kamilp Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czy ktos może słyszał o siecie bezprzewodowej wykorzustającom soczewkę powiększającą mianowicie to wygląda tak masz lupe wysyłąją cą sygna i odbierająca syna transfer jest dosyc szybki napeno szybszy od zwykłych radiówek ja jestem w trakcie bydowy i poszuje jednej z diód prosze o kontakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 mozesz jakos przyblizyc ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 zam jestem w trakcie przybliżania sobie tematu masz lunete naprzykład z rury kanalizacyjnej w której jest soczewka przz soczewke przechodzi sygnał radiowy który jest przesyłany do odbiornika czyli żeby dzialało musisz mieś takie dwie lunety nadawcą i odbiorczą wiem że potrzebna do tego układu czeskiego nietypowa dioda niespotykana odbiornik i nadjnik so koło siebie zamontowane na polu i podłączone do jakiejś karty audio 15 ( z pietnasoma dziurkami) ??? zasięk bardzo dobry do 2 km (prawodopodobnie tak jak słaba karta sieciowa) ale podobno chodzi do 5 km:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 yh, nie bardzo rozumiem; w koncu sygnal przesylany jest swietlnie czy radiowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 wlasnie :? z tego co wiem, to siec radiowa jest na radiu, a soczewki sa do swiatla :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 [...] przz soczewke przechodzi sygnał radiowy który jest przesyłany do odbiornika[...] hmmm interesujace....ale sygnal radiowy nie zachowuje sie jak fale swietlne przy przechodzeniu przez soczewke ;] moze chodzilo Ci o polaczenie przy uzyciu wiazki laserowej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Ciekawe ciekawe, myśle że jeżeli tak dałoby się zzrobić to jakieś firmy rozprowadzały by net tą metodą a na razie jakoś cisza. A przecież można by osiągnąć spory zasięg na takim rozwiązaniu. Ale tak jak napisał mój poprzednik fale radiowe nie zachowują się jak świetlne i luneta nic tu nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 koledze chodzi o polaczenie droga laserowa, jest to juz stosowane od jakiegos czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Kiedyś, czytałem coś na temat takiego rozwiąznie, pamietam, że był tio rodzaj przejściówki podłącznej do BMC, oczywiscie przesył był laserem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 przecierz wyraznie jest napisane, ze potrzebne sa siakies LEDy (wiec sygnal ~laserowy (?) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 no ale nie wyobrazam sobie dzialania takiego urzadzenia w czasie mgly, deszczu czy jakiejs zamieci, w dodatku na dystansach kilometrowych; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 moze swiatlowod lebszy nie sadze zeby bylo wolniej ale napewno drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 wszystko ok tylko problemy same deszcz snieg bueheh wtedy neta zero pozaty m dogodnoscia radiowki jest np omijanie przeszkod no umnie to bloki stoją a za nimi jest nadajnik i mam 98% linku po trzecie chyba: drogie na maxa to bedzie jesli w gre wchodzą lasery a weic watpliwe aby w polsce to sie utrzymalo :/ kabel rullezwszystko ok tylko problemy same deszcz snieg bueheh wtedy neta zero pozaty m dogodnoscia radiowki jest np omijanie przeszkod no umnie to bloki stoją a za nimi jest nadajnik i mam 98% linku po trzecie chyba: drogie na maxa to bedzie jesli w gre wchodzą lasery a weic watpliwe aby w polsce to sie utrzymalo :/ kabel rullez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 prawdopodobnie mgła nic nie narobi , jednak trzeba zrobić zasłone żeby światło nie przyświecało moge podać link do strony z tym dla chęttnych poozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 po co kombinowac jakis bezsens, jezeli mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zwykla siec radiowa z dwoma antenami kierunkowymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 to nie jest wcale bezsens radiówka to powolny bezsens bez obrazy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 no w sumie 22Mbit/s na powiedzmy 5km to faktycznie powolny bezsens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 co do sieci laserowych, standard ten działa do około 500 m. Prawdopodobnie te tuby soczewkowe wzmacniają sygnał, ale z praktycznego punktu widzenia ... masakra... niedosyć że ustawienie odbiornikonadasjników ze sobą jest gorsze niż rysowanie patykiem po plaży w sopocie z orbity okołoziemskiej ... to jeszcze ustawienie tych tub... masakra.. Pozatym warunki atmosferyczne.... Z ciekawostek to tylko tyle że w czasie zimnej wojny uzywano tego stuffu do tramsmisi przez mur berliński... więc to stare jak swiat.. Dlaej... soczewki do swiatła monochromatycznego o wysokiem współ skupienia sa strasznie drogie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 co do sieci radiowych... Super.. spoks na 30 metrach działa z oryginalnymi antenami... NA np 2 km trzeba liczyć około 800zł nie 350.... bo trza dodac antenę kierunkową... najlepiej czaszową... waskopasmową.. moj kolega ma tak ok 2 km i działa... wolny transer ale da się zyć... bo i tak tepsa wszystko dławi to po co komu 22 jak tepsa daje - 5089237827 :) Martwi mnie tylko jedno "war ridding" adminowie zapominają o snifingu i blokowaniu na stałę adresu mac przy logowaniu... a mało kto wie :) ze wystrzcy systemowo zmienić adres mac karty i autoryzacja za nadrzędny uważa ten sytemowo zmieniony adres... Tak więc nie zbyt mi się podobają zabezpieczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 zobacz se na stronkę http://ronja.twibright.com/ i dowiesz się wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...