maxmaster027 Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Mam XLR8 i bios w standardzie 1000rpm, jest bardzo cicha do 45%. Ale nie powiedzialbym ze te dwie sa gorsze. Na pepper niezla promka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Bios na xlr 4070ti super i 4080s jest w standardzie 1450,poprzednie były 1000 tj 4070ti i 4080( i to też do pewnego momentu produkcji) Edytowane 27 Sierpnia przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Tak, sporo ludzi prosiło o bios 1000rpm, ogolnie najlepszy jest od wersji OC. Według mnie ten 4080S XLR8 to tak jak doradziles najlepszy wybor, do 5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia https://www.amazon.pl/PNY-GeForce®-SUPER-Gaming-Verto/dp/B0CS6YS9S7/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8 Mam mieszane uczucia co do xlr8 czytając wszystkie negatywne opinie o tej marce. Zastanawiam się jak to wkoncu jest bo tutaj piszecie że to spoko karta itd, a tam jada z grubej rury ze nigdy więcej bo wentyli nie idzie ustawić i same wskakują na 100% i za chwilę na 30% i tak w kółko. Patrząc też na różne sklepy w pl z tą kartą to też nie widać żeby ktoś ją kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia JaKieś bzdury,wszystkie biosy sa pisane tak samo.Moze uszkodzona sztuka xlr8 jest duzy,dobrze zaprojektowany i dobrej jakości ma radiator 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września Mam opcje albo tego XLR8 4080 super albo MSI slim 4080 super. Bardziej widzi mi się MSI co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września Skoro XLR8 ma wysokie minimalne RPM, to SLIM będzie OK. Ten MSI ma bardzo pozytywne opinie. Patrząc na radiator tej karty spokojnie można te opinie uznać za prawdziwe. Chłodzenie ma ogromny radiator z 6 rurkami i grubą miedzianą blachą na pamięci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września Przecież jest dostępny bios cichy od pny około 1000 RPM,albo pisać do producenta albo zassać z techpowerup Na pewno pny będzie cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września Też wolałbym PNY, ale nie każdy potrafi robić flasha biosu 😋 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września 1 godzinę temu, leven napisał(a): ale nie każdy potrafi robić flasha biosu 😋 To pora sie nauczyć,ciezej jest znależć katalog na inny dysk do instalacji gry na steama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września Kupiłem RTX 4080 Super MSI Slim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września (edytowane) No i ? Napisz coś o karcie, jak działa, jest cicha/głośna, cewki grają/nie grają, itd. Kazdy jest ciekawy, a Twoja wypowiedź będzie przydatna 🙂 Edytowane 4 Września przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września 31 minut temu, leven napisał(a): jest cicha/głośna, To jest occenne ,tu by sie przydao rpm wentyatora przy minimum 285wat,bo tyle ma 70ti super w dobrym depieciu Choć samej jakości wentlatora to nie oceni.Ale msi zawsze mialo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września (edytowane) Kartę zamówiłem wczoraj, dzisaj dopiero ją wysłali. Jutro będę miał to zrobię fotki nawet mogę nagrać wideo w ciszy bez obciążenia i z obciążeniem. Dodatkowo wrzucę jakieś ssy temp i rpm wentylatorów z jakiejś gry. Może być nawet Star Wars Outlaws albo Warzone. Całość mojej konfiguracji jest następująca: AMD Ryzen 7 7800X3D ASRock B650E PG RIPTIDE WIFI Lexar 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Ares RGB Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790 Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB Black NZXT H7 Flow White&Black MSI MPG A850G PCIe5.0 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 MSI RTX 4080 Super Slim X Gaming Edytowane 4 Września przez Raduss poprawiałem opis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września (edytowane) Star wars chyba będzie tu lepszy Minimum z 15min gry Czyli brałeś 4080s ,było gadanie cały czas o 4070tis . był duży wybór chciałeś coś z serwisem w Polsce co jest zresztą bledem to trzeba było brać 3.7 slota Gigabyte. To jest dopiero grubas 75mm Edytowane 4 Września przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września Godzinę temu, karro napisał: Star wars chyba będzie tu lepszy Minimum z 15min gry Czyli brałeś 4080s ,było gadanie cały czas o 4070tis . był duży wybór chciałeś coś z serwisem w Polsce co jest zresztą bledem to trzeba było brać 3.7 slota Gigabyte. To jest dopiero grubas 75mm Okej podwarunkiem że grę będę mógł odebrać odrazu bez czekania. Rozmowa była o 4070Ti Super i 4080 Super no i finalnie padło na droższą opcję bo 4k w moim przypadku jest mile widziane. Być może za rok sprzedam i kupie wtedy 5080. 3 lata temu miałem tego pecha że za 4500zł kupiłem RTX 3060 Aorus przez pandemie. Teraz jest znaczna różnica 🙂 Co do samej karty stwierdziłem że jeśli mi coś nie będzie w niej pasować to ją odeślę i wybiorę inną markę PNY więc podchodzę do tego z chłodną głową. Nie chciało mi się też specjalnie czekać na BF bo wtedy napewno 4080s będzie w promocji za 4k! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Wybaczcie że dopiero teraz wrzucam ale nie miałem zbytnio czasu. Dodaje połowiczne informacje i takie obszerniejsze mogę dodać w sobotę albo najlepiej niedzielę. Grafika ma dwa tryby silent i gaming póki co jest włączony bios silent. Dodałem 2 ssy z idla i w trakcie gry z ustawieniami 4k - Ultra. Ogólnie cisza co do cewek póki co nic nie słychać ale zrobię test msi kombustor to będzie wtedy wiadomo. Mam filmiki z montażu karty mogę również dodać jeśli kogoś ciekawi. Podpórkę również zainstalowałem tą dołączaną do karty graficznej. Ustawiłem mniej więcej MSI Aferburner żeby wyświetlał najważniejsze parametry, które zobaczycie na zrzucie. Jeśli macie jakieś konkretne propozycje przetestowania karty to napiszcie chętnie je zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saylon Opublikowano 29 Października Zgłoś Opublikowano 29 Października Witam, nadeszła pora na wymianę mojego gtx 1070 evga. I tu przychodzę z prośbą byście polecili jakiś model warty uwagi. Fajnie jakby to była karta dobrze wykonana, z dobrym chłodzeniem ale też nie chciałbym by była przesadnie wielka. Ledy na EVGA mi pasowały ale pewnie nic nie podpasuje mi tak jak tamte. Nie wiem czy to możliwe ale liczę na jakieś podpowiedzi 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Października Zgłoś Opublikowano 29 Października (edytowane) https://www.x-kom.pl/p/1210241-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-4070ti-super-phoenix-16gb-gddr6x.html?sm=pepper&utm_tag=ppr-pl-612040702 Edytowane 29 Października przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Października Zgłoś Opublikowano 29 Października https://www.amazon.pl/dp/B0D2J4DCW1?tag=ugcplpepper21-21&ascsubtag=ppr-pl-612091157 a tu lepsza,wgrywasz bios cichy i masz igłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saylon Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Ok dziękuję za odpowiedzi 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Pełny 8 rurkowy phantom 4070ti 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano Czwartek o 15:44 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:44 (edytowane) Witam Zmienilem graty po 10 latach msi x670e R7 9800X3D 64ddr5 1 hdd i 3 ssd Planuje dukupic 4080 super lub 4090 Zasilacz mam Seasonic Platinum ss-860xp2. Teoretycznie zasilacz z czasow Haswell (ja go kupilem w 2014), ale cos tam slyszalem ze stare zasilacze moga byc niezgodne. Mam w tym zasilaczu nadal wolnych pcie a linia 12 v ma 860W Na stronie producenta maja kable do 4090. Co myslicie o zostawieniu zasilacza? Edytowane Czwartek o 16:00 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Czwartek o 16:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:12 Mocy nie zabraknie, jeśli masz 3x 8-pin (6+2) wolne złącza, to możesz skorzystać z przejściówki w komplecie z kartą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano Czwartek o 17:38 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:38 (edytowane) 1 hour ago, Caleb said: Mocy nie zabraknie, jeśli masz 3x 8-pin (6+2) wolne złącza, to możesz skorzystać z przejściówki w komplecie z kartą. Dzieki za odpowiedz. Mam nawet 4 wolne, poszukam 4x8 - 12 bo widze same 2x8 - 12. Chyba ze sam kable zrobie. edit Ale widze sa 3x8 - 1. Edytowane Czwartek o 17:44 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Czwartek o 19:26 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:26 Z kartą otrzymasz taki adapter - pojedyncza wtyczka idzie do karty, trzy wychodzące z zasilacza 6+2 / 8-pin. Na start nic nie musisz dokupować, bo Seasonic Platinum ss-860xp2 powinien mieć 4x 8-pionowe wtyczki PCIe. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano Czwartek o 21:31 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 21:31 Tak mialem. Ale czas temu przt przeprowadzce sprzatalem i ,... za gapiostwo trzeba placic 😄 myslalem tez zeby dokupic taka przejsciowke 90 stopni ... ale to temat odlegly na 2 - 3 miesiace. Dzieki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Czwartek o 22:06 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:06 Dostaniesz go z kartą, bo z tego co wyczytałem dopiero planujesz jej zakup, as każda taki posiada w komplecie, więc nic nie musisz brać osobno. Chyba że kable 8 / 6+2-pin zgubiłeś 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...