ppawlo Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czy można ustawić w outlooku 98 lub 2000 lub w Expressie, mozilli, netscape, lub jakiejkolwiek innym programie sciężkę gdzie ma być przechowywany plik z ustawieniem kontaktów pocztowych?? Chdzi mi o to, że chciałbym, aby kilka stanowisk miało te same ustawienia - te same wpisy w książce adresowej. Ale czytały je z jedengo pliku!! - dlaczego!! Ponieważ jak zmieni się adres np. prezesa, to wpisuję nowe ustawienia w pliku i po sprawie, każdy widzi nowy adres prezesa Czy jest to możliwe?? i w jakim programie?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Hmmm, jeżeli nawet jest taka możliwość, to mailery mogą blokować plik do odczytu przez inne procesy, na to także trzeba zwracać uwagę. Jeszcze czy użytkownicy nie narobią śmietnika w takiej liście. Ja proponuje udostępnić na każdej maszynie foldery z programem pocztowym i w ten sposób aktualizować listy kontaków z poziomu jakiegoś innego komputera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 1. - próbowałem już z osobistą książką adresową. Plik z tą zawartością można ustawić na np. udostępnionym katalogu np. na serewrze!! Niestety - nie moze jej przeglądać dwie osoby jednocześnie, po otwarciu przez 1 plik się blokuje!! 2. Można, można, tak też myśłałem, udostępnić katalog i hajka, tyle tylko, że: a. kont będzie przynajmniej 60, a może być nawet 300. b. siec nie zawsze dziala - a biegac do 50 userów - sorka, ale mi sie nie chce!! Musi być jakieś inne rozwiązanie. Obecnie mamy właśnie ms exchange, ale na to niestety potrzebna jest licenjca!! - a nie chcemy tracić kasy na coś co może być za darmo!! Pozdrwiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Postawić serwer LDAP i nakazać programom pocztowym korzystanie z niego. Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...