Ituriel Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Chciałbym opowiedzieć małą przygodę z telekomunią , która przydarzyła mi się w ciągu ostatnich dni. W poniedziałek padło SDI. W sumie .. wydawało się , ze rozwiązanie problemu "samo przez siebie" jest kwestia kilku godzin. Kolejnego dnia uświadomiłem sobie , ze problem sam się nie rozwiąże , wiec chwyciłem za słuchawkę i zadzwoniłem do pomocy technicznej. Panowie zjawili się kolejnego dnia o dziewiątej. Musiałem wstać z łóżka i się migiem ubrać , mieli przecież zadzwonić i określić jakąś "ludzka" godzinę. Panowie podumali nad moją instalacją "samoróbą" oczywiście wyroki padały na moje arcydzieło ;/. Skończyło się na tym ,ze wymienili w skrzynce zbiorczej część okablowania. Po paru godzinach odebrałem telefon - wszystko powinno już działać. Oczywiście - nie działało. Chwyciłem wiec za słuchawkę i ponownie do nich zadzwoniłem. To znaczy dodzwoniłem się po kilkunastu próbach. Instalatorzy zjawili się po godzinie. Kolejny wyrok padł na terminal SDI. No to zabieram 4 litery i idę do tepsy . Okazało się , ze punkt obsługi klienta przeniesiono do centrum Gdyni (na rzecz Telepointu). Ale czy nie jest fajnie ? - pojechałem wiec do telesyfu. Jako , że gwarancja na mój terminal już dawno wygasła , miła pani w okienku zaproponowała mi kupno nowego (ok 1000 zł) ;< .Kolejnego dnia była tam już pani dyr. - na tyle kompetentna osoba aby dyskutować na temat kwestii nie opisanych w regulaminie .Dostałem nowy terminal ;-) Wydawało się , ze to już koniec ... Podłączyłem SDI. No i oczywiście nic nie działało. Ponownie zadzwoniłem do tych &^%&$. Znowu przyjechali kolejnego dnia o dziewiątej rano - mimo moich próśb co do uzgodnienia późniejszej pory. Oczywiście ostatnim winnym miało być moje okablowanie w domu. Centralnie roz&^% wszystkie połączenia w puszce , bezpośredni podłączyli SDI. No i co ? Oczywiście , że nic ... Przez 15 minut dumali nad powodem problemu.” może port jest uszkodzony" ... tępy glos jednego z panów wskazywał na cos co jest za górami , za lasami w centralce. Kolejnym krokiem jaki podjęli , było wykonanie telefonu do DSLu (ludzi odpowiedzialnych za „szerokopasmówke”). Na owoce ich współpracy nie trzeba było długo czekać. SDI - fakt ... synchronizacja sygnału działała. Telefon już nie ;/ .Pojechali sobie więc do centralki - oczywiście należało zawiązać z nimi współprace via mobile , i poświęcić sporo swojego czasu na sprawdzanie - czy wszystko działa ... Jeśli widzisz ten tekst znaczy , ze wszystko już działa .Cała zabawa trwała cztery dni ;/. Oczywiście musiałem samemu skręcać kanał zwrotny (moją magiczną instalke w domu). Przez cały czas zachowałem umiarkowaną uprzejmość , jakiej nie powstydziłby się żaden dojrzały obywatel. I K**** po co ? Gdybym na********* tych s********** to może by sprawa potoczyłaby się szybciej ? Z czystym sumieniem mogę powiedzieć , że gdyby nie błędna diagnoza instalatorów z tepsy cały problem można by rozwiązać w ciągu godziny. Mam dosyć tepsy , dosyć tych j****** po*****. Jak będę miał okazje wykupie net w kablowce… A wszyscy żyli długo i szczęsliwie. Morał ; J**** tepsę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 taki juz jest teleshit wspolczuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ja u siebie też okablowanie musiałem sam połączy bo monter miał sie pojawic jakiś tydzień póżniej , nie ma jak ciągnąć przez cały dom około 40 metrów do najbliższego gniazdka telefonicznego i póżniej dalej zwrotny. teraz bym może się przesiał na neostrade ale przeraza mnie samochielne okablowanie domu (a 400 zł za asyste to nie dam), no chyba ze na kazdy punkt dawać DSLfilter. może ktoś wie ile ich dawają do samodzielnej instalacji, i ile kosztują dodatkowe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Na szczescie mam dialoga i z nim jeszcze nie mialem takich sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja juz nie moge z tym sdi , byly szczesliwym posiadaczem cable 128 przez rok po czym amm teraz <span style="color:red;">[ciach!]</span>e SDI. W xp alzi jak z [gluteus maximus] ciagle sie cos wiesza. Transfer jak na modemie prawie 11-12 kb gorne maximum! I zaplacilem 800zl za zalozenie i 130 co miecha. Teraz sie modle o neo+. To tzw. SDI w wykonaniu tepsy to jeden wielki SHIT! Jestem uczulony na to ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 PoGo Sorry, ale na modemie (56kb) wyciągniesz max 5 kilobajtów, a te 11-12Kilobajtów na SDI to jest ta faktyczna szybkość, oni w skrócie pisza 112kb/s (czytaj 112 kiloBITów/s a to jest tyle co wcześniej podałem)Takie jaja sobie robią :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 masz szczęście mi zakładali pół roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja juz nie moge z tym sdi , byly szczesliwym posiadaczem cable 128 przez rok po czym amm teraz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> SDI. W xp alzi jak z <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ciagle sie cos wiesza. Transfer jak na modemie prawie 11-12 kb gorne maximum! I zaplacilem 800zl za zalozenie i 130 co miecha. Teraz sie modle o neo+. To tzw. SDI w wykonaniu tepsy to jeden wielki SHIT! Jestem uczulony na to ! WinXP nie lubi SDI .. w necie mozna znalesc patcha zalatwiajacego problem tego typu (mi pomoglo). Wyguglaj to ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 masz szczęście mi zakładali pół roku :)mi tez ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 masz szczęście mi zakładali pół roku mi tez ;/ i mi także :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 no chyba ze na kazdy punkt dawać DSLfilter. może ktoś wie ile ich dawają do samodzielnej instalacji, i ile kosztują dodatkowe?? A zestawu samoinstalacji, dają dwa. Ciężko jest dostać, tzn więcej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a ja nie mam problemow zadnych z tpsa - jest fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Chciałbym opowiedzieć małą przygodę z telekomunią , która przydarzyła mi się w ciągu ostatnich dni. A wszyscy żyli długo i szczęsliwie. Morał ; J**** tepsę. Ja na Twoim miejscu w pierwszym rzędzie sprawdziłbym swój komputer, bo to na 90% jego sprawka. Zmieniłbym COM'y, przeinstalował sterowniki, itp. Być może też zainstalowałeś coś co Ci blokuje połączenie. Też kiedyś tak miałem, że zachciało się do używanego firewall'a (Tiny), dołożyć shit zwany Zone Alarm. Okazało się, że to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zablokowało mi definitywnie połączenie z netem. Pomogła jedynie reinstalka. Ty również możesz mieć podobny wynalazek, który bruździ w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 hmm to moze i ja opisze swoj problem z tpsa :evil: jakies 2 lata temu złozylem podanie o SDi, zalozyli dopiero po 6 miesiacach od podpisania umowy (czyli bylem jush 6 miechow w plecy z umowa na 2 lata po tym czasie mialem zamiar przepisac sie do dialogu, bo mieli przez ten czas u mnie zalozyc) no ale nic, te 6 miechow jezcze jakos strawilem i normalnie chcialem kozystac. podalaczylem terminal i oki bylo wszysko oki starsi placili rachunki ja nie zagladalem i bylo fajnie. Teraz nagle po jakims roku przychodzi do mnie rachunek na ponad 1500 zł jako wyrownanie za nieplacone abonamenty za sdi 8O + oplata instalacyjna za sdi :evil: starszy sie kluci ze nie zaplaci tego. bo nie jest w stanie zaplacic teraz 1500 zł obecnego rachunku i okolo 900 w przyszlym miesiacu (dobrodusznie rozlozyli na raty :lol: ) od jakiegos tygodnia chodzimy do tpsa w celu wyjasnienia sprawy i ciagle slyszymy jedna spiewke -> musi pan teraz zaplacic bo przyslemy komornika :x obecnie jestesmy na szczeblu kierownika czegos tam a w poniedzialek jedziemy do derektora interwencji i zazalen, jesli bedzie trzeba to pojdziemy jeszcze wyzej nie chodzi o to ze nie chcemy tego zaplacic, ale w takiej formie jak przedstawia to teraz tpsa nie mamy mozliwosci strszy powiedzial ze zrywamy teraz wszystkie kontakty z tpsa, co okazalo sie obecnie praktycznie niemozliwe. Nie mozemy zrezygnowac z SDI az nie zaplacimy oplaty istalacyjnej 533 zł czyli dopiero za jakies 4 miesiace = 4*140 zł abonamentu. Jesli jush skoncza sie te 4 miesiace to zeby zerwac umowe placi sie 3x 140 zł abonamentu + do tego jeszcze te 1500 zł normalne rachunki i reszta czyli w obecnej sytuacji nawet nie moge z sdi zrezygnowac a rachunki z kazdym miesiacem beda rosly :| jeak dla mnie to jest normalnie paranoja nie dosc ze zawalili sprawe u siebie , nie mieli przez dlugi czas umowy i nie przesylali oplat, ktore w normalny sposob bym bez zadnego problemu splacal to jeszcze teraz daja taki kosmiczny rachunek i nie zgadzaja na zadne sensowne sopsoby rozwiazania problemu :evil: Jak dla mnie to najgorsza firma z jaka sie kiedykolwiek spotkalem teraz juz nigdy nie chce miec z nimi nic wspolnego, a jak widze te reklamy w tv to mnie normalnie cholera bierze spalic to ścierwo i tyle :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Reklamy tepsy są strasznie wk... irytujące, jak widze, to mam ochote rzucić w telewizor cegłą :evil:, dobrze, że nie mam żadnej pod ręką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 W zasadzie nie mogę narzekać na moje SDI, założyli po 2 tygodniach i chodzi prawie bez przerwy bez problemów. Najlepszy problem miałem jakieś 1,5 roku temu: przestało działać i przez 4 dni nikt nie potrafił powiedzieć co jest grane. W końcu okazało się, że chłopaki z tepsy przypadkiem zmienili mi hasło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Witam ponownie . Mój kuzyn złożył w lutym tego roku papierki żeby dostać sdi no myślałem że nie będzie problemu ...bo jesteśmy pod tą samą centralką i wszystko bedzie oki .... Okazało się że "nie ma skrzynek " tak na bynajmniej powiedział pan X :) to dzownimy po miesiącu znów ten sam pan X odbiera i mówi w ciągu tygodnia założymy ( w połowie kwietnia jak dzowniliśmy ) no to spoko cieszymy się ( no ja się cieszę bo mi już zbrzydło sciągać gierek na wolnym łączu ) no ale nic mija kolejny miesiąc i nic no to jest jusz maj ... myślimy siedzimy zadzwonił telefon można założyć sdi albo neo ... to ojciec qzyna poszedł na kompromis i mówi za pracę w truskawkach ( pszes cały sezona jak u niego byłem we 4 osoby urwaliśmy 2,5tony truskawek :) ) no spoko neo 57kb/s hoho zafajniście jednym słowem ... dzownio na następny dzień jak sprawdzimy linie to damy znać czy