Wofek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Mam taki problem: Mam Athlona XP 1600 + AGOIA0221MPM - zielony i gdy go z 133 na 166 przerzuce to mi przy wykrywaniu dysku w BIOSIE zwis wyskakuje i lampka od HDD świeci na czerwono i komp zima ! Co robić ? Dźwigam napięcie i nic ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 sprubuj zmienjszyć mnożnik - jeżeli masz odblokowany BTW na jakim chipsecie to robisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 spoojz na podpis-kt333 , a wracaJAC DO TEMATU, TO ZMNIEJSZ MNOZNIK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Najpierw muszę go odblokować :cry: Za bardzo nie wiem jak ! Może i troche wiem jak ale przeraża mnie to klejenie Super Glue ! Znacie moze jakieś "bezpieczne" sposoby ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Słyszałem też że można taśmą zakleić i potem wyciąć dziury na mostki i na końcu łączysz lakierem elektroprzewodzącym(malujesz na taśmie oczywiście...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 przeciez juz ci pisalem na gg!!!. Soltek DRV5 to z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a plyta na ktorej sa problemy z FSB powyzej 150mhz . CYTATY Z RECEK TEJ MOBO : 1. Z magistralą było niestety dużo gorzej. Mimo, iż producent umieścił na laminacie zworki, na których można ustawić taktowanie FSB: 100, 133, 150 lub 166 MHz przy PCI równym 33 MHz, a AGP 66 MHz (!) to płytka w tym ostatnim trybie nie startowała. Mimo mojej długiej walki z płytą udało mi się uzyskać maksymalnie 150 MHz FSB niezależnie od ustawionego mnożnika i wykorzystanych pamięci. Tryb synchroniczny 166/166 MHz pozostaje nadal w sferze marzeń dla użytkowników płyt DRV5. 2.Niestety testowany egzemplarz nie pracował nawet na 150MHz FSB. Płyt nie podnosiła się przy takim ustawieniu! W miarę stabilne było dopiero ustawieni FSB na 147MHz. Chyba Soltek musi popracować trochę nad BIOSami. Ale by jałowo nie gadać, zobaczmy jak płyty sobie radzą przy pracy z magistralą 166MHz. Soltek był ewenementem i miał tylko 147MHz FSB. Niestety nie możliwe jest dokładne taktowanie procesora z FSB147MHz w okolicach 1660MHz. Dlatego też CPU miał w efekcie aż 1712MHz. Na pozostałych płytach przy mnożniku 10 procesor miał defaultową częstotliwość i pracował jako AthlonXP 2000+. Heh dobrze ze nie kupilem tego Shitu a sie nad tym zastanawialem :). Wolfek sprobuj mu dac fsb 145 i podnies Vcore. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Mam Athlona XP 1600 + AGOIA0221MPM - zielony i gdy go z 133 na 166 przerzuce to mi przy wykrywaniu dysku w BIOSIE zwis wyskakuje i lampka od HDD świeci na czerwono i komp zima ! Co robić ? Dźwigam napięcie i nic ! Po pierwsze primo musisz odblokować i zmniejszyć mnożnik :) A po drugie primo trzeba ściągnąć ostatni bios do DRV5, bo te pierwsze nie radziły sobie z wysokimi FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Jak ja widze odblokowywanie mnożnika :( Wczoraj 3 h się męczyłem i nic ! Dziury po laserze zapchałem pastą silikonową ! Kicha pasta dostaje przebić ! :( A zależy mi na gwarancji ! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...