentualną kompatybilność zestawu montażowego do AIO Fractal Celsius s36 pod nowe sockety? Podobno jest problem z tylną ramką, zawadza o podzespoły na nowych płytach głównych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Witam wedle kalkulatora to wychodzą ciekawe wyniki w 4K od 15% do https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0RM1cy/4A/world-of-tanks/3840x2160/ a takie inne pytanie ,co możesz napisać opinie na temat korzystania z monitora ? , bo 28 cali i 4k to obraz powinien być jak żyleta, co mógł byś napisać odnośnie plusów czy minusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) 31 minut temu, Mr.T... napisał: Witam wedle kalkulatora to wychodzą ciekawe wyniki w 4K od 15% do https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0RM1cy/4A/world-of-tanks/3840x2160/ a takie inne pytanie ,co możesz napisać opinie na temat korzystania z monitora ? , bo 28 cali i 4k to obraz powinien być jak żyleta, co mógł byś napisać odnośnie plusów czy minusów. Ciekawe skąd te wyniki bo u mnie 9900K na 5.0GHz karta cały czas obciążona 99% a procek w okolicach 40% Edytowane 19 Lutego 2023 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 @Mr.T...Monitor jak najbardziej super. Musiałem powiesić na ścianie vesa 100x100. Standardowe zalecane skalowanie 150%. Obraz żyleta, nie mam najmniejszych zastrzeżeń, ale bierz poprawkę, że ja już mam prawie 50 lat, więc już trochę ślepawy jestem.. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Ciekawe, czyżby wszystko było ok? [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/8da3f60f7ae6ae77][IMG]https://images92.fotosik.pl/649/8da3f60f7ae6ae77med.png[/IMG][/URL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Godzinę temu, falcoon84 napisał: Ciekawe skąd te wyniki bo u mnie 9900K na 5.0GHz karta cały czas obciążona 99% a procek w okolicach 40% no właśnie o tym mowie , coś te wyniki z kalkulatora tak podał bym pod wątpliwość. 32 minuty temu, Markus1 napisał: Ciekawe, czyżby wszystko było ok? zawsze można zainstalować , msi afterburner , i zobaczyć w jakim stopniu jest obciążany procesor i karta graficzna. https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html jaku ustawić https://www.youtube.com/watch?v=WjzCxAR6gh4&t=1s 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiadzDOBRODZIEJ Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 4 godziny temu, KamikazePL77 napisał: Zasadnicze pytanie jest jakie programy? Sprawdź sam skoro masz możliwość i sobie oceń co i jak i ew. za ile. @ksiadzDOBRODZIEJ Ale co to były za dropy? Na 3080ti były mniejsze niż na 4080? W każdej grze? A tak poza tym to rozumiem, że ty jesteś większym dobrodziejem dla księdza, niż ksiądz dla ciebie. Bo wiesz, bez urazy, ale jest pełno że tak brzydko powiem niemal świętych księży z powołania(a i święci pewnie są ale nie mnie o tym),a ty ironizujesz z wszystkich. No więc od końca. W którym momencie widzisz jakąkolwiek ironię , bo nie wiem. Z ksiedza to jedynie nick mam i to od kilkudziesięciu lat , jak internet zawitał pod Polskie strzechy.Co do opisanych dropów, to w zasadzie 99% gier w które gram od Bfa , poprzez Coda , ostatnio Hogwarts,Wot,WoW, Callisto. Nie ma znaczenia która gra, po zmianie na 4080 za każdym razem występowały drastyczne spadki i zacięcia. Wymieniłem procka , płytę, pamięci i problemy całkowicie zniknęły. Więc sorry ale coś w tym musi być.Uprzedzając dodam że z braku czasu systemu nie ruszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...