Skocz do zawartości
yogi186

Co to ma kurna być ... win 3.11 ... heh ... zonk na maxa

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko

Jak już niektórzy ( czytający moje ostatnie posty ;) ) wiedzą .. robiłem ostanio kompa znajomkom ... no złoma na maxa. powalczyłem ale zrobiłem ... windows for workgroups 3.11 itd.

No i cały z siebie zadowolony bujam sie z tym kompem do nich ... i co sie okazuje ... mianowicie ... windows sie załaduje :] ... działa .. do momentu gdy coś próbuje kliknąc ... hehe .. w tym momencie obraz zmienia częstotliwośc odświezania ( jak mniemam) i juz sie niedaje korzystać, bo monitor tamten to jest jeszcze mono ... i nie wyrabia ... u mnie jak to robiłem to tez sie tak działo .. ale mój monit dawał rade. ( obraz robił sie węższy w pionie, ale dało sie działać) ... ehh ... i co mi teraz poradzicie ?? bo boje sie że jak znowu zainstaluje bedzie to samo ... a może gdzie to pozmieniać ?? jakie pliki ?? ... moze jakiś sterownik ?? :) hehe ... grafa to Trident VGA 512k ... hehe ... ogólnie ten sprzęt to jeden wielki kalkulator :]/

Z góry dzięki za wszelaka pomoc ... pozdrówkka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rozdzielczość?

Nie szydzić, tylko głośno myślę :>

Kiedyś padł mi monitor i dorwałem w zastępstwie jakiegoś plazmatrona 12", z dumnym napisem Amstrad na froncie i bardzo rozbudowanym międzymordziem - dwa potencjometry i włącznik. Mono, rzecz jasna. I jak miał pracować w 800x600, to bardzo był temu niechętny, czemu dawał wyraz złośliwym miganiem obrazu i tworzeniem jakichś fraktali. A jak przestawiłem (trochę na pamięć, trochę widziałem) na 640x480, to działało sysko. Transport Tycoon też :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co IE to podstawa kazdego windowsa. Zabawnie musi wygladac w tej wersji :D

W tym windowsie standardowo wogóle nie ma IE, trzeba go doinstalować. IE zostało zintegrowane z systemem dopiero w win95 a z exploratorem windows dopiero po instalacji IE4. Nawet jeszcze w win95 bez instalacji IE4 internet explorer i explorator windows to 2 oddzielne programy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sam se odpowiedziales jak w windowsie czegos nie ma to i nie bedzie ;)

Ale MS zrobił IE dla tego systemu i widziałem kilka jego wersji przeznaczone na ten system. Skoro IE to on jakoś działac musi, problem w tym ze bez protokoły tcp/ip nie moge skonfigurowac sieci a co za tym idzie IE jej nie widzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co sie meczysz i tak nie znajdziesz ten sys ma chyba 11 lat! Olej to . No chyba ze lubisz archeologie. :D

No własnie chciałbym rozwiązac ten problem z czystej ciekawości. Po małych poprawkach obsługuje mi on fat32 i czyta ntfs. Jeszcze jakby dodać obsługe sieci doskonale nadawał by sie do uruchamiania z CD jako system do naprawy dysku, systemu itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz Windows For Workgroups 3.11 to musisz znalezc - network setup. Odpalasz menadzera zadan, glowne okno i masz windows setup.

pojawi sie takie male okienko z ustawieniami karty graficznej klawiatury i myszki chyba. Wlazisz w pasku na okno opcje i tam sa te ustawienia sieci.

Musisz dodac protokul microsoft netBEUI. Ustalasz grupe robocza i nazwe komputera. Potem po restarcie bedziesz sie musial logowa:D

do autoexeca chyba dodaje sie wpis NET START. Cala ta operacja pozwoli ci na udostepnianie dyskow itp nawet z windowsami z rodziny NT.

Jesli chodzi o TCP/IP to potrzeba Trumpet Winsock lub dodatek Microsoftu.

http://download.microsoft.com/download/wfw311/Update/3.11b/WFW/EN-US/tcp32b.exe
dodajesz potem jak w nowszych windowsach ustawieniai dziala net:)

BTW to polecam Netscape jakiegos a nie IE. 16 bitowe odmiany IE sa pelne bledow.

Co do monitora to wystarczy zmienic w system.ini rozdzielczosc badz sterownik i po problemie. Windows 3.1x jest pod tym wzgledem bardzo wygodny.

Jesli cos zle pamietam z tamtych pieknych czasow to poprawcie mnie :roll:

viod: korzystalem z internetu przed pojawieniem sie windows 95....Przewaznie na OS2/Warp lub win 3.11:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi