Skocz do zawartości
polii

komputronik -porada prawna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie chce zaśmiecać przyklejonego topicu dlatego zapytam się tu:

Czy gdy przyjdzie do mnie kurier z paczką mam prawo przy nim ją otworzyć i sprawdzić czy jest tam to co zamówiłem? a jeśli nie to nie zapłacić za przesyłke i mu oddać paczkę -czy nie ponoszę kosztów?

Jak już zobacze co tam jest i nawet jeśli bedzie się zgadzało ale karta bedzie nie sprawna bo raczej kurier nie poczeka az włoże ją do kompa, to czy napewno Komputronik nie bedzie robił problemów(podobno olewają ludzi z reklamacjami i nie odpowiadają na maila?)

Co robić gdy czas realizacji zamówienia bedzie się przeciągał? Mieszkam na zadupiu -punkt servisco pewnie daleko żeby samemu odebrać paczkę a przecież tygodnia czy dwóch nie będę czekał w domu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ojciec zamówił kiedyś notebooka z Komputronika. Wartość paczki ok. 5700. Przesyłka Servisco.

Najpierw okazało się, że paczek pow. 5000 zł Servisco nie przywozi - trzeba samemu jechać do magazynu. Mój ojciec już się na maxa w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ił, ale pojechał. Na miejscu chciał najpierw otworzyć i sprawdzić. Servisco nie pozwoliło. Zadzwonił do Komputronika - odpowiedzieli, że ich to nic nie obchodzi i nie mają na to wpływu.

Paczka została nieodebrana. Komputronik stracił na przesyłce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupowalem pamiatki z allegro te co pare osob wtedy z naszego forum je kupilo :) i kurier pozwolil mi otworzyc, a wrecz sam zaproponowal zebym sprawdzil czy w srodku jest to co zamawialem i zebym sprawdzil czy dziala 8O, mowil, ze roznie bywa i zebym sprawdzil czy na pewno jest ok :lol: takze mialem farta moze Ty tez bedziesz mial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem nie ma problemu mowisz kurierowi ze chcesz by byl przy otwieraniu paczki byscie wspolnie zweryfikowali zawartosc

przy zakupach w komputroniku HAJLI REKOMENDET to sa walki mam z nimi same nie mile doswiadczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że można sprawdzic przesyłkę przy kurierze, jak nie pozwalają to do widzenia, nie odbierać i koniec jak to opisał Krootki. Gdy kupiłem monitor w Komputroniku to ludzie z Komputronika nalegali, żeby sprawdzić monitor w obecności kuriera - inaczej nie dało by się udowodnić, że uszkodzenia mechaniczne powstały w czasie transportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ku.r.wa, spalić komputronika, to ścierwo naciąga jak się tylko da. Mój brat zamówił sobie kartę Prolink geforce FX5200 64MB 128BIT BOX, wymiar PCB-pełny. Przysłali mu prolinka 64mb ale po pierwsze karta była 64bitowa, po drugie karta miała mieć wentyl, a przysłali bez, po trzecie karta miała być pełnowymiarowa, przysłali kartę o połowę mniejszą, po czwarte miał być BOX, a jest OEM. Już 2 tygodnie czeka na zwrot kaski. Ścierwo!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Jeszcze raz i zaliczysz owoca.  :evil:

Tak jest! Nareszcie stary, dobry Reed na posterunku! :D

Wracając do Komputronika to kupowałem tam trzy razy, zawsze wszystko było OK. Niestety, takie jest ryzyko jak się kupuje w sklepach internetowych - w paczce może być coś innego nią zamówiłeś. AK47 - kolega może jeszcze poczekać na te pieniądze, bo w regulaminie pisze, że prześlą pieniądze najpóźniej w ciągu 28 dni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ku.r.wa, spalić komputronika, to ścierwo naciąga jak się tylko da. Mój brat zamówił sobie kartę Prolink geforce FX5200 64MB 128BIT BOX, wymiar PCB-pełny. Przysłali mu prolinka 64mb ale po pierwsze karta była 64bitowa, po drugie karta miała mieć wentyl, a przysłali bez, po trzecie karta miała być pełnowymiarowa, przysłali kartę o połowę mniejszą, po czwarte miał być BOX, a jest OEM. Już 2 tygodnie czeka na zwrot kaski. Ścierwo!!!

rozumiem ze jestes zdenerwowany bo jeszcze nie dostales pieniedzy, ale skoro zadelkarowali zwrot to mysle ze dojdzie on do ciebie, tyle tylko ze za jakis czas.. =/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi