Skocz do zawartości
ThRuSt

Co lepsze GF3Ti200 czy Radek 9000Pro ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar zmenic karte i najlepszym wyborem jest radek 9100 64mb 128bit od szafira, ale nie ma go w sklepach :( sprubuje jeszcze poszukac po internetowych sklepach:D

dlatego pytam o g3ti200 (GAINWARD) i 9000pro (GIGABYTE MAYA) gdyz te powinienem dostac!

ktora z tych karte bedzie wydajniejsza i czy warto zmieniac z radeona9000 od gigabyte'a na jedna z nich :)

thx for help all!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie polecam gainwarda ,w wydajności bije radka 9000 na głowę,faktem jest że radek posiada jakoby lepszy tv out,ale skoro karta ma służyć do gier i być wydajna to w tym segmencie cenowym tylko gainward, a poza tym : 3 lata gwarancji no i te możliwości podkręcenia :lol: ,sam jestem posiadaczem tej karty od pół roku i myślę że za te pieniądze nic lepszego się nie dostanie a zresztą zajrzyj tu: http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja...94346d9b82dbdf1 zajrzyj w rubryke test i proponuje zobaczyć wykres : moc i wszystko jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał GEF3Ti (dobrej firmy-GAINWARD,LEADTEK) ze względu na to że po podkęceniu tej karty uzyskasz troche wyższą wydajność niż na Radeonie9100 , i z GEF3 nie będziesz miał żadnych problemów a z Radkami jak to z Radkami a to sterowniki a to cos gry niechodzą, no to różńie bywa.Decyzjia należy do ciebie. SZUKAJ było o tym wiele razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar zmenic karte i najlepszym wyborem jest radek 9100 64mb 128bit od szafira, ale nie ma go w sklepach :( sprubuje jeszcze poszukac po internetowych sklepach:D

dlatego pytam o g3ti200 (GAINWARD) i 9000pro (GIGABYTE MAYA) gdyz te powinienem dostac!

ktora z tych karte bedzie wydajniejsza i czy warto zmieniac z radeona9000 od gigabyte'a na jedna z nich :)

thx for help all!

Pozdro

chyba tylko w swidnicy (no ofens). poza tym jak juz piasano ti200 jest szybszy od 9000pro a wcenie tego 9000pro (G.MAYA) to mozna dostac gf4ti4200 grafe ktora jest szybsza od wszystkich wyzej wymienionych.

P.S. 1 na forum było o tym tyle topicow ze grzechem jest nie uzyc opcji szukaj 2 a na necie jest w3TTzdy roznych benchmarkow z ktorych jasno wynika ktora grafa jest lepsza wiec SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał gf3 po wykręceniu jak ti 4200 prawie no ja mam 11000 w 3dm no nie wiem ile ty masz ale wątpie żebyś nie odczuł różnicy mój kumpel ma radka 9000 to ma 5200 w dm to ja mam 2 razy wiecej to chyba jest jednak jakaś rożnica

Ale jeżeli bedzisz miał przypływ gotówki w niedługim czasie to poczekaj i kup sobie jakiegoś modowalnego r9500pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pier.dziele.... ten temat byl walkowany miliony razy albo i jeszcze wiecej..... wiadomo ze radek sie chowa... ze wzgledu na wydajnosc i a tym bardziej na kompatybilnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...