Skocz do zawartości
sebkan

Szajsowaty fortron

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem zasilacz FSP300-PNA(PF) bo chciałem pokrecić troche procka z podpisu i co się okazał napięcie +5V tragiczne przy 2000MHZ 1,5V wacha sie od 4,65-4,38 a przy 2400MHZX 1,7V 4,11 a jak wlącze prime 4,74!!!

a ja chcialem go puścić na 2,6GHZ Zasilacz kupiony od niejakiego hermana11 (ma te zasiłki po 65 zł) nic tylko kula w leb :cry: :cry: :cry: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem zasilacz FSP300-PNA(PF) bo chciałem pokrecić troche procka z podpisu i co się okazał napięcie +5V tragiczne przy 2000MHZ 1,5V wacha sie od 4,65-4,38  a przy 2400MHZX 1,7V 4,11 a jak wlącze prime 4,74!!!

a ja chcialem go puścić na 2,6GHZ Zasilacz kupiony od niejakiego hermana11 (ma te zasiłki po 65 zł) nic tylko kula w leb :cry:  :cry:  :cry:  :evil:

Reklamuj, jaki problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pierwszą zasiłkę którą kupiłem od hermana wymieniłem na inną bo miała taki sam defekt może sprzedali ci tą moją ,ona się bardzo grzała

Ale ja kupowałem osobiście u nich w Ostrowie więc wymienili mi bez problemu a po drugą to pojechałem z własnym miernikiem i przed kupieniem sprawdziłem

ps : oni tych zasiłek mają setki przychodzi to w kartonach nie wiem skąd ale pewnie z zagranicznych serwisów - skoro tyle mają tych fortronów to pewnie nie są takie dobre przynajmniej pod względem awaryjności i pewnie ta twoja jest uszkodzona bo oni sprawdzają na żarówkach tylko czy działa a nie sprawdzają napieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba bylo kupic u haszyda .

Duzo ludzi ma jego zasiliki zadnych problemow nie ma.

taa tylko że te jego zasiłki chodza po 100 a nawet 130 zyli, jak juz mam kupowac poserwisowa to wole kupic za 65 (wiecej to już je przesada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymien nie trzyma napiec uzasadnij to normami bla bla 5% odchylu dla plosow i 10% dla 12+ i minusow jak sie myle prosze mnie poprawic

pozdro 8)inaczej jesli nie trzyma napiec to nie jest atxem bo nie spelnia norm specyfikacji atx OT CO :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z fortronami nie ma probemow - no chyba ze sie felrny trafi - cheftecow tez sie zdarza a biorac pod uwage snandard firmy to fortron stoi podan chieftec'iem - mozna porownac fortrona 350W i chiefteca 360W albo 2 300w produkcje tych producentow na jakis zachodnich stronkach

u nas ze wzgledu na koszmarne ceny fortron sie nie przyjol w wydaniu nowych zasilaczy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reklamuj zasilke

btw. lepiej bylo wziac jakiegos chiefteca i nie bylo by takich problemow

i jak się wnerwie i nie wymieni mi go to sprzedam dziada i kupie chiefteca

licytowałem na allegro enlighta (hpc...) 300W to koleś minute przed końcem mnie przelicytował :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pierwszą zasiłkę którą kupiłem od hermana wymieniłem na inną bo miała taki sam defekt może sprzedali ci tą moją ,ona się bardzo grzała

Ale ja kupowałem osobiście u nich w Ostrowie więc wymienili mi bez problemu a po drugą to pojechałem z własnym miernikiem i przed kupieniem sprawdziłem 

ps : oni tych zasiłek mają setki przychodzi to w kartonach nie wiem skąd ale pewnie z zagranicznych serwisów -  skoro tyle mają tych fortronów to pewnie nie są takie dobre przynajmniej pod względem awaryjności i pewnie ta twoja jest uszkodzona bo oni sprawdzają na żarówkach tylko czy działa a nie sprawdzają napieć

Zawsze wiedziałem, że te Fortrony są jakieś trefne (chodź mi trafił się niezły). Pewnie za grosze na kilogramy kupują jakieś wadliwe serie, a potem sprzedają za kupe kasy w Polsce na Allegro. Haszyd przynajmniej zna się na rzeczy i jakoś je naprawia ale i tak wg mnie sprzedaje za drogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15064575

cos tez jakby za tani.

co sie bardziej oplaca ... forton czy huntkey(trohe drozszy)

:?: ktory daje lepsze napiecia?

hmm to dziwne ale opis tej zasilki taki sam prawie jak u Hermana... 8O

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14779702 ooo i cena podobna. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem za 49 zł Fortrona 300W od KOMPUTEREK77. Dzisiaj odebrałem przesyłkę, włożyłem zasilacz do kompa u szwagra i mam takie napięcia: 3,3V=3,32 12V=12.2V 5V=5.02V - mierzone miernikiem cyfrowym METEX na złączu płyty głównej przy maksymalnym obciążeniu kompa. Komp chodzi bez poblemów. Zero zwisów. Poprzedni Codegen odszedł do krainy wiecznych łowów robiąc przy tym smród w całym domu :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojego CODEGENA tez szlag trafil tylko ta bestia tak dlugo rozstawala sie z zyciem, ze zdazylem sie zorientowac ze dogorywa na czas. Teraz jestem szczesliwym posiadaczem CHIEFTECa takiego jak w podpisie i jestem bardzo z niego zadowolony. Przez chwile czailem sie na FORTRONA od HASZYDA, ale stwierdzilem, ze nie bede sie pakowal w jakies uzywane, poserwisowe g*wno i szarpne sie juz na konkretny zasilacz. Fajny tescik CHIEFTECow i jednego ENERMAXA jest na FrazPc http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/167-40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...