Pawcio Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 przeszukiwalem archiwum i najczesciej spotykana recepta bylo: posmarowanie chipsetu, gpu, mosfetu blabla pasta termoprzewodzaca + po kropli kropelki w rogach jest to niby lepsze rozwiazanie od kleju zalmana (tego zalaczanego z radiatorami nb32j) w takim razie co myslicie o polaczeniu obu metod: pasta termpoprzewodzaca na calym chipie (itd.) + NA PASTE po pixelu kleju od zalmana :) czy takie rozwiazanie bedzie wystarczajace i czy bedzie mozna zdjac radiator w przypadku uszkodzenia sprzetu? dzieki za odpowiedzi, czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 THERMOPOX 85 CT klej termoprzewodzący Dwuskładnikowy klej przewodzący ciepło o podwyższonej przewodności cieplnej. Formuła tego specyfiku wywodzi się z najnowszej technologii opartej na zastosowaniu tzw. "ciężkiej miedzi" Możliwość zastosowania produktu pomiędzy procesor i radiator. Termiczna przewodność: 8.0 W/mK Kolor: rdzawy http://www.4max.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak zalmanem cos przykleisz to nie ma mozliwosci tego odkleic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kungfiarz ale nie chce ja NIE mam tego termopoxa, mam natomiast klej zalmana...dlatego napisalem ten post deutscher: mowie tylko o kropelce w rogach ( w sumie 4 pixele), nie zaklejeniu calego chipu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kungfiarz ale nie chce ja NIE mam tego termopoxa, mam natomiast klej zalmana...dlatego napisalem ten post deutscher: mowie tylko o kropelce w rogach ( w sumie 4 pixele), nie zaklejeniu calego chipu Kropelka trzyma MOCNO i źle się czyści Jak na gwarancji sprzęt to polecam pastę termo + klej silikonowy (-50 do +200 stopni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 yoto: nie mam kleju silikonowego a probowal ktos kiedys tak jak ja mowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 masz klej - masz substancje przewodzaca wiec w czym problem..ładuj :):) nie bój sie:) Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 masz klej - masz substancje przewodzaca wiec w czym problem..ładuj :):) nie bój sie:) Szacuneczek najwyrzej nie odkleisz tego bo zalman skleja niesamowicie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zrob probe na czyms innym, na jakichs starych czesciach, sam sie przekonasz co to warte i jak sie odkleja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 przeszukiwalem archiwum i najczesciej spotykana recepta bylo: posmarowanie chipsetu, gpu, mosfetu blabla pasta termoprzewodzaca + po kropli kropelki w rogach jest to niby lepsze rozwiazanie od kleju zalmana (tego zalaczanego z radiatorami nb32j) w takim razie co myslicie o polaczeniu obu metod: pasta termpoprzewodzaca na calym chipie (itd.) + NA PASTE po pixelu kleju od zalmana :) czy takie rozwiazanie bedzie wystarczajace i czy bedzie mozna zdjac radiator w przypadku uszkodzenia sprzetu? dzieki za odpowiedzi, czesc Dobrze rozumiem ze na silikon chcesz dac klej zalmana? To w ogole nie bedzie trzymac, bo niby czego ma sie trzymac klej zalmana? Tlustego silikonu? Po co na kazdym kleju pisza zeby dokladnie oczscic powierzchnie klejace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 nie mialem tego zalmana ale jak pomyslec to przeciez jak da na same rogi to powinien spoko oderwac w razie czego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a na co chcesz kleic te radia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuLa Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 a moze ktos z was wie gdzie w internecie (wysylkowo) ewentualnie w warszawie (osobiscie) moznaby kupic tasme termoprzewodzaca 3M albo jakis jej substytut? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 a moze ktos z was wie gdzie w internecie (wysylkowo) ewentualnie w warszawie (osobiscie) moznaby kupic tasme termoprzewodzaca 3M albo jakis jej substytut? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37951 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 zrobilem test na starej rive m64, sprawdzimy za pare dni powinno byc ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...