można założyć już mnie to zaczęło intrygować .... sprawdzają sprawdzaj chyba znów miesiąc mija no i przyszła ta promocja 2zeta za wakacje to my jeszcze bardzie ucieszeni dzwonimi już zacząłem opierdalać typa bo nie moge pszez 4 miesiące sdi albo neo ?? w mieście 45tysięcnym ?? odbiera pan X i mówi zaraz zejde na dół i się dowiem czy sprawdzili ( do tej pory nie zeszedł ;) chyba majo tam dłuuuugie schody ) dzwonimy niedawno z tydzień temu pan X poszedła na zwolnienie ....no spox pani X wydała się być miła załatwimy to zaraz ... pszyjechali sprawdzili no i pojechali pani X jutro pszywieziemy mija ju ż tydzień i nic ..... a oto morał z reklamy tepsy Neostrada usługa dostępna w całej Polsce ale nie u Ciebie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Witam ponownie . Mój kuzyn złożył w lutym tego roku papierki żeby dostać sdi no myślałem że nie będzie problemu ...bo jesteśmy pod tą samą centralką i wszystko bedzie oki .... Okazało się że "nie ma skrzynek " tak na bynajmniej powiedział pan X :) to dzownimy po miesiącu znów ten sam pan X odbiera i mówi w ciągu tygodnia założymy ( w połowie kwietnia jak dzowniliśmy ) no to spoko cieszymy się ( no ja się cieszę bo mi już zbrzydło sciągać gierek na wolnym łączu ) no ale nic mija kolejny miesiąc i nic no to jest jusz maj ... myślimy siedzimy zadzwonił telefon można założyć sdi albo neo ... to ojciec qzyna poszedł na kompromis i mówi za pracę w truskawkach ( pszes cały sezona jak u niego byłem we 4 osoby urwaliśmy 2,5tony truskawek :) ) no spoko neo 57kb/s hoho zafajniście jednym słowem ... dzownio na następny dzień jak sprawdzimy linie to damy znać czy można założyć już mnie to zaczęło intrygować .... sprawdzają sprawdzaj chyba znów miesiąc mija no i przyszła ta promocja 2zeta za wakacje to my jeszcze bardzie ucieszeni dzwonimi już zacząłem opierdalać typa bo nie moge pszez 4 miesiące sdi albo neo ?? w mieście 45tysięcnym ?? odbiera pan X i mówi zaraz zejde na dół i się dowiem czy sprawdzili ( do tej pory nie zeszedł ;) chyba majo tam dłuuuugie schody ) dzwonimy niedawno z tydzień temu pan X poszedła na zwolnienie ....no spox pani X wydała się być miła załatwimy to zaraz ... pszyjechali sprawdzili no i pojechali pani X jutro pszywieziemy mija ju ż tydzień i nic ..... a oto morał z reklamy tepsy Neostrada usługa dostępna w całej Polsce ale nie u Ciebie :twisted: Jakieś dziwne problemy masz. Tam nic nie załatwia się przez telefon, bo oleją. Wszystko najlepiej robić osobiście. Idziesz do BOK'u (albo teraz Telepunktu) i wszystko masz od ręki. Telefony to oni czasem mają w głębokim poważaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 hmm to moze i ja opisze swoj problem z tpsa :evil: jakies 2 lata temu złozylem podanie o SDi, zalozyli dopiero po 6 miesiacach od podpisania umowy (czyli bylem jush 6 miechow w plecy z umowa na 2 lata po tym czasie mialem zamiar przepisac sie do dialogu, bo mieli przez ten czas u mnie zalozyc) no ale nic, te 6 miechow jezcze jakos strawilem i normalnie chcialem kozystac. podalaczylem terminal i oki bylo wszysko oki starsi placili rachunki ja nie zagladalem i bylo fajnie. Teraz nagle po jakims roku przychodzi do mnie rachunek na ponad 1500 zł jako wyrownanie za nieplacone abonamenty za sdi 8O + oplata instalacyjna za sdi :evil: starszy sie kluci ze nie zaplaci tego. bo nie jest w stanie zaplacic teraz 1500 zł obecnego rachunku i okolo 900 w przyszlym miesiacu (dobrodusznie rozlozyli na raty :lol: ) od jakiegos tygodnia chodzimy do tpsa w celu wyjasnienia sprawy i ciagle slyszymy jedna spiewke -> musi pan teraz zaplacic bo przyslemy komornika :x obecnie jestesmy na szczeblu kierownika czegos tam a w poniedzialek jedziemy do derektora interwencji i zazalen, jesli bedzie trzeba to pojdziemy jeszcze wyzej spalic to ścierwo i tyle :evil: Nie płaciłeś abonamentu za SDI i dziwisz się, że Cię ścigają? Powinieneś się jeszcze cieszyć, że dają Ci możliwość spłacenia, a nie wysyłają od rau komornika, który zabierze komputer, telewizor, sprzęt audio i wszystko co mu jeszcze w ręce wpadnie (a komornik liczy za sprzęt tyle za ile mu sioę uda go sprzedać, czyli marne grosze - za komputer warty normalnie 4000zł potrafi policzyć z 500zł). Umowę podpisujesz na dwa lata i w tym czasie musisz płacić, obojętnie czy korzystasz czy nie. Jak chcesz zerwać umowę, to równasz do pełnej opłaty instalacyjnej (na 2 lata płaciło się 500zł, a na nieokreślony chyba 800zł) i do tego płacisz chyba 500zł kary, czy coś koło tego. Czyli już masz 800zł, do tego dochodzi chyba miesięczne wypowiedzenie, czyli 140zl, więc masz prawie 1000zł do zapłaty bez żadnego gadania. Jak nie płaciłeś abonamentu, to dojdzie kolejna kwota i niestety pewnie z odsetkami ustawowymi (30% rocznie). Jeżeli faktycznie nie płaciłeś, to radzę zapożyczyć sie gdzieś i błyskawicznie to spłącić, bo jak sprawa trafi do sądu, to komornik wyniesie pół mieszkania, a dojdą jeszcze koszty przegranej sprawy, adwokata i prowizja komornika (chyba 20, czy 30% nie pamiętam dokładnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Mareczek czemu wycioles te fragmenty ?? nie chodzi o to ze nie chcemy tego zaplacic, ale w takiej formie jak przedstawia to teraz tpsa nie mamy mozliwosci jeak dla mnie to jest normalnie paranoja nie dosc ze zawalili sprawe u siebie , nie mieli przez dlugi czas umowy i nie przesylali oplat, ktore w normalny sposob bym bez zadnego problemu splacal to jeszcze teraz daja taki kosmiczny rachunek i nie zgadzaja na zadne sensowne sopsoby rozwiazania problemu chyba wyraznie pisze ze nie chce sie uchylic od placenia abonamentow, bo z sdi kozystalem, ale nie stac mnie na zaplate prawie 3000 zł w 2 rachunkach najgorsze jest to ze nie chca sie zgodzic na jekies sensowniejsze raty jedyne co to zaproponowali mi rachunki po okolo 800 zł na 4 miesiace co i tak jest dla mnie kosmiczna suma PS: ty masz jakies powiazania z ta cudowna firmą ??, bo gadasz jak te nakrecone panienki z obslugi klijenta. Myslisz ze tak latwo isc do banku zadluzyc sie na kika tysiecy i potem to splacac :lol: nie dosc ze zyjemy w kraju kosmicznych cen to jeszcze z kazdej strony Ci chca dupe skopac. PS2: jakim prawem maja mi niby naliczac odsetki jesli to z ich winy nie dostawalem rachunkow ?? ja to co przysylali to placilem wiec odsetki to se moga za ten czas wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mareczek czemu wycioles te fragmenty ?? A po co powtarzać tyle razy to samo? chyba wyraznie pisze ze nie chce sie uchylic od placenia abonamentow, bo z sdi kozystalem, ale nie stac mnie na zaplate prawie 3000 zł w 2 rachunkach A kto Ci kazał tyle czekać? W regulaminie masz zapis, że to Ty musisz się dowiadywać o rachunki, nie oni (Paragraf 22, punkt 2. Warto też zapoznać się z punktem 4, tam masz wyraźnie napisane, że mogą zarządać odestek ustawowych)). Jak coś jest nie tak, to się od razu to załatwia, a nie liczy z dziecięcą naiwnością, że jak nie przysyłają rachunków, to może zapomnieli i będę miał internet za darmo. Ta firma o niczym nie zapomina. Ja też miałem podobne problemy po zamontowaniu SDI, przez 3 miesiące z rzędu przychodziły zawyżone rachunki, a czwarty przyszedł za niski. Wszystkie za każdym razem wyjaśniałem. Podobnie było po przejściu na Neo+, także nie dostałem rachunku za założenie. Też wyjaśniałem i przyszedł na drugi miesiac. najgorsze jest to ze nie chca sie zgodzic na jekies sensowniejsze raty jedyne co to zaproponowali mi rachunki po okolo 800 zł na 4 miesiace co i tak jest dla mnie kosmiczna suma A dlatego mieliby się zgodzić, skoro nie stosowałeś się do regulaminu? Ja wiem, że z Twojego punktu widzenia jest to nieciekawa sprawa, ale sam jesteś sobie winien. Trzeba było pilnować rachunków, a nie cieszyć się, że nie musisz płacić. Albo trzeba było przynajmniej odkładać te pieniądze, które miały iść na rachunki. Regulamin podpisałeś, więc teraz nie miej pretensji. Trzeba czytać co się podpisuje. PS: ty masz jakies powiazania z ta cudowna firmą ??, bo gadasz jak te nakrecone panienki z obslugi klijenta. Myslisz ze tak latwo isc do banku zadluzyc sie na kika tysiecy i potem to splacac :lol: nie dosc ze zyjemy w kraju kosmicznych cen to jeszcze z kazdej strony Ci chca <font color="#FF0000">[ciach!]</font> skopac. Zmartwię Cię, ale nie mam nic wspólnego. Mam za to dość frajerów, którzy myślą, że jak im firma nie przysyła rachunków, to jest ok, ale gdy dostaną rachunek za wszystko to jest płacz. Sorry, ale podobne sprawy pojawiają się co najmniej raz na tydzień na różnych forach i grupach (głównie związanych z Neostradą). Trzeba mieć trochę oleju w głowie i zajmować się swoimi sprawami, a nie liczyć, że same się rozwiążą. PS2: jakim prawem maja mi niby naliczac odsetki jesli to z ich winy nie dostawalem rachunkow ?? ja to co przysylali to placilem wiec odsetki to se moga za ten czas wsadzic A takim prawem, że nie płaciłeś i nie zgłosiłeś faktu nie otrzymywania faktur. Mogłeś przecież zrobić stałe zlecenie z banku i byłoby po kłopocie. To, że nie dostawałeś rachunków, to wcale nie znaczy, że mogłeś nie płacić. A może np. złośliwy sąsiad Ci je podkradał ze skrzynki? Wszystko się może zdarzyć. To oczywiście tylko przykład, ale co byś wtedy zrobił? Wybacz, ale przez własną głupotę narobiłeś sobie kłopotów, to teraz ponieś konsekwencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Reklamy tepsy są strasznie wk... irytujące, jak widze, to mam ochote rzucić w telewizor cegłą :evil:, dobrze, że nie mam żadnej pod ręką :D gdy ja widzę tą K. Czubównę rozmawiającą z tym palantem(dyrektorkiem), to najpierw się uśmiecham z pogardą, a po chwilli myślę, o K.U.R.Wa, ale to jest P.O.JE.B.ANE, aż bym przyjebał komuś z tepsy w ryj, złodzieje pie.r.d.o.l.on.ne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Mareczek nie chchodzi o to ze nie dostawalem rachunkow, dostawalem je i kazde placilem, tyle ze oni nie naliczali abonamentu za sdi. I nie cieszylem sie ze nie place bo ja tych rachunkow nawet nie widze, wszystkie bierze mama i placi na poczcie, tez czesto ich nie przegladajac. ja sie do regulaminu stosowalem, płacilem rachunki co do mnie przychodzily a to chyba nie moja wina ze oni maja balagan i nie wiedza komu co przysylac. Wiec chyba skoro oni zawinili nie doliczajac abonamentow to powinni sie zgodzic na jakies sensowne raty a nie robic wszystko by jak najbardziej utrudnic zycie swoim klijentom. PS: Ok nie ma problemu w scinaniu cytowanych postow, ale jesli robisz to w ten sposob by nie zmienialo to jego sensu. Wycioles z samego srodka wazne czesci a zostawiles na koncu niepotrzebne smieci, przez co post wyglada jakbym nie chcial placic i robil wszystko by sie od tego uchylic, co prawda nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mareczek nie chchodzi o to ze nie dostawalem rachunkow, dostawalem je i kazde placilem, tyle ze oni nie naliczali abonamentu za sdi. I nie cieszylem sie ze nie place bo ja tych rachunkow nawet nie widze, wszystkie bierze mama i placi na poczcie, tez czesto ich nie przegladajac. ja sie do regulaminu stosowalem, płacilem rachunki co do mnie przychodzily a to chyba nie moja wina ze oni maja balagan i nie wiedza komu co przysylac. Wiec chyba skoro oni zawinili nie doliczajac abonamentow to powinni sie zgodzic na jakies sensowne raty a nie robic wszystko by jak najbardziej utrudnic zycie swoim klijentom. PS: Ok nie ma problemu w scinaniu cytowanych postow, ale jesli robisz to w ten sposob by nie zmienialo to jego sensu. Wycioles z samego srodka wazne czesci a zostawiles na koncu niepotrzebne smieci, przez co post wyglada jakbym nie chcial placic i robil wszystko by sie od tego uchylic, co prawda nie jest. Hmm. Trzeba było napisać kilka podań, może by rozłożyli na mniejsze raty. Po prostu muszą widzieć, że chcesz to zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Niezłe cuda się dzieja w mojej wsi. Otóz dwa tygodnie temu dostałem pakiet neostrady+. Już taki zadowolony podłączyłem odrazu, ale coś jest nie tak, niedziała. Dzwonie na infolinie 800102102 a tam miła pani mówi że trzeba poczekać, bo linia nie jest jeszcze skonfigurowana. Ok. Czekam. 3dni, 9dni nic. w ostatnią sobotę po Raszynie jeździło kikla zuków (dobre nagrzewnice ;) ) i dłubali cos przy słupach. Robili cos wpoblizu mojego domu, więc zagadałem do nich. Okazało się że wymieniali centralę bo nie mogli odpalić neostrady. ( już miesiąz temu oddawali ludzia pakitety instalacyjne, a na infolinii mówili że można instalować, na stronie neo tyż info o możliwości instalacji). Jak dzwoniłem na ta bezpłatna infolinię to oczywiście nic mi nie mówili ze sa jakieś problemy i napewno sie wyrobią w 14dni. Dzisiaj dopiero wymiękli i powiedzieli, że no wmieniali coś tam i może do końca tygodnia się wyrobią.... I jeszcze jedno, od piewszego sierpnia zlikwidowali biuro obsługi klienta w Raszynie... :[ A po tej rewolucji na centrali zamienili numery telefonu mojego kumpla. Gdy dzwonie pod jego numer to zgłasz się jakaś babcia "Czesia". A gdy dzwonie pod numer tej babuni to zgłasza się kolega. Jak tak dalej pójdzie to oleje tą całą tpsa i dalej będe siedział na modemie@NETIA :* ///ryczałt 100/100/// - tpsa nigdy mie miała tak tanich połączeń modemowych. Up date: i jeszcze forum się mi wali. 4 posty na raz wysłałem :/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Niezłe cuda się dzieja w mojej wsi. Otóz dwa tygodnie temu dostałem pakiet neostrady+. Już taki zadowolony podłączyłem odrazu, ale coś jest nie tak, niedziała. Dzwonie na infolinie 800102102 a tam miła pani mówi że trzeba poczekać, bo linia nie jest jeszcze skonfigurowana. Ok. Czekam. 3dni, 9dni nic. w ostatnią sobotę po Raszynie jeździło kikla zuków (dobre nagrzewnice ;) ) i dłubali cos przy słupach. Robili cos wpoblizu mojego domu, więc zagadałem do nich. Okazało się że wymieniali centralę bo nie mogli odpalić neostrady. ( już miesiąz temu oddawali ludzia pakitety instalacyjne, a na infolinii mówili że można instalować, na stronie neo tyż info o możliwości instalacji). Jak dzwoniłem na ta bezpłatna infolinię to oczywiście nic mi nie mówili ze sa jakieś problemy i napewno sie wyrobią w 14dni. Dzisiaj dopiero wymiękli i powiedzieli, że no wmieniali coś tam i może do końca tygodnia się wyrobią.... I jeszcze jedno, od piewszego sierpnia zlikwidowali biuro obsługi klienta w Raszynie... :[ A po tej rewolucji na centrali zamienili numery telefonu mojego kumpla. Gdy dzwonie pod jego numer to zgłasz się jakaś babcia "Czesia". A gdy dzwonie pod numer tej babuni to zgłasza się kolega. Jak tak dalej pójdzie to oleje tą całą tpsa i dalej będe siedział na modemie@NETIA :* ///ryczałt 100/100/// - tpsa nigdy mie miała tak tanich połączeń modemowych. Up date: i jeszcze forum się mi wali. 4 posty na raz wysłałem :/? Podobno na jesieni mają wprowadzić Neostradę o prędkości 1Mbit w cenie dzisiejszej 512, a 512 ma być tańsza, więc TPSA czuje na plecach oddech konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Podobno na jesieni mają wprowadzić Neostradę o prędkości 1Mbit w cenie dzisiejszej 512, a 512 ma być tańsza, więc TPSA czuje na plecach oddech konkurencji.Dopa tam nie konkurencja ;), u mnie chyba jedyną konkurencja dla tepsy może być muł (zwieżątko nie progran p2p) przenoszący na grzbiecie zera i jedynki :D, efekt tego taki, że na neostrade migę liczyć najwcześniej za milion lat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 wejdziemy do "uniy" to se ze szwecji pociągniemy internet heh... a tak poważnie to się zastanwiam co będzie po wstąpieniu do "uniy" jak by tak rynek komunikacyjny się otworzył hmm... pomażyć dobra rzecz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Podobno na jesieni mają wprowadzić Neostradę o prędkości 1Mbit w cenie dzisiejszej 512, a 512 ma być tańsza, więc TPSA czuje na plecach oddech konkurencji.Dopa tam nie konkurencja ;), u mnie chyba jedyną konkurencja dla tepsy może być muł (zwieżątko nie progran p2p) przenoszący na grzbiecie zera i jedynki :D, efekt tego taki, że na neostrade migę liczyć najwcześniej za milion lat :D Dzisiaj przejezałem obok centrali Tpsa. Kręcił się w pobliżu jakis koleś w koszulce z logo tp. /później okazało się że to pracownik prywatnej firmy, której tpsa zleca różne naprawy/ Człowiek kulturalnie wyjaśnił mi że właśnie w raszynie wymieniają całą centralę, z dwuch kontenerów przenoszą do sąsiedniego budynku. Co ciekawe to ten przypadek z zamioenionym numerami co o nim pisałem nie jest jednostkowy, a dziennie niedziała około 300 linii..... i jak tu sie nie kqrwić :/.... a najciekawsze to co mi powiedział o neo+ (przy mnie zadzwonił do kogoś kto jest odpowiedzialny za crrosowanie), otóż przy dobrych wiatrach to neo będę miał za dwa tygodnie. Jutro ędzie 14 dzień od podpisania umowy. Więc ten dopuszczalny termin może podwoić się..... <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać! A jeszcze dwa tygodnie byłem taki zadowolony jak odbierałem pakiet startowy, a "panienka z okienka" zapewniała mnie że góra dwa, trzy dni będzie śmigać. I już 20 ludków w raszynie ma neo działające. ( oficjalnie zakładali od 1lipca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Świetnie by było jakby było neo+ 1mbps :D od razu sie przepinam ;) oczywiscie jezeli bedzie w tej cenie (ew + 50zl).... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...