Skocz do zawartości
McFokus

RenomowanyNiemieckiSklepKomputerowy?HELP!!! (zakupy on-line)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie (prośbę) czy mógłby mi ktoś polecic jakiś renomowany

sklep komputerowy z mozliwością zakupów on-line, ale

chodzi mi o to aby był to sklep na terenie niemiec

(fajnie by było jakby była możliwość wysyłki towaru do Polski,chociaż niejest to konieczne)

a i żeby za towar płaciło się za pobraniem a nie kartą.

Pytam się ponieważ chcę sobie kupić kartę DVB Technisat SkyStar2 :D (mam miesiąc bo liga Hiszpańska zaczyna się w we wrześniu :lol: do tego czasu nieprzewiduje przypływu gotóweczki i dlatego rozważam opcję z zakupem przez net w jakimś niemieckim sklepie) kartę tą można u nas dostać za jakieś 350zł :evil: ewentualnie allegro 310zł :evil: w niemczech stoi ona po ok 200zł :P nawet taniej a własnie tyle mogę obecnie wyłożyć (góra 250zł).

Nara

Pozdrawiam

THX za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi, ze szukalem rachunkow, zeby Ci nazwe sklepow podac, ale gdzies sie zawieruszyly. Najprostsza rada, to idz do EmPiKu i zobacz sobie adresy np. w PcWelt czy ichniejszym Chipie. Albo popatrz na rkelamy w netowych odpowiednikach tych gazet, moze beda jakies linki. A i porownaj ceny, bo czasem roznice w cenach sa zaskakujaco duze.

IMHO nie ma sensu sprowadzac przy tej roznicy cen bo musisz doliczyc transport (~10 euro (tyle kosztowala przesylka katalogu z niemiec)), clo i podatek i na jedno wyjdzie, a serwis bedziesz mial u nas.

Ja kupowalem sobie mobo (wtedy byly jeszcze olbrzymie problemy, zeby dostac w Polsce), pamiatki i napedy optyczne to nie dosc, ze bylo taniej niz w Polsce (odbieralem bedac w Niemczech), to jeszcze normalnie oclilem wracajac w Pociagu do domu - zwrot Mehrwertsteuer 8) . Ale warunek jest taki, zeby odbierac przesylke w Reichu, a kolega McFokus chyba wlasnie taka ma.

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze

Dzieki Arakasi, wierze że szukałeś :D Sprubuje znaleźć coś w necie (może mógłbyś mi polecić jakiś dobry niemiecki portal).

Co do odbioru to tak mam, kuzyn tymczasowo tam mieszka więc niebyło by problemu nawet dostawa by była gratis :D , a co do cła to niezawsze trzeba płacić :D

dziękóweczka i pozdrawiam

P.S. niemiec wydaje mi się że tylko raz zakładałem ten post ale jeśli nie to sorry

P.S.2. Jeśli już o cenach mowa: USA to 'piękny' kraj :D tak sobie ceny porównywałem i np. głośniki logitech 5+1 u nas można dostać za ok. 480zł :evil: a tam ... ok 200zł widziałem nawet taniej :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Arakasi i kandi

zaraz zabieram się za szukanie przypomniało mi się że jeszcze przecież sa aukcje i zajrzałem na ebay.de i tam ... :D tą kartę od sprawdzonego gościa mógłbym mieć za ok 150zł+przesyłka tylko największy problem stanowi bariera językowa (niemiecki nigdy niebył moją mocną strona) może sprubuje sie po angielsku dogadać niewiem

jak zdobede kase przed wrześniem to kupie u nas a jak nie to postaram się zdobyć coś w raichu

nara

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Przypomniało mi się jeszcze:D

Kandi może Ty mógłbys mi polecić jakiś dobry sklep komputerowy on-line(bo wiesz niechciałbym ryzykowac zakupu w niezanym sklepie zamówiłbym kartę a dostał bym jeszcze jakieś ... ) tylko żeby mozna było płacic przy odbiorze pszesyłki a nie kartą.

Z góry dzieki.

Pozdrawiam

P.S. załatwiłem już sobie dowuzke do Polski(gratis):D czyli musiałbym zapłacic za kartę i za przesłanie paczki na terenie niemiec (nieorientuje się ktoś ile średnio może taka przesyłka kosztować?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Przypomniało mi się jeszcze:D

Kandi może Ty mógłbys mi polecić jakiś dobry sklep komputerowy  on-line(bo wiesz niechciałbym ryzykowac zakupu w niezanym sklepie zamówiłbym kartę a dostał bym jeszcze jakieś ... ) tylko żeby mozna było płacic przy odbiorze pszesyłki a nie kartą.

Z góry dzieki.

Pozdrawiam

P.S. załatwiłem już sobie dowuzke do Polski(gratis):D czyli musiałbym zapłacic za kartę i za przesłanie paczki na terenie niemiec (nieorientuje się ktoś ile średnio może taka przesyłka kosztować?)

najtansza przesylka na terenie niemiec 6,70 Eur , jednego nie kumam czemu szukasz tej karty w sklepach komputerowych Online :? Zaraz sie spytam starego on sie troche orientuje w tej tematyce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX Kandi.

Wolałbym on-line żeby nierobic kłopotów kuzynowi on na jakims zadupiu :D mieszka i by musiał troche pojeżdzić a tak karta doszła by prosto do niego do domu.

Ciągle szukam widziałem troche ciekawych ofert na ebay.de tylko ten język :roll: :oops:

Narka

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) http://www.preistrend.de/  tez nie jest zly pisze ci obok czy dana rzecz jest na lagrze pff na stanie :D

Czy wiecie, jak te ceny mają się do Austryjackich, tzn. czy można mniej więcej przyjąc że jest to podobny poziom? (w EUR)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) http://www.preistrend.de/  tez nie jest zly pisze ci obok czy dana rzecz jest na lagrze pff na stanie :D

Czy wiecie, jak te ceny mają się do Austryjackich, tzn. czy można mniej więcej przyjąc że jest to podobny poziom? (w EUR)

http://www.geizhals.at/?m=1 AUSTRIA

http://www.geizhals.at/deutschland/?m=1 NIEMCY

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi