mlody_stasiu Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Pisze tego posta z prosba o pomoc bo nie iwem co mam juz robic. Moj problem z ta karta (jest nowa kupiona wczoraj)polega na tym ze jak zzainstaluje do niej stery to automatycznie zaczyna mi sie wieszac windows, czasami sam komp sie restatuje. Instalowalem sterowniki: 44.03 i 43.45 i nic. Plyte glowna mam MSI KT4V na chipsecie VIA KT400. Prosze pomozcie :cry: :cry: :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Wg mnie to wina przegrzewania się chipsetu karty bo te MX440 mają to do siebie, że są robione tanim kosztem bez wiatraczków co powoduje, że są zwiechy. Monitorujesz temperature na karcie ? Zamontuj wiatrak na karcie i sprawdź czy to coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wg mnie to wina przegrzewania się chipsetu karty bo te MX440 mają to do siebie, że są robione tanim kosztem bez wiatraczków co powoduje, że są zwiechy. Twoje bzdurne teorie to sobie w kieszeń wsadź. Nie wszystkie karty są takie, tylko czasem jakieś No Name są robione tanim kosztem. Porządny radiator na firmowej karcie w zupełności wystarcza zamiast aktywnego chłodzenia. Jeśli się nie podkręca grafiki to się nieprzegrzeje W odpowiedzi na ten topik stawiałbym na słaby zasilacz w kompie, albo przegrzewający się procesor. Dobrze jest też zresetować bios zworką na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ale się koleś zaplątałeś... Mówiąc o kartyach robionych tanim kosztem nie miałem zapewne i analogicznie biorąc na myśli tych markowych. Karty tanim kosztem robione to No Name ... I nie denerwój się więcej... Dopuki nie zrozumiesz tego ci napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Teorie was obydwu są bezsensowne a forum tweak to nie miejsce na kłótnie,gostek potrzebuje pomocy i trzeba mu pomóc,zająć się tematem. Co do tematu to: Przyczyna zwisów może być różna,ale piszesz że kupileś karte wczoraj, w takim razie masz pewnie stary system z czescią sterowników od starej grafiki i to one mogą powodować te zwisy,zainstaluj na nowo windowsa a problem powinien zniknąć (tylko na czysto nie na tego) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zrob jak mowi Lukasrz ja gdy kupilem swojego GF4 wsadzilem i zainstalowalem dentki po ponownym uruchomieniu syst. WinXP czesci okien,pasek zadan mialem czarny komp sie mulił i system zawieszal sie na jakiej 30sek. Reinstalka pomogla. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 moim zdaniem kazde rozwiazanie jest dobre!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...