ThRuSt Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 mam zamiar zmenic karte i najlepszym wyborem jest radek 9100 64mb 128bit od szafira, ale nie ma go w sklepach :( sprubuje jeszcze poszukac po internetowych sklepach:D dlatego pytam o g3ti200 (GAINWARD) i 9000pro (GIGABYTE MAYA) gdyz te powinienem dostac! ktora z tych karte bedzie wydajniejsza i czy warto zmieniac z radeona9000 od gigabyte'a na jedna z nich :) thx for help all! Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 9000 odpada, w proline jest 9100 i gf3ti, sam zdecyduj co wolisz zx tych dwóch. Było to już szeroko omawiane wiec szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 zdecydowanie polecam gainwarda ,w wydajności bije radka 9000 na głowę,faktem jest że radek posiada jakoby lepszy tv out,ale skoro karta ma służyć do gier i być wydajna to w tym segmencie cenowym tylko gainward, a poza tym : 3 lata gwarancji no i te możliwości podkręcenia :lol: ,sam jestem posiadaczem tej karty od pół roku i myślę że za te pieniądze nic lepszego się nie dostanie a zresztą zajrzyj tu: http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja...94346d9b82dbdf1 zajrzyj w rubryke test i proponuje zobaczyć wykres : moc i wszystko jasne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zdecydownie GF3tit200. Co do Proline - tam za Gainward GF3tit200 masz 3 lata (pomyśl za 2 lata chcesz go wymienić, a oni nie mają na co go wymienić i dają Ci gf 4 :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja bym brał GEF3Ti (dobrej firmy-GAINWARD,LEADTEK) ze względu na to że po podkęceniu tej karty uzyskasz troche wyższą wydajność niż na Radeonie9100 , i z GEF3 nie będziesz miał żadnych problemów a z Radkami jak to z Radkami a to sterowniki a to cos gry niechodzą, no to różńie bywa.Decyzjia należy do ciebie. SZUKAJ było o tym wiele razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 mam zamiar zmenic karte i najlepszym wyborem jest radek 9100 64mb 128bit od szafira, ale nie ma go w sklepach :( sprubuje jeszcze poszukac po internetowych sklepach:D dlatego pytam o g3ti200 (GAINWARD) i 9000pro (GIGABYTE MAYA) gdyz te powinienem dostac! ktora z tych karte bedzie wydajniejsza i czy warto zmieniac z radeona9000 od gigabyte'a na jedna z nich :) thx for help all! Pozdro chyba tylko w swidnicy (no ofens). poza tym jak juz piasano ti200 jest szybszy od 9000pro a wcenie tego 9000pro (G.MAYA) to mozna dostac gf4ti4200 grafe ktora jest szybsza od wszystkich wyzej wymienionych. P.S. 1 na forum było o tym tyle topicow ze grzechem jest nie uzyc opcji szukaj 2 a na necie jest w3TTzdy roznych benchmarkow z ktorych jasno wynika ktora grafa jest lepsza wiec SZUKAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zagdza się testów i benchmarków jest pełno w necie, pozatym imho z r9000 nie bardzo się opłaca zmieniać, lepiej poczekać i kupić juz coś naprawdę dobrego r9500pro, ti4200, fx5600, ect. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 GAINWARD3 ti200 jest b. głośny, mój kumpel go mniał i wymienił na winfasta 3ti500(po podkręceniu GAINWARD3 ti200 jest dużo szybszy), bierz ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 dzieki all za help i narazie chyba nie bede zmieniac mego radka9k bo duzej roznicy to nie odczuje w sumie,poczekam az stanieje gf4ti4200 albo ten radek 9500@9700 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 i słusznie, mój koleś kupił wczoraj gainwarda gf 4 ti 4800 za 590 zł czyli za cenę praktycznie 4200 ti aż mi ślina leciała :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Proponuje Herca 8500LE i trochę go pogonić to pokaże pazurki, z drugiej strony jak pokręcisz 9k pro to gf3 też się musi przy nim napocić , wiem bo sam wycisłem z radka 10,1k w 3d smarku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ja bym brał gf3 po wykręceniu jak ti 4200 prawie no ja mam 11000 w 3dm no nie wiem ile ty masz ale wątpie żebyś nie odczuł różnicy mój kumpel ma radka 9000 to ma 5200 w dm to ja mam 2 razy wiecej to chyba jest jednak jakaś rożnica Ale jeżeli bedzisz miał przypływ gotówki w niedługim czasie to poczekaj i kup sobie jakiegoś modowalnego r9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ti200 lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Jak Radek w tej granicy cenowej to tylko 9100 i tylko 128 bitowy!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ja pier.dziele.... ten temat byl walkowany miliony razy albo i jeszcze wiecej..... wiadomo ze radek sie chowa... ze wzgledu na wydajnosc i a tym bardziej na kompatybilnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...