Skocz do zawartości
yoshi_tom

Jak sie kreca A 2400+ Thoroughbred ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na www.allegro.pl pojawila sie bardzo kuszaca oferta, a mianowicie mozna kupic Athlona XP 2400+ Thoroughbred w cenie ponizej 250zl. Mam na niego chrapke tylko nie wiem jak jest z OC tych prockow. Mam na mysli podniesienie FSB do 166Mhz... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze - czytałem , że w Polsce pojawiły się cygany 2400+

mają podrobiona naklejkę i ledwo widoczne łączenia mostków dzięki którym mają nominalny mnożnik 2400+

po drugie - przypuszczam , że nie przekroczysz granicy zwykłego 1700+ czyli 2,5 GHz - będzie ci to tylko łatwiej osiągnąć

po trzecie - hurtowa cena 2400+ OEM wynosi 298 netto , czyli 364 brutto i nie wierzę , żeby na allegro te procki nie były trefne... za 250 zeta , to w hurcie kupisz 1800+ OEM (194 netto)

po czwarte - zastanów sie , bo mnie cosik zajebioza zalatuje smrodem od tego procka...

BTW

ceny hurtowni PRONOX z Katowic

a na takiej płycie jaką masz , to grzech nie wstawić fsb 200 na dzień dobry :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem na WGK Athlona 2400+. Gdzie bym sie nie pytal to kazdy twierdzil, ze ma zablokowany mnoznik. Z ciezkim sercem wrócilem do domu i zaczalem eksperymenty - a nóz cos wyjdzie? No i wyszlo: najpierw bez problemu 10x200 MHz a potem 10,5x200 MHz i mam 2600 bez podnoszenia napiecia. A w sumie jest 2100 MHz. Wiecej mi sie nie chcialo krecic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...