yogi186 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Siemanko Jak już niektórzy ( czytający moje ostatnie posty ;) ) wiedzą .. robiłem ostanio kompa znajomkom ... no złoma na maxa. powalczyłem ale zrobiłem ... windows for workgroups 3.11 itd. No i cały z siebie zadowolony bujam sie z tym kompem do nich ... i co sie okazuje ... mianowicie ... windows sie załaduje :] ... działa .. do momentu gdy coś próbuje kliknąc ... hehe .. w tym momencie obraz zmienia częstotliwośc odświezania ( jak mniemam) i juz sie niedaje korzystać, bo monitor tamten to jest jeszcze mono ... i nie wyrabia ... u mnie jak to robiłem to tez sie tak działo .. ale mój monit dawał rade. ( obraz robił sie węższy w pionie, ale dało sie działać) ... ehh ... i co mi teraz poradzicie ?? bo boje sie że jak znowu zainstaluje bedzie to samo ... a może gdzie to pozmieniać ?? jakie pliki ?? ... moze jakiś sterownik ?? :) hehe ... grafa to Trident VGA 512k ... hehe ... ogólnie ten sprzęt to jeden wielki kalkulator :]/ Z góry dzięki za wszelaka pomoc ... pozdrówkka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 powiedz ima aby poszli na giełdę jakąś i wykmobinowali jakąś 166 MMX lub cóś podobnego i postaw windoze 95 i oke, bo z tym chyba zbyt dużo nie da się zdziałać, kompletnie nic nie pamiętam, a miałem ten sys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 mialem wszystko w/w jak i rowniez dyskietke ze sterami do grafy. zerkne.... I JA NADAL MAM :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 to mnie nie urządza ... tamto musi działac ... bo działało !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ehh ... wiem że to stare <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ... ale czy nikt nie ma pomysła ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 reinstall :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A rozdzielczość? Nie szydzić, tylko głośno myślę :> Kiedyś padł mi monitor i dorwałem w zastępstwie jakiegoś plazmatrona 12", z dumnym napisem Amstrad na froncie i bardzo rozbudowanym międzymordziem - dwa potencjometry i włącznik. Mono, rzecz jasna. I jak miał pracować w 800x600, to bardzo był temu niechętny, czemu dawał wyraz złośliwym miganiem obrazu i tworzeniem jakichś fraktali. A jak przestawiłem (trochę na pamięć, trochę widziałem) na 640x480, to działało sysko. Transport Tycoon też :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A nie wiecie skąd wziąc protokuł TCP/IP do win311 bo bez niego niemoge korzystać z IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Cos mi smierdzi ze czegos takiego nie ma bo jak wychodzilo to cacko to o internecie tylko snili ludzie :] A w ogule to po co ci ten win? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Skoro jest Internet Explorer dla win3.11 to musi sie jakos dac z niego korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Skoro jest Internet Explorer dla win3.11 to musi sie jakos dac z niego korzystać. Nie znasz Microsoftu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 zainstaluj linuxa i tyle :) napewno ruszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 To co IE to podstawa kazdego windowsa. Zabawnie musi wygladac w tej wersji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 To co IE to podstawa kazdego windowsa. Zabawnie musi wygladac w tej wersji :D W tym windowsie standardowo wogóle nie ma IE, trzeba go doinstalować. IE zostało zintegrowane z systemem dopiero w win95 a z exploratorem windows dopiero po instalacji IE4. Nawet jeszcze w win95 bez instalacji IE4 internet explorer i explorator windows to 2 oddzielne programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 No to sam se odpowiedziales jak w windowsie czegos nie ma to i nie bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 No to sam se odpowiedziales jak w windowsie czegos nie ma to i nie bedzie ;)Ale MS zrobił IE dla tego systemu i widziałem kilka jego wersji przeznaczone na ten system. Skoro IE to on jakoś działac musi, problem w tym ze bez protokoły tcp/ip nie moge skonfigurowac sieci a co za tym idzie IE jej nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Po co sie meczysz i tak nie znajdziesz ten sys ma chyba 11 lat! Olej to . No chyba ze lubisz archeologie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Po co sie meczysz i tak nie znajdziesz ten sys ma chyba 11 lat! Olej to . No chyba ze lubisz archeologie. :DNo własnie chciałbym rozwiązac ten problem z czystej ciekawości. Po małych poprawkach obsługuje mi on fat32 i czyta ntfs. Jeszcze jakby dodać obsługe sieci doskonale nadawał by sie do uruchamiania z CD jako system do naprawy dysku, systemu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Hmm ciekawe rozwiazenie nie lepiej zaadoptowac do tego jakiegos *nixa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jesli masz Windows For Workgroups 3.11 to musisz znalezc - network setup. Odpalasz menadzera zadan, glowne okno i masz windows setup. pojawi sie takie male okienko z ustawieniami karty graficznej klawiatury i myszki chyba. Wlazisz w pasku na okno opcje i tam sa te ustawienia sieci. Musisz dodac protokul microsoft netBEUI. Ustalasz grupe robocza i nazwe komputera. Potem po restarcie bedziesz sie musial logowa:D do autoexeca chyba dodaje sie wpis NET START. Cala ta operacja pozwoli ci na udostepnianie dyskow itp nawet z windowsami z rodziny NT. Jesli chodzi o TCP/IP to potrzeba Trumpet Winsock lub dodatek Microsoftu. http://download.microsoft.com/download/wfw311/Update/3.11b/WFW/EN-US/tcp32b.exedodajesz potem jak w nowszych windowsach ustawieniai dziala net:) BTW to polecam Netscape jakiegos a nie IE. 16 bitowe odmiany IE sa pelne bledow. Co do monitora to wystarczy zmienic w system.ini rozdzielczosc badz sterownik i po problemie. Windows 3.1x jest pod tym wzgledem bardzo wygodny. Jesli cos zle pamietam z tamtych pieknych czasow to poprawcie mnie :roll: viod: korzystalem z internetu przed pojawieniem sie windows 95....Przewaznie na OS2/Warp lub win 3.11:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Może byście kurna nie zmieniali tematu topicu tylko pomogli yogi186. Ja polecam ci instalacjie Win95 będzie też git chodził i niebedzie tyle problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...