Skocz do zawartości
Styx

NVIDIA GeForce RTX 4000 / RTX 4000 Super (Ada Lovelace) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.amazon.pl/PNY-GeForce®-SUPER-Gaming-Verto/dp/B0CS6YS9S7/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8

Mam mieszane uczucia co do xlr8 czytając wszystkie negatywne opinie o tej marce. Zastanawiam się jak to wkoncu jest bo tutaj piszecie że to spoko karta itd, a tam jada z grubej rury ze nigdy więcej bo wentyli nie idzie ustawić i same wskakują na 100% i za chwilę na 30% i tak w kółko. Patrząc też na różne sklepy w pl z tą kartą to też nie widać żeby ktoś ją kupował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro XLR8 ma wysokie minimalne RPM, to SLIM będzie OK. Ten MSI ma bardzo pozytywne opinie. Patrząc na radiator tej karty spokojnie można te opinie uznać za prawdziwe. Chłodzenie ma ogromny radiator z 6 rurkami i grubą miedzianą blachą na pamięci.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, leven napisał(a):

jest cicha/głośna,

To jest occenne ,tu by sie przydao rpm wentyatora przy minimum 285wat,bo tyle ma 70ti super w dobrym depieciu

Choć samej jakości wentlatora to nie oceni.Ale msi zawsze mialo dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę zamówiłem wczoraj, dzisaj dopiero ją wysłali. Jutro będę miał to zrobię fotki nawet mogę nagrać wideo w ciszy bez obciążenia i z obciążeniem. Dodatkowo wrzucę jakieś ssy temp i rpm wentylatorów z jakiejś gry. Może być nawet Star Wars Outlaws albo Warzone.

Całość mojej konfiguracji jest następująca:

AMD Ryzen 7 7800X3D

ASRock B650E PG RIPTIDE WIFI

Lexar 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Ares RGB

Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790

Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB

Black NZXT H7 Flow White&Black

MSI MPG A850G PCIe5.0 850W 80 Plus Gold ATX 3.0

MSI RTX 4080 Super Slim X Gaming

Edytowane przez Raduss
poprawiałem opis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star wars chyba będzie tu lepszy

Minimum z 15min gry

Czyli brałeś 4080s ,było gadanie cały czas o 4070tis . był duży wybór chciałeś coś z serwisem w Polsce co jest zresztą bledem to trzeba było brać 3.7 slota Gigabyte. To jest dopiero grubas 75mm

Edytowane przez karro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, karro napisał:

Star wars chyba będzie tu lepszy

Minimum z 15min gry

Czyli brałeś 4080s ,było gadanie cały czas o 4070tis . był duży wybór chciałeś coś z serwisem w Polsce co jest zresztą bledem to trzeba było brać 3.7 slota Gigabyte. To jest dopiero grubas 75mm

Okej podwarunkiem że grę będę mógł odebrać odrazu bez czekania. Rozmowa była o 4070Ti Super i 4080 Super no i finalnie padło na droższą opcję bo 4k w moim przypadku jest mile widziane. Być może za rok sprzedam i kupie wtedy 5080. 3 lata temu miałem tego pecha że za 4500zł kupiłem RTX 3060 Aorus przez pandemie. Teraz jest znaczna różnica 🙂 Co do samej karty stwierdziłem że jeśli mi coś nie będzie w niej pasować to ją odeślę i wybiorę inną markę PNY więc podchodzę do tego z chłodną głową. Nie chciało mi się też specjalnie czekać na BF bo wtedy napewno 4080s będzie w promocji za 4k!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie że dopiero teraz wrzucam ale nie miałem zbytnio czasu. Dodaje połowiczne informacje i takie obszerniejsze mogę dodać w sobotę albo najlepiej niedzielę.

Grafika ma dwa tryby silent i gaming póki co jest włączony bios silent. Dodałem 2 ssy z idla i w trakcie gry z ustawieniami 4k - Ultra. Ogólnie cisza co do cewek póki co nic nie słychać ale zrobię test msi kombustor to będzie wtedy wiadomo. Mam filmiki z montażu karty mogę również dodać jeśli kogoś ciekawi. Podpórkę również zainstalowałem tą dołączaną do karty graficznej. Ustawiłem mniej więcej MSI Aferburner żeby wyświetlał najważniejsze parametry, które zobaczycie na zrzucie. Jeśli macie jakieś konkretne propozycje przetestowania karty to napiszcie chętnie je zrobię.

GPU+CPU-TEMP IDLE.png

StarWarsUltra.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nadeszła pora na wymianę mojego gtx 1070 evga. I tu przychodzę z prośbą byście polecili jakiś model warty uwagi. Fajnie jakby to była karta dobrze wykonana, z dobrym chłodzeniem ale też nie chciałbym by była przesadnie wielka. Ledy na EVGA mi pasowały ale pewnie nic nie podpasuje mi tak jak tamte.  Nie wiem czy to możliwe ale liczę na jakieś podpowiedzi 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam
Zmienilem graty po 10 latach 
msi x670e

R7 9800X3D

64ddr5

1 hdd i 3 ssd

Planuje dukupic 4080 super lub 4090
Zasilacz mam Seasonic Platinum ss-860xp2. Teoretycznie zasilacz z czasow Haswell (ja go kupilem w 2014), ale cos tam slyszalem ze stare zasilacze moga byc niezgodne. Mam w tym zasilaczu nadal wolnych pcie a linia 12 v ma 860W
Na stronie producenta maja kable do 4090.
Co myslicie o zostawieniu zasilacza?

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 hour ago, Caleb said:

Mocy nie zabraknie, jeśli masz 3x 8-pin (6+2) wolne złącza, to możesz skorzystać z przejściówki w komplecie z kartą. 

Dzieki za odpowiedz.
Mam nawet 4 wolne, poszukam 4x8 - 12 bo widze same 2x8 - 12.
Chyba ze sam kable zrobie.
edit Ale widze sa 3x8 - 1.

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi