Skocz do zawartości
(to)my

Zdradziłem...

Rekomendowane odpowiedzi

chcesz -zmieniaj -nie chcesz nie zmieniaj

dzisas-co za ludzie - jak kupujesz nowe gacie tez pytasz wokoło jakiego mają byc kroju???

chyba sam powinienes wiedziec najlepiej czy taka zmiana jest Ci do czegos potrzebna - rece q.r.w.a. juz opadają , 

ps.co do całosci wątku-  NIEKTÓRZY W WAS SĄ PO PROSTU ŻAŁOSNI-sam juz nie wiem czemu -czy z zawisci , zazdrosci itp ogólnie rezprezentowane jest typowa polska mentalnosc-psa ogrodnika- "sam nie mam bo mnie np. nie stac to innym odradzam i mówie ze jest kretyn ze zmienił amd na p4"

-JAK KTOŚ DO CHCE - TO NIECH KUPUJE CO MU SIE PODOBA I CHOLERY ODPIER..... SIE OD JEGO PORTFELA , UPODOBANIA ITP.

ufff-ale mnie poniosło -ale juz nie mogę wytrzymac -wstyd mi za niektórych!!!!

ps2.rekę daje uciąc ze wiekszosc co tu zabierała głos oczerniajacy p4 dałoby se jaja ogolic za taki zestawik- jak mówią inaczej to kłamią w żywe oczy albo nie wiedzą a raczej nie chcą wiedziec ze na dzis p4 (800) jest zdecydowanie wydajniejsze od odpowiednika AMD- pomijam oczywiscie róznice w kasie i indywidualne upodobania i potrzeby ale o tym sie nie dyskutuje -chce ktoś p4 -bierze p4, chce ktos amd-bierze to a Wy do qw... nędzy  nie jestescie od tego by to oceniac i kogos ganic

Zgadzam się z bartezjuszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe ludzie co sie z Wami dzieje. Gosc sobie polewke robi ze "zdradzil AMD", a wy zamiast sie dolaczyc i troche smiechu wprowadzic do dyskusji, to zaczynacie sie bawic w sredniowiecze i inkwizycje. Jak ktos ogladal "Sw. Graala" poczciwego Monty Pythona to niech sobie przypomni scene z czarownica. Dajcie sobie na wstrzymanie. Idzcie na kobitki lub na facetow, jak kto woli. Pentiak IV to bardzo mily proc. sam bym wsadzil do siebie na platforme jak bym mial kase, a ze nie mam jade na AMDku i tez mi to pasi. Co do obaw o spalenie kompa to juz jednego AMDka udalo mi sie spalic i bylem 300zyla w d... Musialem kupic drugiego wiec efekt taki sam jak bym kupil Intela za 600zyla. Przyznaje ze na obecnej plycie (A7V333) nie udalo mi sie zjarac proca, bo po prostu sie nie da (mobo odcina doplyw pradu do proca) i jest spox. Ale krtytka w stylu "stary jestes glupi, bo AMD jest cool, tani, swietne OC i jesli kupiles Intela to pierdze na Ciebie ogolnie synu idioty" to dajcie spokoj. VIZZARD z calym szacunkiem dla Twojej osoby to jest FORUM OFF TOPIC i kazdy moze pisac co chce, dlatego uwazam ze dobrze ze sie wypowiedziales, ale jak Ci sie Topic nie podoba to po prostu go olej i idz sobie czytac inne.

PS. A to kto, ile zarabia to jest jego prywatna sprawa. A jak zarabiasz za malo to rusz dupe i rob cos ze soba. Skad u duzej czesci Polakow bierze sie ta mentalnosc, ze jestem biedny i nalezy mi sie 4000zl miesiecznie i willa z basenem. G... Ci sie nalezy. Ale coz takie zycie. Pozdrowka dla wszystkich forum'owiczow. Milego dnia chlopaki. PS2. PROSZE o ew. KONSTRUKTYWNA krytyke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AmFe-orientuje sie bo jestem na bieżąco -ale powiedz mi o co Ci chodzi ,o co pytasz???

chcesz sobie zamieniac platforme-ok

a wiesz po co ją zmieniac?? czy jest to Ci do czegos potrzebne??

co ewentualnie zyskasz a co stracisz??co da Ci wymiana??

jak sam sobie nie odpowiesz to kto ma to za Ciebie zrobic??

moze po prostu chodzi Ci o pochwalenie sie przed kumplami ile masz w memory w pcmarku i sandrze (bo 5000pkt zawsze brzmi lepiej niz np.3000pkt- a ze sie nie wie z czego ta róznica wynika i do czego sie przyda -to juz chyba nie wazne i nikogo nie interesi) , ile w 3dmarku itp bo sam juz nie wiem

ja zawsze wyznaje zasade dopasowania kompa do własnych potrzeb -tak by mi słuzył wydjnosciowo na pozimie jaki oczekuje - jesli przestaje to po prostu zmieniam poszczególne elementy i tyle

stac mnie na to by sobie kupic zestawik za 10.000 ale tego nie robie z przyczyn w/w . jak przestaną mi chulac gierki to pójde do sklepu i kupie sobie 9800pro itd itd , aczemu tego nie robie teraz-bo nie ma takiej potrzeby- a czy w 3dmarku mam 16tys czy 25 to mnie wali.

poza tym chodzi o imho o dokładne dopasowanie kompa- cena /jakosc/wydajnosc i o to by z biegiem czasu tracic kasy na nim jak najmniej i pozbywac sie osprzetu z jak najmniejszą stratą

ale to moje podejscie

widzę ze Twoje jest inne

masz extra kompa o jakim wiele ludzi moze tylko pomazyc - ale chcesz zmieniac na innego nie do konca wiedząc czemu , co więcej niewiele sie orintując czy bedzie wydajniej , szybciej i co Ci to da

masz do tego Swięte prawo i mnie nic do twego wyboru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartezjusz wyluzuj troszke moze ? :)

Przeciez nie napisalem do czego ma byc ten komp i to jest blad ale ty od razu na mnie jak na dzieciaka z 3dmarkami lecisz... mnie osobiscie gowno one obchodza...

Komp glownie do grania widzialem testy benchmarki i p4 z fsb800 wyprzedzal ladnie kazdego amdka...

Zeby bylo jasne nie jestem synkiem bogatego tatusia czy mamusi sam sie utrzymuje i stac mnie na to :)

Wiec jesli moge prosic o rade wzglednie plyty pod p4 to prosze napisz ale jesli mnie chcesz znow obsmarowac to lepiej nic nie pisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przeciez ma wypowiedz była max spokojna

jak do grania to kup np 9800pro- bedzie z tego o niebo wiecej korzysci niz ze zmiany samej platformy

miales nie pisac!!!!!!!!!

IS7 - chociazby tu zobacz

http://www.hexus.net/review.php?review=572

IC7

http://www.ocworkbench.com/2003/abit/ic7g/ic7g-1.htm

wystarczy w googlu wpisac nazwy i pobuszowac troche :)

nic trudnego chyba nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to przepraszam ja w takim wypadku :)

Naprawde sadzisz ze lepiej 9800PRO kupic?

Mieszkam w Pradze i tu jak doloze 3000 kc to moge gf fx 5900ultra kupic... hmm ale niedawno kupilem w sumie tego 9500pro troszke przetaktowalem i lata cool... Tylko w te upaly denerwuje mnie cieplo wydalane z kompa (temp procka 40 w stresie sprawdzilem czy oby nie klamie reka i odczyt ok na przetaktowanym procu of coz) ale z kompa niezle cieplo mi idzie...

Wiec zamowilem tez skrzynie Thermaltake Xaser3 z 8 wstawionymi wiatrakami... :)

Wiec w koncu wyrwe z Ciebie cos o plytach pod p4 ??? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy sie zabronisz mi czy jak?

AmFe-jesli kompa uzywasz głównie do gier , rozrywki to znacznie wiecej korzysci da wymiana na np.9800pro niz zmiana platformy

jesli zdecudujesz sie na zmiane na p4 to ja brałbym 2.4ghz i abita ic7-g

ewentualnie zamieniłbym ddr na np 2x512 mushin 433

choc równie dobrze mozesz przeciez sprawic sobie nową platformę i nową karte graficzną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AmFe-jesli kompa uzywasz głównie do gier , rozrywki to znacznie wiecej korzysci da wymiana na np.9800pro niz zmiana platformy

choc równie dobrze mozesz przeciez sprawic sobie nową platformę i nową karte graficzną

zamiast <span style="color:red;">[ciach!]</span>lic farmazony od razu jak Cie prosil napisalbys cos o tych plytach - a nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz w kolo do czego bedzie potrzebny!!!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jakby to bylo wazne!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co? Teraz to naprawdę przepraszam. Myślałem że się troszkę pośmiejemy - dostaję ochrzan od AMDkowców i topic pójdzie w zapomnienie.

Dlaczego bierzecie takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły do siebie? Skąd w niektórych tyle zawiści?

Naprawdę żałuję że założyłem ten topic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co? Teraz to naprawdę przepraszam. Myślałem że się troszkę pośmiejemy - dostaję ochrzan od AMDkowców i topic pójdzie w zapomnienie.

Dlaczego bierzecie takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły do siebie? Skąd w niektórych tyle zawiści?

nie przejmuj się tak jak ci mówiłem dla 80% urz. tego forum jesteś wrogiem bo masz INTELA <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co za swiat - kiedyś urodził się taki koleś co wybił kilka milionów ludzi tylko dlatego że nie byli wysokimi blondynami -weździe sobie to do serca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast <font color="#FF0000">[ciach!]</font> farmazony od razu jak Cie prosil napisalbys cos o tych plytach - a nie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w kolo do czego bedzie potrzebny!!!!! <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakby to bylo wazne!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

1. poprzednie posty dotyczyły wątku a nie tego o co pytał AmFe

2.piszę co mi sie podoba i jak nie chcesz-przeciez nie czytaj

3.ta-fasola-ty jestes oazą spokoju i zawsze ładnie odpisujesz na kazde pytania wiec odpitol sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego bierzecie takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły do siebie? Skąd w niektórych tyle zawiści?

polacy!!!!!!!! :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ejjj zaco przepraszasz ?!?!? przecierz nic nie zrobiles, zreszta po takich hamskich wypowiedziach niektorych ludzi zamiast ich przepraszac sprzedal bym im plastra jakbym spotkał ktoregos na ulicy :evil: :evil:

a ta zawiść to jak powiedział bartezjusz sie nazywa "pies ogrodnika" - sam nie zje a drugiemu nie da jakaś dziwna mentaloność w tym społeczeństwie drzemie, aż sie chce płakać, oczywiście nie uogolniam są też normalni ludzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając ten topic zamurowało mnie... Na początq pomyśłałem: gość trochę dziwny, zmienił procka i ogłasza to całemu światu. Po kilq nastepnych postach zaczynam żałować że żyję w Polsce... Modernizacja kompa jest moim zdaniem sprawą indywidualną... AmFe zmienia kompa bo ma taki kaprys... Czy on zapytał się czy warto zmieniać? Nie! Więc nie wiem po co te moralizujące gadki w stylu: "Po co zmieniasz?! Tylko po to żeby uzyskać więcej 3d marków?" Bartezjusz moim zdaniem AmFe przemyślał i jest w pełni świadomy tego co robi... Nie musisz mu wmawiać że np. jest to nieopłacalne... A co do Amd vs. Intel . Za Amd stoi fakt, że procki te są zdecydowanie tańsze od Intelowskich i dobrze się kręcą. natomiast za Intela się płąci więcej ale jest on wydajniejszy. Nie wiem czy ma on mniejsze możliwości oc bo nie miałem Intelków IV. Teraz jadę na III ale wymieniam na Bartona (sorrki za lekki off topic ;) ). Jeżeli masz większe fundusze to możesz kupić Intelka IV i koniec. Jeżeli jednak masz mało keszu (nie pamieci ;) ) i/albo lubisz bawić się w o/c to qp sobie Athlona... Przy Intelq też można próbować, ale z tego co widziałem to jednak na Pentiumach nie ma aż takich zawrotnych skokow wydajnościowych jak w przypadq Athlonów. No i jeszcze jedno: co złego to nie ja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahah

Jak nawet by Ci sie spalil kupił bys sobie nowy co i tak by sie bardziej opłacało niz kupno tego procesora co etraz masz ;)

Jesteś juz przeciez na tym forum troche i powinienes wiedziec ze one sie nei pala od tak ;)

Ale jak jestes zadowolony to dobrze. Super procek.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)

Wiec zdecydowalem sie na plytke Abit IC-7G i proc P4 2,4Ghz 800fsb HT i cooler Zalman CNPS7000 na ktorym to podobo niezle sie taktuje p4 :D

Skrzynie od TT Xaser3 juz zamowilem w standardzie 8 wiatrakow powinno wystaczyc :wink:

Zasilke mam Fortrona350W myslicie ze to udzwignie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi  :) 

Wiec zdecydowalem sie na plytke Abit IC-7G i proc P4 2,4Ghz 800fsb HT  i cooler Zalman CNPS7000 na ktorym to podobo niezle sie taktuje p4 :D

Skrzynie od TT Xaser3 juz zamowilem w standardzie 8 wiatrakow powinno wystaczyc  :wink:

Zasilke mam Fortrona350W myslicie ze to udzwignie?

Gratuluje wyboru.

Zmień tylko zasiłke na np. Chiefteca, Anteca albo Enermaxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi